Hpv 16 ya yakalanan iyileşen üye var mı acil

Senanur06

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
5 Nisan 2021
15
6
1
27
Kızlar merhaba bu konu bugün canım annemin başına geldi annem 46 yaşında hpv tip 16 doktor kanser riski düşük bi bakalm dedi ama bizi rahatlatmak için dedini düşünüyorum çünkü internette hpvnin en yüksek tipi ve %70 civarda kansere yol açtığıni okudum iki gözüm iki çeşme ağlıyorum annemi kaybetmek dünyanın en kotü düşüncesi bu 16 tipin gerçekten kanser yapma olasılığı bu kadar yüksek mi nolur cevaplarınızı esirgemeyin Allah rızası için

Ben 20 yaşımda yakalandım. Sıkıntım yok. Allahıma şükür şuan 31 yasındayım.
Hpv 16 miydı sizdeki yani herkes kanser diyor doktor sakin kalmamız için kanser riski çok düşük diyor ve atlatmak için nelere önem verdiniz şimdiden teşekkürler

Merhaba...Ilk başta böyle korkmanız gayet normal..HPv ile enfekte olduğunu öğrenen herkes ilk başta internette okudukları karşisında dehşete düşüyor.Bende öyle olmuştum..Gecelerce uyuyamamiştım.Ama keşke o kadar kendimi yıpratmasaymışim..Elbette tedavisi var..HPV 16 evet kanser olma riski en yüksek tip..Ama bu sadece bir olasılık..Çünkü bağışıkliğınızı yüksek tutarak en geç 3 senede vücudunuzdan atabilirsiniz.Kolposkopi yapılıp rahim ağzında CIN oluşumu olduğu görülürse Leep işlemi ile o kanserojen bölge temizleniyor. İşte bu işlemde doktorlar genellikle oradaki virüs yükününde azaldığını söylüyorlar..Benim 1 buçuk sene oldu henüz hpv testi yaptırmadim tekrar..Ama burda hpv 16 olup negatif olan çok bayan var geçmiş sayfalara bakın lütfen...Eminim çok rahatlayacaksınız..Şimdi size tavsiyem bağısıklik yükseltecek takviyeler kullanmaya başlayın propolis,betagulikan, çinko, c vitamini içeren tabletler olabilir mesela..Ayrıca Yeşilçay bu hastalıkta çok etkilidir..Hergün yeşilçay tüketmeye çalışın...Çok geçmiş Olsun

Çok teşekkür ederim ama ölüm riski beni bitirdi maf oldum ve annem kanserim büyük ihtimalle dedi yani böyle bir durum varsa kurtulur mu yine

Çok teşekkür ederim ama ölüm riski beni bitirdi maf oldum ve annem kanserim büyük ihtimalle dedi yani böyle bir durum varsa kurtulur mu yine
Yok canim Allah korusun ölüm riski diye birşey yok ki..HPV 16 Kanser demek değil..Tedavi olmazsa olabilir..Her kanser olanda ölmüyor ayrıca...Kolposkopi yapıldımı annenize?Kolposkopide lezyon varsa eğer boyutu belli olur..Ona göre gerekirse ileri boyutta çikarsa rahim alınır.Yada CIN 2 CIN3 gibi çikarsa Leep işlemi ile o bölge temizlenir..Allah beterinden korusun takipte olduğunuz sürece hiçbirşey olmaz inşallah.

Çok teşekkür ederim yorumlarınız sayesinde toparladm kendimi aksi gibi kardesim covid oldu o yuzden kolposkopiyi karantina bitince yaptrcaz 46 yaş bu hastalıkta ileri bir yaş mı oluyor anlamadım doktor çok rahat konuştu ama internette kanser olanların öldüğünü okuyunca dünya yıkıldı ben altinda kaldm sanki

Rica ederim canım...Karantinanız bitince hemen kolposkopi yaptirın..Ona göre tedavi şekli belirlenir..Bakın burda kaç tane hpv 16 ve diğer yüksek riskli tip tasıyan bayan var kimseye birşey olmadı kontrol altındayız herkes birkaç aya kadar en geç 2 senede negatif sonucu alacak..Allahın izniyle sizinde anneniz yenicek hiç şüpheniz olmasın..

