Hpv yüksek risk tip 18

geronimoo12

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
9 Ağustos 2025
2
0
1
27
Merhaba iki gün önce geçmeyen vajınal mantar sorunum yüzünden ıkıncı kez doktora gittim. İlk gittiğimde o zamanki erkek musvettesinden kaptıgımı anlamıştım.genital sigillerim vardı ve cin1 gelmişti sigilleri yaktıktan sonra takip önerdi ama ben tekrar siğil cıkmadıgı için 3 yıl kadar aksattım ve gitmedim maalesef. Neyse hpv ve smear bakmak istedi sonucların tam elimde olmasa da hpv 18 tip pozitif olduğunu doktordan ögrendim. 27 yasındayım günde 1 paket sigara içiyorum ögrendigimde sigaradan çok soğuyup bırakmak istesem de stresle daha çok içtim. Ailemle yasıyorum ve bu durumu en yakınım olan anneme bile anlatamam cünkü cinsellikle ilgili sorgulamaya başlayacak buna hazır değilim. Aslında bunun basıma gelmesine de hiç hazır degildim çünkü maddi manevi çok zorlayacak beni. En basiti mantar icin verilen ovülü buzdolabında saklamam gerekiyormuş ama onu bile yapamıyorum bu süreçte tek basımayım yani. bide erkek arkadasıma acıklama durumu var tabi çünkü ona da bulasmıs olabilir napıcam bilemiyorum bu surecı atlatan negatife dönen birileriyle konusursam benim ıcın çok destekleyici olacak teşekkür ederim

Back