- 31 Ekim 2019
- 1.406
- En iyi cevaplar
- 1
- 1.851
- 133
- Konu Sahibi motherofcatss
-
Yok canm hsg olmak istediğini söyle direk gün veriyorlar zaten ben öyle yaptım hastaneyi aradım ilk fiyat aldım sonra gidip gün aldım. Sadece sonucu doktora göstermen gerekecekHsg çektirmek için illa doktorun mu yönlendirmesi gerekiyor ben kendi isteğimle gidip çektirebilir miyim yoksa belge falan isterler mi? Tıbbı görüntüleme merkezinde çektireceğim hastane değil.
Ben bir hafta elim ayağım titredi korkudan. Cekilecegim gün uyuyamadım. İki günlük uykusuzluk ile çektirdim. Üniversite hastanesinde ve orada bekleyenlerin gözleri dolu doluydu. Doktor hepimizi röntgen odasına alıp sırayla cekecekti. Perde ile odayı ayırdılar. Ben gönüllü olduğumu söyledim. Çünkü ağlayan kadınlar vardı çok korkmuştum. Neyse çekildim. Bir haftadır canıma eziyet etmişim. Ne ağladım ne ah dedim ne vah. Neyse sıra diğer kadınlarda iken o ağlayan kadınlar hiç ağlamadı bir kişi ah dedi bir kaç saniyelik. Sinek isirsa ah diye bağıran insanlar sanırım çok karalamis. Kuzenim ve dostum da çektirdi. Hepimiz tek başına gittik işleme. Hiç birimiz de kötüydü mahvoldum felan demedik. Adet sancısı gibi beşe kadar sayın diyorlar ama ucde bitmiş oluyor zatenÇok ağrılı oluyor mu peki? Bu ay ben de çektiricem hastane araştırıyorum ama çoğu kişiden acılı olduğunu duydum o yüzden anestezili yaptırmak istiyorum
Hep okuduklarımdan dolayı bu korkum zatenBen bir hafta elim ayağım titredi korkudan. Cekilecegim gün uyuyamadım. İki günlük uykusuzluk ile çektirdim. Üniversite hastanesinde ve orada bekleyenlerin gözleri dolu doluydu. Doktor hepimizi röntgen odasına alıp sırayla cekecekti. Perde ile odayı ayırdılar. Ben gönüllü olduğumu söyledim. Çünkü ağlayan kadınlar vardı çok korkmuştum. Neyse çekildim. Bir haftadır canıma eziyet etmişim. Ne ağladım ne ah dedim ne vah. Neyse sıra diğer kadınlarda iken o ağlayan kadınlar hiç ağlamadı bir kişi ah dedi bir kaç saniyelik. Sinek isirsa ah diye bağıran insanlar sanırım çok karalamis. Kuzenim ve dostum da çektirdi. Hepimiz tek başına gittik işleme. Hiç birimiz de kötüydü mahvoldum felan demedik. Adet sancısı gibi beşe kadar sayın diyorlar ama ucde bitmiş oluyor zaten
Yumurta takibi yaparken kanirtiyir resmen tüplere doğru birde eliyle bastırıyor ise. Rahim filminin püf noktası masada güzel aç bacakları yani rahat hareket etsin doktor ve sıvıyı verirken açıyor zaten. O sıvı verirkeb uyarıyor sakin kimildama filmin çekiliyor o an. Kimildarsan bulanık olacağı için yeniden aynı işlem başa dönüyor. Üç saniye kimildama bitti ya. Özele bin lira felan verme bence.Hep okuduklarımdan dolayı bu korkum zatenben doktorda yumurtlama takibi yaptırdığımda bile çok kasıyorum kendimi çok canım acıyo onda bile canım acıyosa hsg de ne yaparım diyip daha çok korkuyorum ama bu dediğiniz biraz olsun rahatlattı beni teşekkür ederim inşaAllah benimde böyle acısız olur
Açıklamaların için çok teşekkür ederim canımYumurta takibi yaparken kanirtiyir resmen tüplere doğru birde eliyle bastırıyor ise. Rahim filminin püf noktası masada güzel aç bacakları yani rahat hareket etsin doktor ve sıvıyı verirken açıyor zaten. O sıvı verirkeb uyarıyor sakin kimildama filmin çekiliyor o an. Kimildarsan bulanık olacağı için yeniden aynı işlem başa dönüyor. Üç saniye kimildama bitti ya. Özele bin lira felan verme bence.
4.ila 9. Gün arası mi neydi? Benimki 11. Gün çekilmişti ama özel durumdan. Yumurtlama başlamadan çektirmek gerekiyorAçıklamaların için çok teşekkür ederim canımadet olursam hemen gidip çektirmek istiyorum herhangi bi gün çektirebiliyomuyuz peki illa adetten sonraki şu günde çekilmeli gibi bi durum var mı?
