HPV 16

Kızlar merhaba fikir almak için geldim şimdi benim vajina bölgesinde siğiller farkettim ilk gittiğim doktor bana hiç bir test yapmadan hpvsin dedi ordan çıktım başka uzman doktora gözüktüm beni kontrol etti ve smear testi aldı hpv var mı yok mu diye tiplemelerine baktı sonra benim smear testim negatif ama hpv 16 tı geldi tabi ben şok ruh gibi oldum deli gibi videolar izlemeye araştırmaya başladım sonra benim siğllerim çoğaldı yakılacak dendi Kesin çözüm olarak doktorumun bana dediği ise önlem amaçlı yılda 1 smear aşı dedi ilk dozu oldum bende şimdi kolkoskopi yapmam gerekli mi acaba bu durumu yaşayan var mı erkek arkadaşımda hiç bir belirtti olmadı
Merhaba yorumunuzu okudum yardımcı olmak isterim.kolposkopi doktor takibinde bence yapmalısınız cünkü kanser öncüsü hpv16 ve hpv18 bendeki de 16 idi ve bence eksik etmeden yaptırın sağlıklı günler dilerim

Merhaba yorumunuzu okudum yardımcı olmak isterim.kolposkopi doktor takibinde bence yapmalısınız cünkü kanser öncüsü hpv16 ve hpv18 bendeki de 16 idi ve bence eksik etmeden yaptırın sağlıklı günler dilerim
Merhabalar.Bende bayram öncesi hpv 16 olduğumu öğrendim.Doktor smear testi yaptı sonucunu bekliyoruz.Kesin Kolkoskopi demedi aşı da demedi başka bir doktora mu gitsem korkuyorum.

Merhabalar.Bende bayram öncesi hpv 16 olduğumu öğrendim.Doktor smear testi yaptı sonucunu bekliyoruz.Kesin Kolkoskopi demedi aşı da demedi başka bir doktora mu gitsem korkuyorum.
Kesinlikle baska bir doktora gidin hpv16 ve 18 en riskli grup kolposkopi yaptırmanızı öneririm erken önlem icin ve kesinlikle ama kesinlikle aşınızı olun ben ikinci dozumu dün vurdurdum bünyenizi de sağlam tutmanız gerekiyor bu dönemde

Kesinlikle baska bir doktora gidin hpv16 ve 18 en riskli grup kolposkopi yaptırmanızı öneririm erken önlem icin ve kesinlikle ama kesinlikle aşınızı olun ben ikinci dozumu dün vurdurdum bünyenizi de sağlam tutmanız gerekiyor bu dönemde
Merhabalar smear testim bugün çıktı negatif.Kolkoskopi yapılacak dedi.Jinekolog onkolog bir doktora gideceğim sanırım.Doktoru değiştireceğim

Merhaba ben şimdi kolposkopi biyopsi oldum rahim ağzında çok küçük parça alındı patolojiye gönderildi riskli demedi hatta cin 1cin 2 bile demedi temiz dedi koterle yakıldı siğiller yakıldı dedi hatta kesmek zorunda bile kaldı doktor dikiş atıldı çok ama çok zordu yani dikiş hasasas bölge aradan bir süre sonra geçti tekrar oldu siğiller onları da ilaç yöntemiyle yakıldı ama çok canım acıdı doktor bana detaylı kan tahlili isteyip vitamin yazdı bulması zor ama etkili Deflgyn kullanacaksın dedi aşımı oldum 2.doz vitaminler siğiller tedavisi ile süreç bu şekilde ilerliyor zor ama insan alışmaya çalışıyor sizde durumlar nedir

Merhaba ben şimdi kolposkopi biyopsi oldum rahim ağzında çok küçük parça alındı patolojiye gönderildi riskli demedi hatta cin 1cin 2 bile demedi temiz dedi koterle yakıldı siğiller yakıldı dedi hatta kesmek zorunda bile kaldı doktor dikiş atıldı çok ama çok zordu yani dikiş hasasas bölge aradan bir süre sonra geçti tekrar oldu siğiller onları da ilaç yöntemiyle yakıldı ama çok canım acıdı doktor bana detaylı kan tahlili isteyip vitamin yazdı bulması zor ama etkili Deflgyn kullanacaksın dedi aşımı oldum 2.doz vitaminler siğiller tedavisi ile süreç bu şekilde ilerliyor zor ama insan alışmaya çalışıyor sizde durumlar nedir
Merhabalar korkulucak bir durumunuz olmamasına cok sevindim cok geçmiş olsun benim siğillerim yok leep ameliyatından sonra ahcc kullanıyorum düzenli 2.doz aşımı da oldum sağlıklı beslenmeye calısıp takviye alıyorum haziranda smear vereceğim ama hic umudum yok negatif çıkmasına dair

