HPV SORU

Geçmiş olsun siz de hangi tip vardı Kolposkopi ya da leep oldunuz mu
Bir kaç defa negatif görürseniz arka arkaya negatif olduğunu söylüyorlar
tip 45 vardı aralık ayında öğrendim done adğzenli olarak üç ayda bir smear testi verdim hepsi temizdi en son haziran ayında verdiğim hem hpv testi hem de smear testi temiz geldi leep olmadım kolposkopiyide doktorum yaşımdan dolayı önermedi 21

Geçmiş olsun, hem test sonuçlarının yanlış çıkma ihtimaline karşılık hem de hpv virüsünün saçma bir şekilde tekrar ortaya çıkabilmesi nedeniyle; bu alanın en önemli hocaları, 2 kez üst üste hpv testi negatifliği görmeyi ve bunun yanında 3 kez de üst üste smear testinin verilerek temiz sonuç alınması gerekliliğini paylaşmaktadırlar.
peki en son hpv testini haziranda verdim negatifi gördüm şimdi bir daha ne zaman vermeliyim

peki en son hpv testini haziranda verdim negatifi gördüm şimdi bir daha ne zaman vermeliyim
Benimle aynı zamanda negatif sonucu almışsınız gözünüz aydın, 6 ay sonra tekrar kontrole gidin, zaten büyük ihtimalle doktorunuz smear testinizi zaten alacaktır, uygun bulursa smear eşliğinde hpv testi de alabilir. Çook geçmiş olsun.

Benimle aynı zamanda negatif sonucu almışsınız gözünüz aydın, 6 ay sonra tekrar kontrole gidin, zaten büyük ihtimalle doktorunuz smear testinizi zaten alacaktır, uygun bulursa smear eşliğinde hpv testi de alabilir. Çook geçmiş olsun.
6 ay çok hissettirdi bana 12 haziranda vermiştim en son test şimdi 3 eylül için randevu buldum o zaman gidicem smear vermek için doktorum uygun görürse hpvde alsın siz aşı oldunuz mu acaba

Evet ben ilk pozitif sonucu alır almaz aşılarıma başlayıp, hepsini tamamlamıştım. İçiniz öyle rahat edecekse tabiki de gidin doktorunuza, tedbirli olmak en güzeli. Şimdiden çok geçmiş olsun, umarım hepimiz çok güzel sonuçlar alırız tekrar :KK200:

Back
X