HPV BU KADAR UZUN SÜRE SONRA MI ORTAYA ÇIKAR

nurpapatya_

Üye
Kayıtlı Üye
23 Nisan 2023
25
0
16
Merhaba hanımlar
Eşimle yaklaşık 3 yıldır evliyiz ilişkimiz başlayalıysa 8 yıl oldu. Geçen günlerde özel bölgemde biraz kaşıntı hissettim ve baktığımda 1 2 tane küçük sivilce gibi bişey gördüm pek Önemsemedim. Ama ertesi gün iç dudaklara baktığımda 3 4 tane aynı sivilce siğil gibi olan şeyleri gördüm ve araştırmalarıma göre hpv olabileceğimi düşünüyorum şu anda. Peki asıl sorum şu. HPV bu kadar uzun zamanda yani 7 8 yılda belirti vermez miydi bu şekilde olan arkadaşlar var mı. Cevaplarsanız çok sevinirim

Merhaba hanımlar
Eşimle yaklaşık 3 yıldır evliyiz ilişkimiz başlayalıysa 8 yıl oldu. Geçen günlerde özel bölgemde biraz kaşıntı hissettim ve baktığımda 1 2 tane küçük sivilce gibi bişey gördüm pek Önemsemedim. Ama ertesi gün iç dudaklara baktığımda 3 4 tane aynı sivilce siğil gibi olan şeyleri gördüm ve araştırmalarıma göre hpv olabileceğimi düşünüyorum şu anda. Peki asıl sorum şu. HPV bu kadar uzun zamanda yani 7 8 yılda belirti vermez miydi bu şekilde olan arkadaşlar var mı. Cevaplarsanız çok sevinirim
Eşinizden önce ki ilişkişerinizden mi şüpheleniyorsunuz

Merhaba hanımlar
Merhaba geçmiş olsun
Genellikle siğiller ilk 3 ay – 1 yıl içinde çıkar.Ancak bazı kişilerde HPV enfeksiyonu 3 yıl, hatta 10 yıla kadar hiçbir belirti vermeyebilir.Klinik gözlemler, özellikle bağışıklık sistemi güçlü olan bireylerde, HPV’nin 5–10 yıl sessiz kalabileceğini göstermektedir.

Back
X