HPV 16 ve 62 + CANDİDA ve GENİTAL SİĞİLLER

miusa5

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
25 Eylül 2025
1
1
1
19
Sanırım bu çok uzun bir yazı olacak fakat üzerime düşen insanlık görevimi yapmak zorundayım. Bu başlığa gelen arkadaşım; öncelikle çok sakin ol ve dikkatli oku, belki sürecimizin benzer detaylarıyla vardır ve yardımcı olabilirim. Öncelikle sürece girmeden kendimi tanıtayım. Şu an 19 yaşında bir üniversite öğrencisiyim. Evet size garip gelir fakat 18 yaşımda beni buldu. Malum virüsümüz yaş, boy, kilo, cahillik, akıllılık da dinlemiyor. Yargılanmanın ötesine geçmiş olursak. Çok okuyup çok bildiğimi zannederek böyle sosyal bir üniversite ortamında başıma geleceklerden tabii ki habersizdim. Açıkçası başımıza gelen bu virüsün de çok eşlilikle bir ilgisi olduğunu düşünmüyorum. Eşinizde farklı tip sizde çok farklı bir tipte çıkabiliyor. Bu bizim vücudumuzun faklı bir vücudun sıvılarına verdiği tepki olarak yorumluyorum. Velhasıl kelam; 2025 Mayıs olması lazım. Sevgilim vardı, tek eşliydim, ilişkimizin 7. ayıydı. Bir anda anlamadığım şekilde aşırı akıntı, deli gibi kaşıntı hissettim. E tabii anlamadım noluyoruz ya? modunda geziyorum. Ve bu belirtiler ile birlikte her haftasonu acildeyim. Yıllardır hastalık görmemiş ben yataktan çıkamaz, ilaçsız gün geçiremez haldeyim. (meğer bu illet zaten bağışıklık düşünce ortaya çıkıyormus) E üniversitenin ilk senesi, annenizin yaptığı güzel yemekler yok, o güzel temiz odam yok. Rutübetten geçilmeyen bir evdeyim pislik insanlarla yaşıyorum. Biraz araştırınca herhalde dedim mantar falan oldu. Bekledim ki geçecek, geçmiyor. Haziran oldu memlekete döndüm. Kaşınıyor kaşınıyor yara oluyor... (bu arada ailem çok muhafazakar) bende mantar zannediyorum ya dedim bir kadın hastalıklarına gideyim. Annemin direkt tepkisidir "evli olmayan kadında mantar mı olur?" ah annem keşke mantar olsaydı. Doktora gittim ve bana sadece akut vajinit teşhisi koyuldu. Bir kaç krem fitil falan. Bende geçecek zannediyorum. Hiçbir işe yaramadı. Bir ay daha bekledim. Bu esnada kaşıdıkça kanıyor. ve jilet kullanıyorum. Aradan bir ay geçti ve temizlik esnasında bir çoğumuzun yaşadığı üzere sivilce sanılan o pıtırcıklara rastladım. (Bu esnada akıntılarım da herhangi bi değişiklik olmadı, ilaçlar işe yaramadı) Günler geçtikçe birer ikişer artmaya, birleşmeye başladılar. Forumlardan binlerce yazı, çeşit çeşit hastalık ve.. HPV. evet daha test bile olmadan emindim. Hayat bitti öleceğim düşüncesi bir yandan bir yandansa umut. Özel bir hastanede kadın doğuma gittim. Beni o kadar korkuttu ki. Kanser olabilirsin vs vs.. Ne yaparım ne ederim bir yandan ise aileminde öğrenmemesi gerekiyor ki bunlar o kadar da düşük maliyetli işler değil. En son arkadaş önerisi ile bir jinekoloji kliniğine gidip smear ve hpv testi verdim. Doktor testi alırken çubuğu çıkardı ve kan gösterdi "senin rahim ağzında yara var aaa" falan yapip hemşiresiyle münakaşaya girdiler. asla asla hastaya yansıtılmaması gerektiği kadar hemde. e tamam korktum da salak değilim. sizde düşmeyin. orası özel klinik ve korkutup anında işlem kitliyorlar buraya da değineceğim. Fiyat da vereyim 1 Ekim 2025 de smear + hpv için 6bin tl fiyat ödedim. Her neyse testler alındı elim ayağım titriyor. ayaküstü bir reçete yazdı. "birazını eczaneden al, birazını da bizim klinikten asistan yardımcı olsun alırsın." dedi. Gittim asistana 5bin tl gibi bir fiyat istediler