merhaba bu gönderide zamanla vücuttan atıldığına dair yorum var ben de kendi konumu açıp paylaşmak istiyorum:Herkese merhaba HPV ile tanışmam ve iyileşme süreci mi sizlerle paylaşmak istedim yaklaşık bundan 8 ay önce HPV 6 ve 63 pozitif olduğunu öğrendim aktif seyirlerim vardı iki kere Özel hastanede yaptırdım daha sonra tek tük çıkmaya başladı internet üzerinden aldığım bir kremle sigili kendi başıma yakmaya başladım. Daha sonra siğiller kendiliğinden kesildi bu süreçte arvel diye bir vitamin aldım çok da stresli bir dönem geçirdim sigara da kullanıyorum açıkçası bağış yapım güçlendirmek için çok şiddetli bir şeyler yapamadım sağlık ocağında 5 yılım dolduğu için hpv ve kontrolüne gittim negatif olduğunu öğrendim. Yaklaşık 8 ayda negatife dönmüşüm tabii bu süreçte kolposkopi yapıldı cin bir çıktı korkulacak bir şey olmadığını ifade etmek istiyorum zamanla vücuttan atıldi
merhaba özel değilse birşey sormak istiyorum. Aşı olduktan sonra korunmasız ilişkiniz devam etti sanırım değil mi? bende hpv tip 54 pozitif çıktı ve muhtemelen erkek arkadaşımda da pozitif bunu vücut attığında korunmasız ilişki sonrası tekrar mı pozitifleşir. bir bilginiz var mı yoksa aşı koruma sağlıyor diye mi korunmadınız.merhaba bu gönderide zamanla vücuttan atıldığına dair yorum var ben de kendi konumu açıp paylaşmak istiyorum:
merhaba ben haziran 2024’te ilk cinsel ilişkimi yaşadım, sonrasında korunmalı korunmasız devam ettik , (ilk partnerim romantik ve cinsel anlamda)
4 kasımda ağrılı cinsel ilişki yaşamam sonucu doktora gittim (özel) - 12 kasımda LSIL cıktı
Başka hastanede test yaptırdım, HPV 51 59 ve 66 var bende. Gardasil 9 , Haziran 2022’de. 3 doz oldum.
Ocak’ta CIN1 olduğumu öğrendim
9 Martta klamidya bulaştı. 30 Mart’ta ilaçlarımı kullanmaya başladım. Nexium Monodox ve flucan kullandım. Aynı zamanda günde 3 kapsül AhCC başladım.
Sonra 29 Nisan’da başka doktora gittim. Kapsül sayımı 6’ya çıkarmamı söyledi. Deflagyn jel verdi, 3 ay boyunca kullanacağım. Sonrasında Iside HPV verdi, 3 ay boyunca kullanıcam jel bittikten sonra.
AHCC takviyemin ilk ayı günde 3 kapsül ile tamamlandı. iKinci aydayım ve günde 6 kapsül alıyorum.
3 regl oldum
Mart - Nisan - Nisan sonu
Marttaki ve Nisan sonundaki reglim 10 gün sürdü. İnternete uzun süren reglerin rahim ağzı knseri habercisi olduğu yazıyor.
CIN1’den CIN2’ye geçiş yıllar içinde oluyor
ama CIN1’in tedavilerle geçtiği de söyleniyor.
Bu konuda ne yapılmalı?
Yarın devlet hastanesine gideceğim, sonrasında beni takip eden doktorum beni görmek istedi.
Yorumlarınızı görüşlerinizi bekliyorum sevgiler
İyi forumlar
ben asiyi 2022'de olmustum evet devam etti ama her zaman korunmasiz yapmadik iste olay o, 10 parmagi gecmez korunmasiz iliskimiz, asi koruma sagliyor cok yuksek risklilerden, 200 tane HPV turu var, asi sadece 9'unu kapsiyormerhaba özel değilse birşey sormak istiyorum. Aşı olduktan sonra korunmasız ilişkiniz devam etti sanırım değil mi? bende hpv tip 54 pozitif çıktı ve muhtemelen erkek arkadaşımda da pozitif bunu vücut attığında korunmasız ilişki sonrası tekrar mı pozitifleşir. bir bilginiz var mı yoksa aşı koruma sağlıyor diye mi korunmadınız.
