HPV nasıl olabilirim anlamadım?

GoldenEyes

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
10 Haziran 2020
4
3
1
25
Öncelikle merhaba herkese. Bu yılın başında vajina bölgemde et benine benzer ibareler gördüm. Anneme söyledim ve beraber doktora gittik. Doktor bunun genital siğil olduğunu ve test yapılmasını söyledi. Sonrasında yaptığımız testlerle birlikte tip 6 ve 16 taşıdığımı söyledi. Ben hiç cinsel ilişkiye girmedim, cinsel ilişkiye girmeyi bırakın erkek arkadaşım dahi olmadı. Sürtünme vs bile yaşamadım. Nasıl oluyor bu anlamadım. Daha 20 yaşındayım, ilk başlarda korksam da doktor konuşması ile rahatlattı. Bunun insanların büyük çoğunluğunun başına gelen bir virüs olduğunu ve farketmeden atlattıklarını söyledi. Bende atlatabilirmişim. Bu virüsün cinsel ilişki dışında da bulaşabileceğini, özellikle yurtdışında son dönemlerde bu konu hakkında ciddi makaleler yayımlandığını söyledi. Avm tuvaletleri, hamam, ortak iç çamaşırı, havlu ve havuzlardan bulaşı olan vakıalar varmış.

Merak ettiğim şey şu, cinsel ilişki, sürtünme vs yaşamadığı halde bu virüsü kapan var mı burada?

Bulaş yolları tabiki farklı yollarla da var. Ancak biraz daha zor cinsel yola göre. Yani misal bir kişi tuvalet oturacak hemen arkasından az bir zaman geçecek siz oturacaksınız gibi olasılıkları zor durumlarda oluyor. Bulaş için direk temas gerekiyor çünkü. Virüsün canlı kalma süresi dışarıda düşük.

hpv 16 ve 18 cinsellik yoluyla geçer diğerleri bulaş yoluyla çok pistir bu illlet bir sendir kurtulamadım. kontrollerini düzgün yaptır ihmal etme. çabuk çoğaliyorlar.

kizlar inanir misiniz bilmem ama ben reiki almistim .
gecen hafta vulva bölgem cok yaniyodu hatta ayiptir soylemesi erkek arkdsm oynarken zevk mi aliyodum aci mi cekiyodum belli degildi
sonra bi gun tum gun vulva bolgeme reiki verdim ve o aci yanma hissi gecti😊

Back
X