Hpv?

Konudan bağımsız bence evlenmeden cinsellik şart ya ama Türkiye de bu maalesef çok sıkıntılı beraber olsan adam yoludur diyor beraber olmasan evlendikten sonra cinsellik sıkıntısı olabiliyor. Bir de işin kotusu aslında cinsellik yaşayana kadar cinselliğin ne kadar önemli olduğunu bilmiyorsun

Türkiye buna hazır değil 😁

Herkese merhaba yeni üye oldum öncelikle:) 23 yaşındayım henüz 8 aylık bir ilişkim var.Soracağım konu biraz özel olacak.Geçen günlerde internette dolaşırken cinsel hastalıklar konusu hakkında baya bir fikir sahibi oldum.Önce kendime sonra eğitim sistemimize kızdım bu tür şeyler hakkında hiç bilgi sahibi değildim diye.Herneyse erkek arkadaşım ile konuştum böyle şeyler varmış biliyor musun diye kendisi de az çok bilgi sahibi.Normalde sormam ama kendisinin cinsel geçmişini öğrenmek istedim.Bir tane ilişkisi olmuş birkaç kez de yüzeysel şeyler yaşadığı kişiler olmuş.Ben bunu duyunca gerçekten çok üzüldüm.Detaylı cinsellik yaşamıyorum ama bazı şeyler oldu tabiki.Kendisine kontrol ettirdim vücudunu bende bir şey yok şuanda dedi.Benim cinsel bölgemde olması da olası bir şey değil çünkü oralara temas etmedi.Gecenlerde ağzımı kontrol etmek istedim ve diş etime flaş tuttuğumda çok küçük beyaz noktalar fark ettim.Cok korktum ama biz oral bir şeyler de yaşamadık, sadece öpüşüyoruz.İnternette öpüşme ile bulaşabileceğini anlatan makaleler okudum ve gerçekten çok üzüldüm.KBB uzmanina gidecektim burnum için o sırada bu oluşumları da gösterdim siğile benzemiyor şuan zaten çok zor seçilen şeyler belli belirsiz dedi.Bence pek anlamadı.Daha önce böyle bir şey yaşayan oldu mu? Olduysa bilgilendirebilir misiniz? Teşekkür ederim 😊
aslında bu bilinçlendirmeyi okul yada herangi bir siteden öğrenme beklentisinde olduğunuz ve olduğumuz için çok üzgünüm,cinsellik ülkemizde kırmızı çizgileri olan bir tabu ve malesef biz bunu bir türlü aşamıyoruz,günahı,ayıbı hepsi birbirine girmiş geri kalmış bir zihniyetin madurlarıyız,size bu uyarıyı anneniz yapmalıydı ve 18 yaşından itibaren cinsel hayatınızla ilgili bilgilendirmede bizzat onun tarafından olmalıydı,bundan sonraki beraberliğinizde aklınızdan çıkartmamanız gereken tek şey korunmak olmalı ve hap fln değil partnerinizin korunması gerekiyorki olası gebelik ve hastalıklardan kendinizi koruyabilesiniz,korunmasız bir ilişki yaşamamanızı tavsiye ederim,eğer fazla ileri gitmediyseniz cinsel yolla bulaşabilecek bütün hastalıklar cinsellik yada tam birleşme durumunda olur,onun dışındakiler zaten birisinin bardağından su içsenizde olabilir o biriyle yakınlaşmanızla olmaz sadece,öpüşme vs bu kadar kafanızı kurcaladıysa bir cafede yada başka bir yerde yemek yemeyip bişey içmeyin çünkü farkında olmadan gün içinde bu tarz şeylere çok maruz kalıyoruz,salgınlarda böyle oluyor,sadece öpüşmekten bişey olmaz rahat olun derim.

diş etlerinde iltihap vardır kesin kontrole gitmiştir he kesin erkekler bunu pek önemsemez ancak son raddeye gelirse öyle

50 60 mı yuhh ne yaptın Ferhans. Abart daha çok abart.
Eee öyle ama.kendi tecrübelerimden biliyorum.öyle tek tük işlerden bunlar çıkmaz.çok gereksiz bir abartı var bu ülkede şu cinsel hastalıklar konusunda.kocadan geçmiş falan diyorlarsa o koca hayat kadınıyla birlikte olmuştur.3,5 kişiyle olacak işler değil.