Merhaba öncelikle geçmiş olsun. Siz zaten yapılması gereken her şeyi yapmışsınız. Aşı, ahcc vs. Aslında artık negatife dönmesini beklerdim ben. En azından cin2 değilsiniz bu bir artı. Öncelikle rahim ağzı kanseri çok çok sonra olabilecek bir sonuç. Rahim ağzı kanseri için bütün bu tedavileri olmamış olmanız gerekiyor. Ki cin2-cin3 çıksanız bile öncelik rahim ağzının konizasyon yöntemiyle temizlenmesi oluyor. Bu bile kanseri garanti etmiyor. O yüzden psikolojik olarak rahat olmanızı tavsiye ederim. Zira bence kötü durumda değilsiniz. Regl uzun sürmesinin sebebi hormonel veya ilaçlar sebebiyle olabilir.merhaba bu gönderide zamanla vücuttan atıldığına dair yorum var ben de kendi konumu açıp paylaşmak istiyorum:
merhaba ben haziran 2024’te ilk cinsel ilişkimi yaşadım, sonrasında korunmalı korunmasız devam ettik , (ilk partnerim romantik ve cinsel anlamda)
4 kasımda ağrılı cinsel ilişki yaşamam sonucu doktora gittim (özel) - 12 kasımda LSIL cıktı
Başka hastanede test yaptırdım, HPV 51 59 ve 66 var bende. Gardasil 9 , Haziran 2022’de. 3 doz oldum.
Ocak’ta CIN1 olduğumu öğrendim
9 Martta klamidya bulaştı. 30 Mart’ta ilaçlarımı kullanmaya başladım. Nexium Monodox ve flucan kullandım. Aynı zamanda günde 3 kapsül AhCC başladım.
Sonra 29 Nisan’da başka doktora gittim. Kapsül sayımı 6’ya çıkarmamı söyledi. Deflagyn jel verdi, 3 ay boyunca kullanacağım. Sonrasında Iside HPV verdi, 3 ay boyunca kullanıcam jel bittikten sonra.
AHCC takviyemin ilk ayı günde 3 kapsül ile tamamlandı. iKinci aydayım ve günde 6 kapsül alıyorum.
3 regl oldum
Mart - Nisan - Nisan sonu
Marttaki ve Nisan sonundaki reglim 10 gün sürdü. İnternete uzun süren reglerin rahim ağzı knseri habercisi olduğu yazıyor.
CIN1’den CIN2’ye geçiş yıllar içinde oluyor
ama CIN1’in tedavilerle geçtiği de söyleniyor.
Bu konuda ne yapılmalı?
Yarın devlet hastanesine gideceğim, sonrasında beni takip eden doktorum beni görmek istedi.
Yorumlarınızı görüşlerinizi bekliyorum sevgiler
İyi forumlar
aşı mevcut tipi temizlemez, yeni türlere yani bulaşmamış türlere karşı korur. Fakat seninki zaten rahim ağzı kanserine sebep olan tür değil, siğil yapan tür. Bu yüzden de bir süre içerisinde vücuttan temizlenebilir. Bağışıklığı güçlü tutmak önemli. Erkek arkadaşından ancak test yaptırarak emin olabilirsin ki o da senden önceki ilişkilerinden başka türler kapmış ve taşıyor olabilir. Erkeklerde bizdeki gibi olmuyor test, özel istem gerekiyor. Doktorunla konuşabilirsin. En güvenli yol eğer uzun vadede birlikteliğe devam edecekseniz erkek arkadaşının da aşı olması ve cinsel ilişkide korunmak.evhamımı maruz görün ben önceki ilişkimden kaptığımı düşünüyorum test verdim ve sadece tip54 pozitif çıktı doktorum geçer dedi kolposkopide bir sorun yok dedi. ama ben şuanki erkek arkadaşımla bunu öğrenmeden önce birlikte olmuştum yani onda da var diye düşünüyorum benden dolayı aşı oldum ama 2. dozdan sonra korunmasız bir ilişkim oldu acaba bu negatife dönmesini engeller mi? ya da benden tamamen atıldığında korunmasız ilişki yaşarsam tekrar pozitife döner mi? erkek arkadaşımında negatif olduğunu nasıl anlarım biraz endişeliyim. Doktor kanser yapan türü değil dedi ama adetlerim lekelenme şeklinde oluyor yıllar sonra kansere çevirir mi? 24 yaşındayım ve çok endişeliyim kusura bakmayın.