Merhaba cevabınızı görünce bende annemle ilgili bir konuda bilgi almak istiyorum yarın için rahimden parça alınması gerektiğinden dolayı devlet hastanesinde randevu verdiler sizce özele mi götürsem yoksa yarınki randevuya gitmeli mi ne önerirsiniz bilginiz var mı acaba?

Merhaba...Ben hpv olduğumu ilk öğrendiğimde o şokla hiç devlet hastanesine gitmeyi düşünmedim açıkçası.Birde benim Doğum yaptiğım uzun süredir tanidığim doktorum vardı onun Onkolog olmasıda özele gitmem için bir etken tabiki..Ama Iyi bir doktor olduktan sonra Devlet yada özel farketmez bence.Devlet Hastanesinde bildiğim iyi bir doktor olsaydı Devletede giderdim

Annem hpv için değil de menopoz sonrası kanaması olduğu için gitti yarına da gün verince acaba gitmese de özele mi gitse diye düşündüm ama özelde de iyi doktor nasıl seçeceksin orası da var birkaç hafta önce görürdüm test bile yapmadan ameliyat dedi polip var alınacak dedi bugün önce parça alınıp sonuca göre devam edilmesi gerekir dedi ki bana da mantıklı gelen bu ama bilmiyorum işte annem için en doğru şeyi seçmeye çalışıyorum. Cevabınız için çok teşekkür ederim çok geçmiş olsun sizlere de..

Evet bütün yorumları okumaya çalıştım fakat 20 38 yas aralığı annemin yaşı korkutuyor beni ben hepinize dua ediyorum Rabbim herkesi sevdiklerinw bağışlasın gerçekten morel deposu burasi eğer sizle iletişime geçmeseydim annem ölcek diye kendimi yiyip bitirirdim

Öyle ağlayacak yıkılacak birşey yok.erken fark edilmiş 5dklık bir işlemle yakıyorlar düzenli kontrole gidiyorsun bitip gidiyor. Eğer fark etmeseydi sıkıntıydı.kanser değil anneniz sadece riskli o da dediğim gibi yakılıp geçecek.

Şu yorumlarınız bizi topladı gerçekten içimize su serpiyosunuz bugun arı sütü aldık bağşıklık için hpvyi yok ettini söylüyorlar onuda kullanacağız umarım herkes atlatr bu süreci teşekkürler tekrar

Ben geçirdim atlattım üstüne hamile kaldım bebeğimi sağsalim normal doğumla doğurdum . Çok sağlıklı .en önemlisi iyi bir doktor bulmak bir kerede temizlerse annenizde multivitamin multimineral desteğine başlAyın ben öyle yaptım. Bir daha geri gelmiyor. Allahım yardımcınız olsun. Gelse bile yine aynı işlemyapılıyor. İhmal etmez yılda bir kontrolünü yaptırır negatif olana kadar.

Sizin adınıza çok sevindim Rabbim bidaha göstermesin annemin yaşi korkutuyor beni bize göre 46 genç ama bu hastalıkta riskli sanırım 2 gün once bu platform hic aklıma gelmedi netten okudum 5 yıl yaşarlar 16 tip ölümle sonuçlanr kanser riski %70 90 gibi şeyler okuyunca çıldrdım bide salak saçma insanlar belki vücuduna yayılmıştr bile demişler kadına gerçekten çok stresli bir durum sadece sizin sayenizde yorumlarla kendimize geldik ama dedim gibi burdaki hpv hastaları hep genç olanlar galiba 38 den yukarı yorumcu göremedim buda tedirgin etti biraz

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…