Gebeliğe Hazırlık Hsg Çektirenler ?

Gebe kalmayı planladığımızda yapmamız gereken hazırlıklar.

motherofcatss

🌙
Kayıtlı Üye
31 Ekim 2019
1.406
En iyi cevaplar
1
1.851
133
Hsg çektirmek için illa doktorun mu yönlendirmesi gerekiyor ben kendi isteğimle gidip çektirebilir miyim yoksa belge falan isterler mi? Tıbbı görüntüleme merkezinde çektireceğim hastane değil.

Hsg çektirmek için illa doktorun mu yönlendirmesi gerekiyor ben kendi isteğimle gidip çektirebilir miyim yoksa belge falan isterler mi? Tıbbı görüntüleme merkezinde çektireceğim hastane değil.
Yok canm hsg olmak istediğini söyle direk gün veriyorlar zaten ben öyle yaptım hastaneyi aradım ilk fiyat aldım sonra gidip gün aldım. Sadece sonucu doktora göstermen gerekecek

Çok ağrılı oluyor mu peki? Bu ay ben de çektiricem hastane araştırıyorum ama çoğu kişiden acılı olduğunu duydum o yüzden anestezili yaptırmak istiyorum

Çok ağrılı oluyor mu peki? Bu ay ben de çektiricem hastane araştırıyorum ama çoğu kişiden acılı olduğunu duydum o yüzden anestezili yaptırmak istiyorum
Ben bir hafta elim ayağım titredi korkudan. Cekilecegim gün uyuyamadım. İki günlük uykusuzluk ile çektirdim. Üniversite hastanesinde ve orada bekleyenlerin gözleri dolu doluydu. Doktor hepimizi röntgen odasına alıp sırayla cekecekti. Perde ile odayı ayırdılar. Ben gönüllü olduğumu söyledim. Çünkü ağlayan kadınlar vardı çok korkmuştum. Neyse çekildim. Bir haftadır canıma eziyet etmişim. Ne ağladım ne ah dedim ne vah. Neyse sıra diğer kadınlarda iken o ağlayan kadınlar hiç ağlamadı bir kişi ah dedi bir kaç saniyelik. Sinek isirsa ah diye bağıran insanlar sanırım çok karalamis. Kuzenim ve dostum da çektirdi. Hepimiz tek başına gittik işleme. Hiç birimiz de kötüydü mahvoldum felan demedik. Adet sancısı gibi beşe kadar sayın diyorlar ama ucde bitmiş oluyor zaten

Hep okuduklarımdan dolayı bu korkum zaten ben doktorda yumurtlama takibi yaptırdığımda bile çok kasıyorum kendimi çok canım acıyo onda bile canım acıyosa hsg de ne yaparım diyip daha çok korkuyorum ama bu dediğiniz biraz olsun rahatlattı beni teşekkür ederim inşaAllah benimde böyle acısız olur

Yumurta takibi yaparken kanirtiyir resmen tüplere doğru birde eliyle bastırıyor ise. Rahim filminin püf noktası masada güzel aç bacakları yani rahat hareket etsin doktor ve sıvıyı verirken açıyor zaten. O sıvı verirkeb uyarıyor sakin kimildama filmin çekiliyor o an. Kimildarsan bulanık olacağı için yeniden aynı işlem başa dönüyor. Üç saniye kimildama bitti ya. Özele bin lira felan verme bence.

Açıklamaların için çok teşekkür ederim canım adet olursam hemen gidip çektirmek istiyorum herhangi bi gün çektirebiliyomuyuz peki illa adetten sonraki şu günde çekilmeli gibi bi durum var mı?

Açıklamaların için çok teşekkür ederim canım adet olursam hemen gidip çektirmek istiyorum herhangi bi gün çektirebiliyomuyuz peki illa adetten sonraki şu günde çekilmeli gibi bi durum var mı?
4.ila 9. Gün arası mi neydi? Benimki 11. Gün çekilmişti ama özel durumdan. Yumurtlama başlamadan çektirmek gerekiyor

Canım çektireceğin yerde kullanılan makina çok ama çok önemliymiş. Benim çektirdiğim hastanede klasik eski makinalardan vardı ve rahmi cerrahi bi aletle sabitlemesi gerekiyomuş. Benim anestezi ile oldu hiçbi şey anlamadım ama anestezi olmadan yapılsaydı çok canım yanabilirdi. Kullanılan makina yeniyse anesteziye gerek olmadığını söylüyorlar. C kollu diye geçiyor sanırım ağrısız yeni tip olanlar. Bunu öğrenebilirsen korkulacak hiçbi şey olmayacak

Bu konuda da hiç bilgim yoktu çok teşekkür ederim randevu alırken buna da dikkat edicem canım

Doktor yönlendirmesine gerek yok canım. Ben de tıbbi görüntüleme merkezinde çektirdim. Geçmiş olsun

Ayrıca arkadaşın da söylediği gibi C kollu makineler ile ağrı olmuyor. Ben anestezisiz yaptırdım. İstanbul Sonomed’de.

Bu konuda da hiç bilgim yoktu çok teşekkür ederim randevu alırken buna da dikkat edicem canım
Rica ederim canım ben de işlem sonrası kanamam olunca doktora sormuştum neden kanama var diye. O da rahim ağzını sabitleyerek işlemi yaptık kanamanın sebebi odur dedi. Bundan hiç haberim yoktu anestezi almasam çok canım yanardı muhtemelen. O yüzden bazı kadınlar korkulacak bişey yok derken bazıları çok canım yandı diyor. İki yorum da doğru sadece muhtemelen makinalar farklı

İyi ki anestezi yaptırmışsın acı çekmeden atlatmışsın çok şükür ben de inşaAllah canı acımayanlardan olurum bakalım beni neler beklicek

İyi ki anestezi yaptırmışsın acı çekmeden atlatmışsın çok şükür ben de inşaAllah canı acımayanlardan olurum bakalım beni neler beklicek
İnşallah canım benim ne kadar basit gibi görünse de yaptırana kadar insan baya korku yaşıyor

Benim dusugum oldugu icin doktordan talep etmistim. Yalniz ic camasiriniza ped takin veya yaninizda ped goturun mutlaka. Eczaneden bi ilac aldirriyolar onu enjekte ediyolar. Bu ilaçta 100 cc olursa devlet karsilamiyordu. 50 cc olursa karsiliyordu diye hatrliyorum . Eczacida 50 cc le yaptklarni soylemisti sorunda cikmadi. Evet ağrılı ama dayanilmicak bisey degil.

Hayır ağrılı degil bence kimseye kulak asmayın bende sizin gibi sağda soldan duyduklarıma korkmuştum özele gittim sağolsun Hakan hoca 5 dk içerisinde bitirdi hsg yi agrı sadece adet sancısı gibi 5 dk sürüyor yinede siz bilirsiniz

Bence herkesin ağrı eşiği farklıdır ağrı durumu da buna göre oluyordur benim mesela düşük o yüzden anestezili oldum ama dayanabileceğimi bilsem kesinlikle anestezisiz olurdum yarım saat bile sürmeyen bi işlem için o kadar parayı vermek istemezdim aşılamada yaptırdım çok canım yandı ama saniyelik burda okudum hiç kimse ağrıdı felan yazmamış bir kaç kişi sadece benim gibi olan o yüzden insan kendini bilir korkmayın geciktirmeyin kızlar bebek düşünüyorsanız bide azcık bi tıkanıklıklar varsa onları açılıyormuş hsg sırasında rahimde tüplerden sorun varsa onlarda çıkıyor zaten

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…