insallah iyilesecegim cok tesekkurler, bazi insanlar tum tedavileri olup dikkat etmesine ragmen cin2'ye cikanlar da olmus o beni endiselendirmisti ama herkesin sureci farkli tabiiMerhaba öncelikle geçmiş olsun. Siz zaten yapılması gereken her şeyi yapmışsınız. Aşı, ahcc vs. Aslında artık negatife dönmesini beklerdim ben. En azından cin2 değilsiniz bu bir artı. Öncelikle rahim ağzı kanseri çok çok sonra olabilecek bir sonuç. Rahim ağzı kanseri için bütün bu tedavileri olmamış olmanız gerekiyor. Ki cin2-cin3 çıksanız bile öncelik rahim ağzının konizasyon yöntemiyle temizlenmesi oluyor. Bu bile kanseri garanti etmiyor. O yüzden psikolojik olarak rahat olmanızı tavsiye ederim. Zira bence kötü durumda değilsiniz. Regl uzun sürmesinin sebebi hormonel veya ilaçlar sebebiyle olabilir.
Düzenli kontrollerinizi aksatmayın. Smear ve hpv testleri önemli. Benim doktorum 6 ayda bir testlerimi yapıyordu, cin2-cin3 çıkmıştım ve bu sebeple rahim ağzımın bir kısmı alınmıştı. Şu anda sonuçlarım negatif, aşı da olmuştum 3 sene önce. Eğer içiniz rahat edecekse rahim ağzından biyopsi aldırabilirsiniz ama doktorun gerek göreceğini sanmıyorum. Bu biyopsinin adı Kolposkopi.
Sonuç olarak bence endişe etmeyin. Sigara alkol uzak durun, düzenli ve güzel beslenin. Ben kötü bir şey olacağını sanmıyorum uzun vadede
erkek arkadasim su an testlerini yaptiramiyo calismadigi icin ve sgk sigorta vs yok, maddi olarak da pek muait degil, su an onceligi benim tedavime veriyor., ben de test olmasini istiyorum ama korunsak bile onceden klamidya kaptigimiz icin erkek arkadasim doktorun verdigi antibiyotigi kullanmadi, ben kullandim. oyle olunca korunmali iliskiden de cekiniyorum, tekrardan klamidya olmak istemiyorum cuunku kan iseyecek noktaya gelmistim.aşı mevcut tipi temizlemez, yeni türlere yani bulaşmamış türlere karşı korur. Fakat seninki zaten rahim ağzı kanserine sebep olan tür değil, siğil yapan tür. Bu yüzden de bir süre içerisinde vücuttan temizlenebilir. Bağışıklığı güçlü tutmak önemli. Erkek arkadaşından ancak test yaptırarak emin olabilirsin ki o da senden önceki ilişkilerinden başka türler kapmış ve taşıyor olabilir. Erkeklerde bizdeki gibi olmuyor test, özel istem gerekiyor. Doktorunla konuşabilirsin. En güvenli yol eğer uzun vadede birlikteliğe devam edecekseniz erkek arkadaşının da aşı olması ve cinsel ilişkide korunmak.
Bu süreçte korunmadan ilişkiye devam edersen yeni hpv türleri kapabilirsin. Dediğim gibi erkek arkadaşın senden tip 54ü kapmış olabilir fakat senden önceki ilişkilerinden de başka türler kapmış ve taşıyor olabilir. Bu da risk tabii ki.
Korkmana gerek yok. Aşının bütün dozlarını tamamla ve düzenli smear hpv testlerini yaptır. Geçmiş olsun.