Merhabalar korkulucak bir durumunuz olmamasına cok sevindim cok geçmiş olsun benim siğillerim yok leep ameliyatından sonra ahcc kullanıyorum düzenli 2.doz aşımı da oldum sağlıklı beslenmeye calısıp takviye alıyorum haziranda smear vereceğim ama hic umudum yok negatif çıkmasına dair
Neden öyle diyorsun kendine dikkat etmekten geçiyor önemli olan stres ama ben sigarayı bırakamadım

sizde negatife dönmüş ama partnerinizinde negatife dönmesi gerekli bende partneriniz negatif olmadığı için pinpon etkisi yaratıp tekrar bulaş yolu bulmuş pozitifken cinsel hayatınıza ara vermeniz gerek doktorumda öyle söyledi eğer negatife dönene kadar ara veremiyorsanızda çok sıkı korunmanız gerek en ufak temasta bulaşması an meselesi maalesef
Erkeklerde negatife dönüp dönmediği nasıl anlaşılıyor? Aşı mı olmalı sadece? Çünkü siğil vs yoksa birşey yapmıyor doktorlar

Tekrardan merhabalar herkese, bu süreç çok uzadı bi negatif bi pozitif hayatımı alt üst etmeye devam ediyor. Bilenler belki bilir bilmeyenler için tekrardan yazmak istedim. Bu da benim güncel durumumu belirtmiş olsun. Öncelikle HPV 16 ve HPV 11 pozitif olarak başladım sürece.
1) Haziran Temmuz 2023 HPV 16 ve HPV 11 pozitif, smear ACSUS, kolposkopi CIN1, siğil 3-4 tane
2) Kasım 2023 HPV negatif, smear negatif, siğil hala tek tük çıkmaya devam etti ve yaktırdım, testin yanlış çıktığına eminim
3) Mart 2024 HPV 16 ve HPV 11 pozitif, smear negatif, kolposkopi malign yönünden negatif hpv varlığı mevcut, siğil yok
4) Haziran 2024 HPV 16 pozitif, smear negatif
5) Ekim 2024 HPV negatif, smear negatif
6) Şubat 2025 HPV 16 pozitif, smear sonucum daha çıkmadı ve kolposkopi olacağım
Bu süreçte düzenli 3 kutu Deflagyn kullandım, 6 kutu Papivir kullandım, 3 kutu AHCC kullandım, 2 kutu Hapyvir kullandım, sigara ve alkol kullanan birisi değilim. 3 doz Gardasil aşım tam. 20 Aydır neredeyse cebelleşiyorum. 27 yaşındayım. Kontrollerimi hiç ihmal etmedim. Negatif pozitif değişkenliği ola ola hayatım mahvoldu. Bunu atlatanlar ve uzun süredir negatif olanlar neler yaptınız?
Merhaba
Son durumunuz nedir acaba

Hanımlar nasılsınız negatifler geldi mi
Merhabalar,

Yaklaşık 1 ay önce tip 18' den negatife dönmüş biri olarak paylaşmak isterim. Hpv ile Mücadelem 15 AY sürdü.

Burada paylaştığım tüm bilgiler en önemli hocalardan edindiğim yorumlardır bunu özellikle belirtmek isterim.

Eveett bu süreçte, doktor kontrollerimi hiç aksatmadım, partnerimle aramızda pinpon etkisi oluşmaması ilişki de bulunacağım vakit; prezervatif ile KORUNDUM, zaten tek partnerli biriyim ve nişanlıyım, bu virüsü nişanlımdan önce beraber olduğum birinden almıştım maalesef.

En önemlisi; hastalığı geriletmesi ile ilgili çalışmaları yapılmış olan; aşılarımı hemen tamamladım.

Sigara kullanımım hiç yoktu o konuda şanslıydım. Bağışıklığın dostu olan ve vajinal bölgeye kan akışı sağlanması gerekliliğini paylaşan doktorumu dinleyerek; her fırsatta yürüdüm, her gün spor yapmaya özen gösterdim.

Her gün bir bardak aktardan aldığım açık yeşil çayı demleyip içtim. Her gün bir bardak kefir tükettim.

Takviye olarak ise; önümde ki zamanın uzun olacağını bildiğimden; dönüşümlü olarak aşağıda yer alan bir kaç çeşit takviyeyi doktor takviyesi ile kullandım;

Bu işin en önemli noktası olan;
D vitaminini ihmal etmedim, çünkü doktorum D vitamini değerini 50'nin altına düşürmeyelim, hatta 100' e kadar çıkaralım demişti, bunu kan tetkikleri yaptırarak takip ettim ve sonuçlarıma göre D- Colefer tablet alarak D vitamini değerimi kontrol altında tuttum ( D vitamini değerinize hastanede baktırıp, ilacı eczaneden reçetesiz olarak da alabiliyorsunuz )

Ocean Methyl Balance kullandım
Allergo Vita Glucan - Üçlü karışım, C vitamini, Beta Glukan, Çinko
Magnezyum
Duo Balance BV

Son olarak mayıs ayında hiç bir faydası yok denilse de; şansımı deneyip 1 kutu Favron markasının AHCC' ürününü aldım, bu ay Negatif olduğumu öğrendim:nazar:

Evet tabikide hepsi 4-6 aylık kontroller ile yapılıp doktorum tarafımdan sıkı takip edildi. Bu süreç içinde ekstra olarak da 3 kez biyopsi işlemi yapıldı. 41 Yaşımdayım.