Tamam canım teşekkür ederim4.ila 9. Gün arası mi neydi? Benimki 11. Gün çekilmişti ama özel durumdan. Yumurtlama başlamadan çektirmek gerekiyor
Canım çektireceğin yerde kullanılan makina çok ama çok önemliymiş. Benim çektirdiğim hastanede klasik eski makinalardan vardı ve rahmi cerrahi bi aletle sabitlemesi gerekiyomuş. Benim anestezi ile oldu hiçbi şey anlamadım ama anestezi olmadan yapılsaydı çok canım yanabilirdi. Kullanılan makina yeniyse anesteziye gerek olmadığını söylüyorlar. C kollu diye geçiyor sanırım ağrısız yeni tip olanlar. Bunu öğrenebilirsen korkulacak hiçbi şey olmayacakHep okuduklarımdan dolayı bu korkum zatenben doktorda yumurtlama takibi yaptırdığımda bile çok kasıyorum kendimi çok canım acıyo onda bile canım acıyosa hsg de ne yaparım diyip daha çok korkuyorum ama bu dediğiniz biraz olsun rahatlattı beni teşekkür ederim inşaAllah benimde böyle acısız olur
Bu konuda da hiç bilgim yoktu çok teşekkür ederim randevu alırken buna da dikkat edicem canımCanım çektireceğin yerde kullanılan makina çok ama çok önemliymiş. Benim çektirdiğim hastanede klasik eski makinalardan vardı ve rahmi cerrahi bi aletle sabitlemesi gerekiyomuş. Benim anestezi ile oldu hiçbi şey anlamadım ama anestezi olmadan yapılsaydı çok canım yanabilirdi. Kullanılan makina yeniyse anesteziye gerek olmadığını söylüyorlar. C kollu diye geçiyor sanırım ağrısız yeni tip olanlar. Bunu öğrenebilirsen korkulacak hiçbi şey olmayacak
Doktor yönlendirmesine gerek yok canım. Ben de tıbbi görüntüleme merkezinde çektirdim. Geçmiş olsunHsg çektirmek için illa doktorun mu yönlendirmesi gerekiyor ben kendi isteğimle gidip çektirebilir miyim yoksa belge falan isterler mi? Tıbbı görüntüleme merkezinde çektireceğim hastane değil.
Teşekkür ederim canımDoktor yönlendirmesine gerek yok canım. Ben de tıbbi görüntüleme merkezinde çektirdim. Geçmiş olsun
Rica ederim canım ben de işlem sonrası kanamam olunca doktora sormuştum neden kanama var diye. O da rahim ağzını sabitleyerek işlemi yaptık kanamanın sebebi odur dedi. Bundan hiç haberim yoktu anestezi almasam çok canım yanardı muhtemelen. O yüzden bazı kadınlar korkulacak bişey yok derken bazıları çok canım yandı diyor. İki yorum da doğru sadece muhtemelen makinalar farklıBu konuda da hiç bilgim yoktu çok teşekkür ederim randevu alırken buna da dikkat edicem canım
İyi ki anestezi yaptırmışsın acı çekmeden atlatmışsın çok şükürRica ederim canım ben de işlem sonrası kanamam olunca doktora sormuştum neden kanama var diye. O da rahim ağzını sabitleyerek işlemi yaptık kanamanın sebebi odur dedi. Bundan hiç haberim yoktu anestezi almasam çok canım yanardı muhtemelen. O yüzden bazı kadınlar korkulacak bişey yok derken bazıları çok canım yandı diyor. İki yorum da doğru sadece muhtemelen makinalar farklı
İnşallah canım benim ne kadar basit gibi görünse de yaptırana kadar insan baya korku yaşıyorİyi ki anestezi yaptırmışsın acı çekmeden atlatmışsın çok şükürben de inşaAllah canı acımayanlardan olurum bakalım beni neler beklicek
Benim dusugum oldugu icin doktordan talep etmistim. Yalniz ic camasiriniza ped takin veya yaninizda ped goturun mutlaka. Eczaneden bi ilac aldirriyolar onu enjekte ediyolar. Bu ilaçta 100 cc olursa devlet karsilamiyordu. 50 cc olursa karsiliyordu diye hatrliyorum . Eczacida 50 cc le yaptklarni soylemisti sorunda cikmadi. Evet ağrılı ama dayanilmicak bisey degil.Hsg çektirmek için illa doktorun mu yönlendirmesi gerekiyor ben kendi isteğimle gidip çektirebilir miyim yoksa belge falan isterler mi? Tıbbı görüntüleme merkezinde çektireceğim hastane değil.
Hayır ağrılı degil bence kimseye kulak asmayın bende sizin gibi sağda soldan duyduklarıma korkmuştum özele gittim sağolsun Hakan hoca 5 dk içerisinde bitirdi hsg yi agrı sadece adet sancısı gibi 5 dk sürüyor yinede siz bilirsinizÇok ağrılı oluyor mu peki? Bu ay ben de çektiricem hastane araştırıyorum ama çoğu kişiden acılı olduğunu duydum o yüzden anestezili yaptırmak istiyorum
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?