• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

HPV 56-66 pozitif smear Lsıl kolposkopi cin 1

havvadurumu

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
Emoji Skoru
21
Puanlar
3
Merhaba hanımlar
Günlerdir gördüğüm bütün hpv başlıklarına yazdım nerdeyse şimdi de kısmen kendi sürecimi yazayım belki birilerinin aklına takılanların cevabı olur
42 yaşındayım 2019 Kasım ayında ketemde hpv testi verdim negatif ti ( ya yanlışsa diye kendimi yedim) ama değilmiş diye düşünüyorum şimdi
Şüpheli ilişkim 2021 Eylül ayında oldu
2025 Aralık yine ketemde hpv testi verdim tip 56-66 pozitif dünya başıma yıkıldı tabi
Yıllardır anksiyete tedavisi görüyorum aklımı kaybedicem zannettim bir aydan kısa bir zamanda beş kilo verdim korkudan
Benim en çok korktuğum 20 yıldır günde bir paket sigara içiyorum bide 4 yıl geçmiş ya geç kaldıysam dı
Neyse Ketem beni devlet hastanesi jinekoloji onkoloji Dr una gönderdi ama on gün sonra randevu
bu süreçte beklemek kadar insanı strese sokan bişey yok en zoru
Kapıda o kadar çok ketemden gelen pozitif kadın vardı ki hepsi de çok düzgün bazıları yeni doğan çocuklarıyla gelmişler çoğu evli barklı tek eşli kadınlardı ama sayı gerçekten çok fazlaydı şok oldum
Neyse üç hasta birden alıyorlar biri çatalda biri soyunuyor diğeri masa başında bilgi alıyor
Çatala çıkarttı asıstan baktı Dr u çağırdı Dr onlar lezyon değil dedi üç ay sonra gel dedi smear bile almadılar
Sigara içme dedi başka tek kelime etmedik zaten mümkün değil öyle kalabalık
Üç ay beklemek çok zor olduğu için özelden randevu aldım hemen smear aldı Vajinal muayenede damarlaşma var dedi not aldı bide çok akıntım vardı iki aydır su gibi renksiz ve kokusuz onu söyledi
Smear da Lsıl geldi
Ben o kadar çok yerde smear Lsıl yada temiz ama kolposkopi cin 3 gelen kadın okudum ki o yüzden çok korktum smear a güvenemedim
Dr zaten damarlaşma olduğu için kolposkopi yapmalıyız demişti hemen o hafta kolposkopi yaptırdım bugün sonucum çıktı Lsıl cin 1 korktuğum gibi olmadı şükürler olsun
Yani demem o ki yaş 42 her gün bir paket sigara 4 yılda cin 1
Tabi bunun hpv tiplemesiyle de alakası olabilir
Kimseyi yanıltmak istemem sigara içmeyin ama korkmayın da
İnşallah tüm bacılarım bende biran önce negatifi görürüz 💐

Merhabalar, cok gecmis olsun oncelikle. Yaklasik bir ay once pap testi sirasinda doktorum ciplak gozle kucuk bi alanda gozle gorulur bi degisiklik gorunce pap sonucumu beklemeden direkt kolposkopiye yonlendirdi beni. 16/18 disi yuksek risk hpv pozitifim ve gozle gorulebilen bir degisiklik olmasi beni cok endiselendirmisti. Hpv nin vucudumda maksimum 2 yildir olduguna eminim ve arastirdigim kadariyle bu sure tehliklei bi degisim icin cok erken olarak belirtilse de yine de cok korkuyorum. dun kolposkobimi oldum. doktor dokunun saglam gozuktugunu muhtemelen dogal olarak anatomimin bi parcasi oldugunu ama riski sifira indirmek icin ciplak gozle bir degisim gordukleri an protokol geregi direkt kolposkopiye gonderilmesi gerektigi icin sonuclarimi beklemeden yonlendirildigimi soyledi. Kesin tani koymak icin biyopsi ve ECC ornekleri aldi. Yurtdisinda yasiyorum ve burada bu surecler Turkiye'ye kiyasla cok daha uzun surede oluyor. Sonuclarin cikmasi 1 ayi bulabilirmis. Doktor her ne kadar kolposkopi yaparken cok olumlu konussa da net sonuclar cikana kadar icim asla rahat etmeyecek.
Vajinal muayene sirasinda gorulen damarli alani kolposkopide doktorunuz yorumladi mi? ya da kolposkopi sirasinda durumunuzun ne cikabilecegine dair yorum yapmis miydi doktorunuz?

Merhabalar, cok gecmis olsun oncelikle. Yaklasik bir ay once pap testi sirasinda doktorum ciplak gozle kucuk bi alanda gozle gorulur bi degisiklik gorunce pap sonucumu beklemeden direkt kolposkopiye yonlendirdi beni. 16/18 disi yuksek risk hpv pozitifim ve gozle gorulebilen bir degisiklik olmasi beni cok endiselendirmisti. Hpv nin vucudumda maksimum 2 yildir olduguna eminim ve arastirdigim kadariyle bu sure tehliklei bi degisim icin cok erken olarak belirtilse de yine de cok korkuyorum. dun kolposkobimi oldum. doktor dokunun saglam gozuktugunu muhtemelen dogal olarak anatomimin bi parcasi oldugunu ama riski sifira indirmek icin ciplak gozle bir degisim gordukleri an protokol geregi direkt kolposkopiye gonderilmesi gerektigi icin sonuclarimi beklemeden yonlendirildigimi soyledi. Kesin tani koymak icin biyopsi ve ECC ornekleri aldi. Yurtdisinda yasiyorum ve burada bu surecler Turkiye'ye kiyasla cok daha uzun surede oluyor. Sonuclarin cikmasi 1 ayi bulabilirmis. Doktor her ne kadar kolposkopi yaparken cok olumlu konussa da net sonuclar cikana kadar icim asla rahat etmeyecek.
Vajinal muayene sirasinda gorulen damarli alani kolposkopide doktorunuz yorumladi mi? ya da kolposkopi sirasinda durumunuzun ne cikabilecegine dair yorum yapmis miydi doktorunuz?
Çok geçmiş olsun ameliyat olduğum için buralara çok giremedim
Dr tecrübeliyse zaten kolposkopi yaparken anlarmış kısmen benim ki ne dediyse biyopsi de o geldi
İçinizi ferah tutun kötü bişey dememiş
Damarlaşma servisit sebebiyle bile olabilirmiş
16-18 yoksa zaten çok uzun yıllar gerekli demişti Dr um iki yıldır virüs var diyosan gerçekten korkma iki yılda zarar vermiş olması çok çok nadir kötü bişey çıkmayacak emin ol
Sevgiler💐

Satürasyon yapıldı bana hafif bir uyutma
Anksiyetem olmasa Dr uyutmadan da yapabilirdi ama ben uyumak istedim
Geçmiş olsun💐
devlet hastanesi miydi peki? ben sordum da hiç öyle uyutma falan yapacak gibi değiller umurlarında değil yani

devlet hastanesi miydi peki? ben sordum da hiç öyle uyutma falan yapacak gibi değiller umurlarında değil yani
Özel hastane ama burda okuduğum yorumlarda bazı devlet hastanelerinde uyutuyorlar diye okudum. Uyutmasalarsa korkmayın bence acı eşiğiniz çok düşük değilse sorun yaşamazsınız onuda burda yorumlarda okudum

Back
X