Olur ya da olmaz demek maalesef mümkün olmuyor. Fakat dediğim gibi düzenli testlerle kontrol altında tutmak mümkün. Özellikle 51-59 yüksek riskli tipler fakat yine de hiçbiri 16-18 kadar agresif değil. Ben 16 taşıyıcısıydım mesela. Aşımı oldum, fakat rahim ağzı konizasyonundan kurtulamadım. Sonuç olarak sahip olduğum bütün türlerde negatife döndüm. Yani rahim ağzı kanserine kadar çok çok uzun bir yol var. Tedavi yöntemi de bar. P yüzden stres yapmaya gerek yokinsallah iyilesecegim cok tesekkurler, bazi insanlar tum tedavileri olup dikkat etmesine ragmen cin2'ye cikanlar da olmus o beni endiselendirmisti ama herkesin sureci farkli tabii
29 haziran 2025'te tekrardan test olacagim cunku o zaman korunmsiz ve hayatimdaki ilk cinsel ilsiklimi yasamistim
bende sigil de yok, benimki sigilsiz. o yuzden bende bir sikintinin olabilecegini dusunmemistim.aşı mevcut tipi temizlemez, yeni türlere yani bulaşmamış türlere karşı korur. Fakat seninki zaten rahim ağzı kanserine sebep olan tür değil, siğil yapan tür. Bu yüzden de bir süre içerisinde vücuttan temizlenebilir. Bağışıklığı güçlü tutmak önemli. Erkek arkadaşından ancak test yaptırarak emin olabilirsin ki o da senden önceki ilişkilerinden başka türler kapmış ve taşıyor olabilir. Erkeklerde bizdeki gibi olmuyor test, özel istem gerekiyor. Doktorunla konuşabilirsin. En güvenli yol eğer uzun vadede birlikteliğe devam edecekseniz erkek arkadaşının da aşı olması ve cinsel ilişkide korunmak.
Bu süreçte korunmadan ilişkiye devam edersen yeni hpv türleri kapabilirsin. Dediğim gibi erkek arkadaşın senden tip 54ü kapmış olabilir fakat senden önceki ilişkilerinden de başka türler kapmış ve taşıyor olabilir. Bu da risk tabii ki.
Korkmana gerek yok. Aşının bütün dozlarını tamamla ve düzenli smear hpv testlerini yaptır. Geçmiş olsun.
gardasilin 51 ve 59 u kapsamamasi cok kotu, ben 51 ve 59 u orta riskli diye biliyodum, yuksek riskli oldugunu ogrenince cok gerildim.Olur ya da olmaz demek maalesef mümkün olmuyor. Fakat dediğim gibi düzenli testlerle kontrol altında tutmak mümkün. Özellikle 51-59 yüksek riskli tipler fakat yine de hiçbiri 16-18 kadar agresif değil. Ben 16 taşıyıcısıydım mesela. Aşımı oldum, fakat rahim ağzı konizasyonundan kurtulamadım. Sonuç olarak sahip olduğum bütün türlerde negatife döndüm. Yani rahim ağzı kanserine kadar çok çok uzun bir yol var. Tedavi yöntemi de bar. P yüzden stres yapmaya gerek yokaşı zaten en önemli adım bu agresif türlere karşı.
gardasilin 51 ve 59 u kapsamamasi cok kotu, ben 51 ve 59 u orta riskli diye biliyodum, yuksek riskli oldugunu ogrenince cok gerildim.
Rahim agzi konizasyonu nedir?
tamam simdi baktim ameliyatmis, gecmis olsun tekrardan sizeOlur ya da olmaz demek maalesef mümkün olmuyor. Fakat dediğim gibi düzenli testlerle kontrol altında tutmak mümkün. Özellikle 51-59 yüksek riskli tipler fakat yine de hiçbiri 16-18 kadar agresif değil. Ben 16 taşıyıcısıydım mesela. Aşımı oldum, fakat rahim ağzı konizasyonundan kurtulamadım. Sonuç olarak sahip olduğum bütün türlerde negatife döndüm. Yani rahim ağzı kanserine kadar çok çok uzun bir yol var. Tedavi yöntemi de bar. P yüzden stres yapmaya gerek yokaşı zaten en önemli adım bu agresif türlere karşı.