Aslında çok seçici bir insan değildim.Simdiki erkek arkadaşım çok temiz kalpli ve beni düşünen birisi.Gecmiş ilişkilerinde de terk edildiği için uzun bir ilişki yaşayamamış.Ona da kızıyorum hayatına cinsel anlamda bu kadar kadın almamaliydi.Evlenene kadar bir şey düşünmüyorum. Şuan biraz sıkıntısı var onu toparlasın diğer cinsel hastalıklar konusunda da kendisinden test isteyeceğim.
Keşke hpvnin de testi olsa ama maalesef ki erkekler için yokmuş
Bu kadar çok derken ? Kaç kişiymiş merak ettim.böule bir ülkede helal olsun demek geçiyor valla içimden kimse kusura bakmasın 😀😀. 30 yaşına gelip kadın yüzü görmeyen erkekler var.işin bir de bu boyutuna bakmak lazim

Eee öyle ama.kendi tecrübelerimden biliyorum.öyle tek tük işlerden bunlar çıkmaz.çok gereksiz bir abartı var bu ülkede şu cinsel hastalıklar konusunda.kocadan geçmiş falan diyorlarsa o koca hayat kadınıyla birlikte olmuştur.3,5 kişiyle olacak işler değil.
Prof. Dr. Ordinaryüs ve bütün ünvanlar. 🧿

Tecrübeyle sabit diyorsun. Helal kız 50 60 kişiyle sevgili olmuşsun.

Daha ne kadar hazır olacak.siz ülkeyi ne sanıyorsunuz? Bu forumda anket açsak bakire evlenen oranı yüzde 10 bile çıkmaz bence.millet bakireliği geç, skorla hava atıyor artık.burada bile herkes o modda.
Skorla kim hava atıyor gerçekten dalga geçmek için sormuyorum. Demek ki benim çevrem anormal ya da senin çevren Konya ovası. Bilemedim. 2. İhtimal daha yakın gibi. 🧿

Çok tatlısınız 😊 Sizde de mi böyle şüpheler oluyordu eskiden. İnşallah dediğiniz gibi bende gülüp geçerim bu zamanlara😊
Burada akıl alınacak son kişilerden. Kaale almayınız lütfen.

Merhaba,
Birincisi , bağlı olduğunuz sağlık ocağına gidip hekiminizle konuşmanızı tavsiye ederim. Merak etmeyin, ailenize gidip de anlatmazlar kızınız geldi şunu sordu diye. Hekiminiz koruma yöntemleri ve hastalıklar hakkında bilgi versin size.
İkincisi, evet evlenmeden önce ilişki istemiyorsunuz, fakat nasıl desem, bazen de oluyor insan o anda kendini kaptırıyor. Madem bir görüştüğünüz var, tedbir amaçlı sağlık ocağınızdan doğum kontrol hapı isteyebilirsiniz. Gerçi direk eczaneye gidince de yazılıyor. Bunu kullanmak evet ilişkiye giricem demek değil, maalesef bu Türkiye'de böyle algılanabilir onun için bi çok genç kızımız kullanmayıp sonra zorda kalıyor.
Ben yurtdışında doğdum büyüdüm. Evlenmeden önce ilişki yaşadım, ve inanın bana , ne kadar çok evlenmeden olmaz diye kendime söz verdim ama oldu. Bugünkü aklımla zaten pişmanım ama o ayrı konu.
Demek istediğimi anlamışsınızdır umarım, tedbir önemli.
Doğum kontrol hapı hastalıklardan korumaz, gebeliği önler sadece.
Bi de sitresi önler, 5 gün sonra adeteim gecikti gecikmedi gibi konular açıp sitresinizden öleceğinize biraz para verip rahat olmak var .
Bazen HPV taşıyanın hiç belirtisi olmuyor, erkek mesela anlamıyor, sonra eşe sevgiliye bulaşınca mesela aldatılma ortaya çıkıyor.
Bildiğim kadarıyla hpv testini de sağlık ocağı ücretsiz gerçekleştiriyor, siz bi gidip görüşün, sanmıyorum bişey olduğunu ama zaten diğer konularla ilgili bi gidip konuşun, utanmayın
Benim iki kızım var, hiç istemem evlenmeden önce benimle aynı hataları yapmalarını, ama umuyorum ki büyüyünce akıllarına gelir hekime danışmak gerekiyorsa.