bir tane ilaç için. usulca tesekkür ettim. Asistan direkt "Siğiller çok yayılmış onlara lazer işlemi yapalım. normalde 15 ama sizinki 30bin tutar." dedi. ben şok. aynen ya bide tek seansta bitmeyebilirmiş. araştırmayan bir insan olsam yalayıp yutacaktım. Nazikçe teşekkürümü ettim oradan ayrıldım. Hemen bir üniversite hastanesinden cildiye randevusu aldım. Siğil biyopsisi, cyb testi alındı. Ve gayette bedavaya (sgk) hallolabileceğini, korkulacak bir şey olmadığını anlattı bana doktor. Ah vah tüh yok arkadaşlar. Özellikle yaşıma istinaen korkmadan devlette kadın doktoruna gidebilsem zaten değil smear, hpv testi bile yapılmayacak. Sırf para için psikolojimle oynadılar o halde. (Bu esnada psikoloji cidden ama cidden çok önemli, ben bu testi verdiğim gün ilişkimi tamamen sonlandırdım çünkü zor anlarımda yanımda olmayacak bir adamı sevmiştim.) Her neyse 15 gün kadar sonra tüm sonuçlarım geldi. Smear negatif, Candida pozitif, Hpv 16 ve 62 pozitif. 16 en yüksek kanser grubu. Her şeyin sonu mu peki? ASLA. testi yaptırdığım klinikteki asistan beni aradı. "Sonucunuzda riskli hpv türü çıktı. Evet siğilleri ötelediniz fakat bunun için acele etmeniz gerekiyor. Hemen kolposkopi için gelin." ee hocam tamamda ne kadar bu kolposkopi? "27.500 ondan sonra da size bi lazer işlemi yapariz 30binden iki üç seans sonrasına bakarız." Heee oldu peki. tamam tamamda dediğim gibi yaşıma istinaen ve 62 nin çıkardığı siğiller, candidanın yaptığı akıntı olmasa benim hpv 16 dan haberim bile olmayacak ve vücudumdan 1-2 seneye atılacaktı. Yaşımın ve psikolojimin verdiği korku ile para koparma arayışına devam edildi. Ben daha sonra kolposkopinin baska kliniklerde 7.500 ve 10.000 tl gibi fiyatlara yapıldığını da öğrendim pektabii. Her neyse maddi olarak zaten bu işler zor şak diye kolposkopiye koşmadım. Üniversite açıldı ve tekrar şehir değiştirdim sonuclar cıkar cıkmaz. Arastırmalara da devam ettim. Vucudumun bunu atabileceğini öğrendim. Reishi mantarı, propolis, probiyotik takviyeleri satın aldım. (toplam 4bin gibş bir şey tuttu) kendimi en çok avuttuğum nokta "devlette baktırsam smear negatif oldugunda kolposkopi aşamasına gelmeyecektik bile" oluyor. belki de cevaplardan korkuyorum ama henüz savaşmadan bunu bilemem. takviyeler ile birinci haftamı devirdim. Candida ve hücre yenilenmesi adına (isim vermem doğru olmaz) aylık doğal kür satan bi sayfadan bir aylık kür paketi aldım yarın başlayacağım. (kür de 2500 civarı tuttu) Geldiğim şehirde ki üniversite hastanesinde ki cildiye ile görüştüm. Aldara krem (1190tl) yazıldı şimdilik. Dün kullandım ilk defa ve siğillerim küçülmüş gibiydi. yanma acı tahriş hissetmedim. iki hafta sonra bir daha çağırdılar. boyuta bağlı yakma işlemi yapılacak. bende önce bünyemin gücünü göreceğim. Şimdi diğer hedefim parayı ayarlayıp hpv aşısı vurulmak gardasil 9lu. VE LÜTFEN SİZİN VARSA BÜTÇENİZ BEKLEMEDEN OLUN BURASI ÖNEMLİ. 3 ay sonra duruma göre kolposkopi girmeyi düşünüyorum. yani neye kime güvenilir bilmiyorum. Açıkçası ben bu yolu izliyorum ve gelişme oldukça da yenilemeyi düşünüyorum. İşin sonu şöyledir ki 5 ayım gitti ömrümden. Sürekli düşün düşün düşün. Hayır hiçbir şey düşünme. Gayet de atlatılıyor. Yani var çözümü. Sabret ve savaş. Yanında da kimseyi bekleme. Allah beterinden korusun de devam et. Sağlığına karşı daha hassas ol. İnşallah yakında güzel haberler ile..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…