rahim agzi konzizasyon ameliyati sizi nasil etkiledi hem rahminizi hem cinsel saglik ve cinsel hayatinizi?Olur ya da olmaz demek maalesef mümkün olmuyor. Fakat dediğim gibi düzenli testlerle kontrol altında tutmak mümkün. Özellikle 51-59 yüksek riskli tipler fakat yine de hiçbiri 16-18 kadar agresif değil. Ben 16 taşıyıcısıydım mesela. Aşımı oldum, fakat rahim ağzı konizasyonundan kurtulamadım. Sonuç olarak sahip olduğum bütün türlerde negatife döndüm. Yani rahim ağzı kanserine kadar çok çok uzun bir yol var. Tedavi yöntemi de bar. P yüzden stres yapmaya gerek yokaşı zaten en önemli adım bu agresif türlere karşı.
Cin2-cin3 bulgusunda rahim ağzının bir kısmı özel bir teknikle temizleniyor. Bir kısmı çıkarılıyor diyebilirim. Bazı riskleri var, hamilelikle ilgili. Tabi şu an bunları konuşmak düşünmek için çok erken sizin durumunuzda.gardasilin 51 ve 59 u kapsamamasi cok kotu, ben 51 ve 59 u orta riskli diye biliyodum, yuksek riskli oldugunu ogrenince cok gerildim.
Rahim agzi konizasyonu nedir?
Hiç etkilemedirahim agzi konzizasyon ameliyati sizi nasil etkiledi hem rahminizi hem cinsel saglik ve cinsel hayatinizi?
masallah cok sevindim adiniza iyi oldugunuzaHiç etkilemedibir süre sonra cinsel yaşantıma geri döndüm. Hamilelikte erken doğum riski vardı fakat o da olmadı. Rahim ağzı bebeği tutuyor ya, bir kısmını kesip çıkarınca bebek kayar gidi düşünülüyor basit bir şekilde anlatmam gerekirse. Öyle bir sorun olmadı şükür ki. Bunun dışında başka bir endişeye de sebep olmadı
erkek arkadaşımın ilk ilişkisi o yüzden bende olan tip mevcuttur diye düşündüm ve evlenmeyi düşünüyoruz. korunmasız ilişki düşündüğümüzde gebelik için nasıl bir yol izlemeliyiz ikimzidenden temizlenene kadar korunmasız ilişki yaşamamalıyız sanırım? siğil yapmadı aşı oldum erkek arkadaşımda da siğil yok. Ne kadar zamanda vücuttan atılır bir bilginiz var mı ? orta riskli ve tek tip olduğu için erken atılır yorumlarını okumuştum.aşı mevcut tipi temizlemez, yeni türlere yani bulaşmamış türlere karşı korur. Fakat seninki zaten rahim ağzı kanserine sebep olan tür değil, siğil yapan tür. Bu yüzden de bir süre içerisinde vücuttan temizlenebilir. Bağışıklığı güçlü tutmak önemli. Erkek arkadaşından ancak test yaptırarak emin olabilirsin ki o da senden önceki ilişkilerinden başka türler kapmış ve taşıyor olabilir. Erkeklerde bizdeki gibi olmuyor test, özel istem gerekiyor. Doktorunla konuşabilirsin. En güvenli yol eğer uzun vadede birlikteliğe devam edecekseniz erkek arkadaşının da aşı olması ve cinsel ilişkide korunmak.
Erkek arkadaşının ilk ilişkisi olduğundan nasıl eminsin? Bence bu kadar emin olma. Ne kadar sürede vücuttan atılacağını Allah bilir. Kesin bir süre yok bununla ilgili. Bağışıklık ne kadar güçlüyse o kadar iyi.erkek arkadaşımın ilk ilişkisi o yüzden bende olan tip mevcuttur diye düşündüm ve evlenmeyi düşünüyoruz. korunmasız ilişki düşündüğümüzde gebelik için nasıl bir yol izlemeliyiz ikimzidenden temizlenene kadar korunmasız ilişki yaşamamalıyız sanırım? siğil yapmadı aşı oldum erkek arkadaşımda da siğil yok. Ne kadar zamanda vücuttan atılır bir bilginiz var mı ? orta riskli ve tek tip olduğu için erken atılır yorumlarını okumuştum.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?