• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

hpv 45 pozitif

sellymelly

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
18 Haziran 2025
2
0
1
22
herkese merhaba. 22 yaşındayım ve dün hpv 45 pozitif olduğumu öğrendim. yaklaşık üç yıldır hiçbir tedaviye yanıt vermeyen ve geçmeyen mantar problemim vardı ve şubat ayında yapılan smearimde ascus çıkmıştı. bunun üzerine devlet hastanesinde yeni gittiğim bir doktor smearle beraber hpv testi de aldı ve yüksek risk pozitif sonucuyla karşılaştım. yeni alınan smear sonucu henüz çıkmadı. bende siğil yok zaten yüksek risklilerde siğil olmuyormuş. napacağımı bilmiyorum ahcc diyorlar çok pahalı onu alabilecek durumda değilim öğrenciyim. sigarayı bırakıp bağışıklık güçlendirici şeyler yapmaya dikkat etmeyi düşünüyorum. moralim gerçekten çok bozuldu bunu yaşayıp testi negatife dönen ya da bana tavsiye verebilecek var mı aramızda acaba? teşekkür ederim :(

Çok geçmiş olsun öncelikle doktorunu Kolposkopi yapacak devlet özel farketmez iyi bir jineonkolog bulunuz aşımızı olunuz sizi diğer türlere karşı korusun
Korkmayın yalnız değilsiniz kanser hiç değilsiniz

Çok geçmiş olsun öncelikle doktorunu Kolposkopi yapacak devlet özel farketmez iyi bir jineonkolog bulunuz aşımızı olunuz sizi diğer türlere karşı korusun
Korkmayın yalnız değilsiniz kanser hiç değilsiniz
teşekkür ederim :( aşımın ikinci dozunu oldum eylülde üçüncü dozunu da olacağım inşallah. yaşım genç diye biraz sakin kalmaya çalışıyorum umarım atar vücudum. kolposkopi nasıl bir işlem acaba biliyor musunuz acıtan bir şey mi?

Kolposkopi çok basit bir işlem smear alır gibi bir mikroskopla rahim ağzı vulva inceleniyor riskli nir yer görürse doktor o bölgeden biyopsi alınıp inceleniyor patoloji sonucuna göre doktor yol izliyor

Geçmiş olsun Vitamin degerlerine baktır ve eksik olanları tamamla.Sigarayı bırakırsan ona verdigin parayla rahat ahcc alırsın.Ve deflagyn yada papilocore gibi vajinal jellerle iyilesme sürecini hızlandırabilirsin.Kolposkopi sonucu önemli

Back
X