Sağlıklı günler dilerim
Doğum kontrol hapının HPVyi önlediğini nereden çıkardınız?

Merhaba, kendi kendinize bir şey bulamazsınız. Aslında bu konuda en iyisi hemen kimseyle cinsel ilişki yaşamamak, birisiyle de ciddi ilişki. Boyutuna gelip cinselliği yaşayacaksanız da sağlık taraması istemek, cinsel hastalıkların şakası yok malesef. Sizi seven size değer veren erkek de zaten bu konuda sizi kırmaz.

Sevgilerle.

Yani kaynak olsun diye dedim.övmek amacıyla değil.

Kaynak? Kaynak olarak kendi ilişkilerini ortaya sunamazsın bebeyim. Araştırma olur makale olur sunarsın oo Ferhans haklı derim. ama bu HPV sadece kendi ilişkilerine indirgersen kaynak olmaz

Herkese merhaba yeni üye oldum öncelikle:) 23 yaşındayım henüz 8 aylık bir ilişkim var.Soracağım konu biraz özel olacak.Geçen günlerde internette dolaşırken cinsel hastalıklar konusu hakkında baya bir fikir sahibi oldum.Önce kendime sonra eğitim sistemimize kızdım bu tür şeyler hakkında hiç bilgi sahibi değildim diye.Herneyse erkek arkadaşım ile konuştum böyle şeyler varmış biliyor musun diye kendisi de az çok bilgi sahibi.Normalde sormam ama kendisinin cinsel geçmişini öğrenmek istedim.Bir tane ilişkisi olmuş birkaç kez de yüzeysel şeyler yaşadığı kişiler olmuş.Ben bunu duyunca gerçekten çok üzüldüm.Detaylı cinsellik yaşamıyorum ama bazı şeyler oldu tabiki.Kendisine kontrol ettirdim vücudunu bende bir şey yok şuanda dedi.Benim cinsel bölgemde olması da olası bir şey değil çünkü oralara temas etmedi.Gecenlerde ağzımı kontrol etmek istedim ve diş etime flaş tuttuğumda çok küçük beyaz noktalar fark ettim.Cok korktum ama biz oral bir şeyler de yaşamadık, sadece öpüşüyoruz.İnternette öpüşme ile bulaşabileceğini anlatan makaleler okudum ve gerçekten çok üzüldüm.KBB uzmanina gidecektim burnum için o sırada bu oluşumları da gösterdim siğile benzemiyor şuan zaten çok zor seçilen şeyler belli belirsiz dedi.Bence pek anlamadı.Daha önce böyle bir şey yaşayan oldu mu? Olduysa bilgilendirebilir misiniz? Teşekkür ederim 😊
İnternette yazan her bilgi doğru değildir. Bu kadar telaslanmayin.sicak bir şey icmissindir, dışını sert fircalamissindir vs vs bir sürü nedeni olabilir. Önce normal sıradan nedenleri düşünün sonra hpv gibi uç noktaları düşünün

Bir erkekte hpv olup olmadığını nasıl anlayabiliriz?
Bunun için bir test var mı?
Yani siğil olmayabilir ama taşıyıcıdir.
Bu konuda bilgisi olan varsa yardımcı olabilir mi?
Ben iki kere aşı oldum gardasil ama taa 29 yaşında.

Birincisi kız tek öpüşme yaşamamıştır bu kadar panik olduğuna göre ..
İkincisi Ayşenimi radarın mı var böyle konularda bildirim mi geliyo tikkatimi çekiyorsun bebeğim

Back
X