Merhaba,
Birincisi , bağlı olduğunuz sağlık ocağına gidip hekiminizle konuşmanızı tavsiye ederim. Merak etmeyin, ailenize gidip de anlatmazlar kızınız geldi şunu sordu diye. Hekiminiz koruma yöntemleri ve hastalıklar hakkında bilgi versin size.
İkincisi, evet evlenmeden önce ilişki istemiyorsunuz, fakat nasıl desem, bazen de oluyor insan o anda kendini kaptırıyor. Madem bir görüştüğünüz var, tedbir amaçlı sağlık ocağınızdan doğum kontrol hapı isteyebilirsiniz. Gerçi direk eczaneye gidince de yazılıyor. Bunu kullanmak evet ilişkiye giricem demek değil, maalesef bu Türkiye'de böyle algılanabilir onun için bi çok genç kızımız kullanmayıp sonra zorda kalıyor.
Ben yurtdışında doğdum büyüdüm. Evlenmeden önce ilişki yaşadım, ve inanın bana , ne kadar çok evlenmeden olmaz diye kendime söz verdim ama oldu. Bugünkü aklımla zaten pişmanım ama o ayrı konu.
Demek istediğimi anlamışsınızdır umarım, tedbir önemli.
Doğum kontrol hapı hastalıklardan korumaz, gebeliği önler sadece.
Bi de sitresi önler, 5 gün sonra adeteim gecikti gecikmedi gibi konular açıp sitresinizden öleceğinize biraz para verip rahat olmak var .
Bazen HPV taşıyanın hiç belirtisi olmuyor, erkek mesela anlamıyor, sonra eşe sevgiliye bulaşınca mesela aldatılma ortaya çıkıyor.
Bildiğim kadarıyla hpv testini de sağlık ocağı ücretsiz gerçekleştiriyor, siz bi gidip görüşün, sanmıyorum bişey olduğunu ama zaten diğer konularla ilgili bi gidip konuşun, utanmayın
Benim iki kızım var, hiç istemem evlenmeden önce benimle aynı hataları yapmalarını, ama umuyorum ki büyüyünce akıllarına gelir hekime danışmak gerekiyorsa.
Sağlıklı günler dilerim