Evet tabikide hepsi 4-6 aylık kontroller ile yapılıp doktorum tarafımdan sıkı takip edildi. Bu süreç içinde ekstra olarak da 3 kez biyopsi işlemi yapıldı. 41 Yaşımdayım.
Çok geçmiş olsun gerçekten...bnde 36 yaşındayım hpv 52 pozitif olduğumu öğrendim smear temiz... rutin smear için gittiğimde arkadaşlarımdan bu ara çok duyduğum hpv testi de istedim ve şok icinde pozitif olduğumu öğrendim... sigarayı hemen bırakamasamda 10 gündür içmiyorum takviye zaten 3 4 aydır başka bir rahatsızlığım sebebi ile kullanıyordum...başka hiç bir sıkıntım problemim olmadı... kadın doğum doktorum kolposkopi yaptırmami istedi bende üni hastanesinde jinekolog onkolog a gittim önce ultrason ile bir baktı sonra kolposkopiye de bakalım dedi baktı etti asiti döktüğünü söyledi zaten bakti.etti bekledik bi sıkıntı yok biyopsiye gerek yok 1 sene sonra gel tekrar hem smear hem hpv tiplemesi yapalım dedi...ben sevinirken kadın doğum doktorum bu muayene kısa sürmüşe benziyor sen bir de devlet Hastanesi'nde jinekolog onkolog a git diyor....ne kadar sinir olsamda gittim... doktor bey ben kolposkopi yaparken illa ki alıyorum biyopsi dedi...bende yıllık izinde olacağım için hemen iyilesmez diye tatilim bitince gitcem... şu an daha çok stresliyim 😵‍💫

Çok geçmiş olsun gerçekten...bnde 36 yaşındayım hpv 52 pozitif olduğumu öğrendim smear temiz... rutin smear için gittiğimde arkadaşlarımdan bu ara çok duyduğum hpv testi de istedim ve şok icinde pozitif olduğumu öğrendim... sigarayı hemen bırakamasamda 10 gündür içmiyorum takviye zaten 3 4 aydır başka bir rahatsızlığım sebebi ile kullanıyordum...başka hiç bir sıkıntım problemim olmadı... kadın doğum doktorum kolposkopi yaptırmami istedi bende üni hastanesinde jinekolog onkolog a gittim önce ultrason ile bir baktı sonra kolposkopiye de bakalım dedi baktı etti asiti döktüğünü söyledi zaten bakti.etti bekledik bi sıkıntı yok biyopsiye gerek yok 1 sene sonra gel tekrar hem smear hem hpv tiplemesi yapalım dedi...ben sevinirken kadın doğum doktorum bu muayene kısa sürmüşe benziyor sen bir de devlet Hastanesi'nde jinekolog onkolog a git diyor....ne kadar sinir olsamda gittim... doktor bey ben kolposkopi yaparken illa ki alıyorum biyopsi dedi...bende yıllık izinde olacağım için hemen iyilesmez diye tatilim bitince gitcem... şu an daha çok stresliyim 😵‍💫
Asitmi döktüğünü söyledi ? Asit olurmu hiç cnm o sülüsyondur asit rahime döklürmü hiç yakar orayı .

Sizce tekrardan illa biyopsi yaptırmak gerekiyor mu
Sülüsyon dökünce beyza alan görmemiştir ondan biyopsi almamış olabilir 52 bildiğim 18.18 gibi degil isyersen başka bir dra git için rahat olsun .bendeki 16.18 di beyaz alanda görmüştü ama biyopsi almştı benden şükür temiz gelmişti zaten bir yl sonrada testler yenilendi negatif olmuş ama ascus çıktı bu seferde bilmiyorum artk bir yıl sonra tekrar gel dedi bakalm .tabi bu arada 6 ayda bir smar vermiştim temiz gelmişti son smar ascus geldi

Sülüsyon dökünce beyza alan görmemiştir ondan biyopsi almamış olabilir 52 bildiğim 18.18 gibi degil isyersen başka bir dra git için rahat olsun .bendeki 16.18 di beyaz alanda görmüştü ama biyopsi almştı benden şükür temiz gelmişti zaten bir yl sonrada testler yenilendi negatif olmuş ama ascus çıktı bu seferde bilmiyorum artk bir yıl sonra tekrar gel dedi bakalm .tabi bu arada 6 ayda bir smar vermiştim temiz gelmişti son smar ascus geldi
Aynen yaaa zaten neredeyse 1 ay sonraya gel.dedi jinekolog onkolog en iyisi gitmek ...Allah herkesi kurtarsın bu dertten

Back
X