• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Hpv Tip 58

allthethingsshesaid

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
Emoji Skoru
0
Puanlar
36
Herkese merhaba,

Moralim oldukça bozuk ve benzer tecrübeleri yaşamış olanların fikirlerine/tavsiyelerine çok ihtiyacım var. Hikayemi ve test geçmişimi özetliyorum

Ocak 2022 (Bilkent ŞH): Smear: ASCUS, HPV Pozitif

Şubat 2022 (Bilkent ŞH): Kolposkopi yapıldı, CIN1 tespit edildi. Kırıntı şeklinde biyopsi alındı (LEEP veya konizasyon yapılmadı).

2023 - 2024 - 2025 (Bilkent ŞH): Smear: İnflamasyon, HPV Negatif

Mayıs 2026 Başı (Bilkent ŞH): Smear: İnflamasyon, HPV Negatif

Mayıs 2026 Sonu (Hacettepe - İlk kez orada test verdim): Smear: İnflamasyon, HPV Tip 58 Pozitif

CYBH testleri negatif.

Geçmişte 2 yıl Ureaplasma urealyticum pozitifti, tedaviyle negatife döndü.

Kültür: Normal genital flora. Vajinal ultrason normal.

Yıllardır HPV testim negatif geldiği için virüsü tamamen vücudumdan attığımı sanıyordum ve bu konuyla alakalı nişanlımla hiç konuşmadım :( Ancak 1 ay sonra düğünüm var ve son yaptırdığım testte HPV Tip 58 pozitif çıktığını öğrenince adeta yıkıldım.
Virüsün uykuda kalıp stres/bağışıklık düşüklüğüyle tekrar ortaya çıkabileceğini biliyorum ama bu durumu nişanlıma anlatmakta ve süreci yönetmekte çok zorlanıyorum.

Hacettepe’deki bu sonucu en hızlı ve güvenli şekilde tekrar negatife çevirmek / bağışıklığı güçlendirmek için takviye/beslenme adına neleri önerirsiniz?
5 seneden sonra vücuttan atan oldu mu?

Farklı hastanelerde bu şekilde test sonucu değişkenliği yaşayan oldu mu?

Destek ve yanıtlarınız için şimdiden çok teşekkür ederim...

Herkese merhaba,

Moralim oldukça bozuk ve benzer tecrübeleri yaşamış olanların fikirlerine/tavsiyelerine çok ihtiyacım var. Hikayemi ve test geçmişimi özetliyorum

Şubat 2022 (Bilkent ŞH): Kolposkopi yapıldı, CIN1 tespit edildi. Kırıntı şeklinde biyopsi alındı (LEEP veya konizasyon yapılmadı).

Mayıs 2026 Sonu (Hacettepe - İlk kez orada test verdim): Smear: İnflamasyon, HPV Tip 58 Pozitif

CYBH testleri negatif.

Yıllardır HPV testim negatif geldiği için virüsü tamamen vücudumdan attığımı sanıyordum ve bu konuyla alakalı nişanlımla hiç konuşmadım :( Ancak 1 ay sonra düğünüm var ve son yaptırdığım testte HPV Tip 58 pozitif çıktığını öğrenince adeta yıkıldım.
Virüsün uykuda kalıp stres/bağışıklık düşüklüğüyle tekrar ortaya çıkabileceğini biliyorum ama bu durumu nişanlıma anlatmakta ve süreci yönetmekte çok zorlanıyorum.

Hacettepe’deki bu sonucu en hızlı ve güvenli şekilde tekrar negatife çevirmek / bağışıklığı güçlendirmek için takviye/beslenme adına neleri önerirsiniz?

Bu HPV kadında erkekten mi geçiyor tamamen bilmediğim için soruyorum mesela benim hiçbir geçmişte hiçbir birlikteliğim olmadı eşim harici ama eşimden olduysa bana geçme olasılığı var değil mi bilmediğim için soruyorum yoksa lavabodan tuvaletten bir yerlerden de kapıyor muyuz biz bunu

Herkese merhaba,

CYBH testleri negatif.

Merhaba çok geçmiş olsun, siz hpv negatife döndükten sonra hiç cinsel birlikteliğiniz olmadı ve tekrar kendiliğinden pozitifmi geldi?

Bu HPV kadında erkekten mi geçiyor tamamen bilmediğim için soruyorum mesela benim hiçbir geçmişte hiçbir birlikteliğim olmadı eşim harici ama eşimden olduysa bana geçme olasılığı var değil mi bilmediğim için soruyorum yoksa lavabodan tuvaletten bir yerlerden de kapıyor muyuz biz bunu
Sadece cinsel birliktelik diyor doktorlar. Ben de çok araştırdım bunu tuvaletten geçme mevzusunu vs ama çok mümkün değilmiş aşırı aşırı düşük ihtimal

Evet maalesef. Ben tamamen farklı hastanelerin saptama eşiğinden olduğunu düşünüyorum.
Testler alınıyor ama laboratuvara gönderiliyor, sapma olur mu olmazmı bilmiyorum ama sizin durumunuz çok ilginç olmuş gerçekten, negatifken hiç cinsellik olmadan sonra yine pozitif olmuşsunuz, demekki hepimizde de olabilir negatif olunca sevinmemeliyiz bu çok korkutucu

Hpv vücuttan tamamen atılan bir virüs değil. Sadece uykuya geçiyor. Bağışıklık düştüğünde de pozitif çıkabiliyor bundan dolayı.

Back
X