HPV'li zorlu süreç

morhavuc00

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
17 Haziran 2025
4
0
1
31
Merhaba arkadaşlar,

Yaklaşık 6.5 ay önce HPV testimin pozitif çıktığını ve CIN 1-2 tanısı aldığımı öğrendiğimde, açıkçası dünyam başıma yıkıldı. Ne yapacağımı bilemeden, kafam karmakarışık bir halde kaldım. O dönem, düzensiz bir yaşam tarzım vardı: sigara, sağlıksız beslenme, stres derken bedenime yeterince iyi bakmıyordum.

Ama sonra bir şey fark ettim: bu şekilde devam edemezdim. Küçük adımlarla da olsa bir şeyleri değiştirmeye başladım. Önce beslenmemi düzene soktum, spora başladım, sigarayı azaltmaya çalıştım. Tabii kolay olmadı ama her gün kendime “iyileşeceğim” demeyi ihmal etmedim.

Bu süreçte destek olarak oral AHCC takviyesi kullanmaya başladım, vajinal olarak da Colpofix ile tedavime devam ettim. Hepsini düzenli bir şekilde uyguladım ve en önemlisi, moralimi yüksek tutmaya çalıştım.

Ve sonunda, geçtiğimiz günlerde aldığım smear testim negatif geldi Bu haberi aldığımda sevinçten ağladım desem yeridir. Şimdi önümde kolposkopi gibi bir adım daha var ama bu güzel haberle artık o adıma da daha güçlü ve umutlu giriyorum. Umarım o da temiz çıkar ve bu süreci tamamen geride bırakırım.

Bu zorlu ama öğretici süreçte kendine inancın ne kadar önemli olduğunu anladım. Umarım bu mesajı okuyan herkes için de umut olur. Unutmayın, iyileşmek mümkün

Cin1-2 tanısında leep yapılıyor genelde oldunuz mu. Kolposkopi sonucunu da paykaşırsanız sevinirim

6.5 ay önce Kolposkopi yapılıp mı cin1-2 tanısı koyuldu size
Hpv testi verdiniz mi tekrardan
Çok geçmiş olsun bu arada

Sanırım smear testnüz negatif öyle yazmışsınız umarım Kolposkopi de temiz gelir Hpv de bize de umut olur

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…