• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

HPV 16.18 dışı ne demek

• Konu Sahibi Konu Sahibi tuu_
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi

tuu_

Guru
Kayıtlı Üye
7 Ekim 2012
113
6
296
Kızlar selam, bir buçuk ay önce hpv için smear vermiştim sadece geçmeyen mantar problemim vardı reglim gününü şaşmaz ve ekstra hiç anormal bi durum yaşamadım o yüzden hpv olacağım hiç aklıma gelmemişti test sonucum şimdi çıkmış içim içimi yiyor doktora gidene kadar bilgisi olan varsa konuşmak istedim test sonucum şöyle;

“HPV-PCR testinde yüksek risk Human Papilloma
Virüs/HPV tip 16,18 dışı diğer suş/suşlar (31,33,35,39,45,51,52,56,58,59,66,67,68 ailesinden)
saptanmıştır.
ICD-O KODU : 0000/0 Neoplazma rastlanmamıştır.”

Bu yüksek riskli mi anlamadım

Merhaba geçmiş olsun.Sakin olun korkmayın.16 ve 18 en riskli tipler bunlar sizde yokmuş ama başka bir tip varmış.Bağısıklıgınızı güçlendirmeye başlayın, sigara varsa bırakın vitaminlerinizi ölctürün eksik viraminleri tamamlayın.Kolposkopi yapılır ona göre bi tedavi izlenir.

Merhaba geçmiş olsun.Sakin olun korkmayın.16 ve 18 en riskli tipler bunlar sizde yokmuş ama başka bir tip varmış.Bağısıklıgınızı güçlendirmeye başlayın, sigara varsa bırakın vitaminlerinizi ölctürün eksik viraminleri tamamlayın.Kolposkopi yapılır ona göre bi tedavi izlenir.
Merhaba çok teşekkür ederim. Kolposkopi nasıl bir işlem? Bende neoplazma rastlanmamıştır diyor yine de yapılır mı

Merhaba çok teşekkür ederim. Kolposkopi nasıl bir işlem? Bende neoplazma rastlanmamıştır diyor yine de yapılır mı
Kolposkopi rahim agzını detaylı inceleme işlemi boya sürüp renk degiştigi yerlerden minik parça alınıyor ve biopsiye gönderiliyor.Cin var mı hangi aşamada ona bakılıyor.Basit acısız bi işlem.Sizdende isterler muhtemelen.

Kolposkopi rahim agzını detaylı inceleme işlemi boya sürüp renk degiştigi yerlerden minik parça alınıyor ve biopsiye gönderiliyor.Cin var mı hangi aşamada ona bakılıyor.Basit acısız bi işlem.Sizdende isterler muhtemelen.
Çıkan sonuca göre cin1 se takip cin2-3 ise leep ve benzeri işlemler yapılıyor.

Tamam çok teşekkür ederim sizde yaşadınız mı bu durumu şu an nasılsınız
Rica ederim.Bende de hpv 16 ve 51 cin1 vardı.2024 mayısda ögrenmiştim ilk hpv oldugumu.. dün test sonucum çıktı negatifim kurtuldum artık darısı size.. gümüş suyunu tavsiye ederim size

Günde kaç olcek yazarmisiniz
İçmek için olan Sabah ögle akşam 30-35 ml arası,Vajina içi olan sabah akşam 20 şer cc. İyotu var fitil tarıfı verıyor.propolis destegı var.Detaylı bılgıyı ademoglu dıye sayfa var instagramda orda verıyorlar

Back
X