hsg den korkuyorum. :((

tugsem_10

Minik dünyam...
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
3 Kasım 2014
9.200
4.789
198
arkdaşlar çok araştırmaktan mı bilemem para ile devlette farketmez kadınların çoğu korkuyor ve ağrı çekiyorlar yapılırken.ben adetlerimi çok sancılı geçiriyorum zaten bunun oluru filan yok mu balıkesirde oturuyorum.lokal anestezi ile yapılan versiyonu yok mu?

Ben genel anesteziyle olmustum.agri esigim cok dusuktur zaten.tup bebekte transferim bile genel anesteziyle oldu dusun artik..cok.korkuyorsan sende anesteziyle yaptir.cok acimiycak bile olsa o korkuyla insan kendini kasar yani

Genel anestezi ile olabilirsin tabi ki ama devlet hastaneleri malesef anestezisiz yapiyor

Ben de dün yaptırdım ve korkulacak bir şey olmadığını gördüm. Tek dikkat etmeniz gereken dijital hsg çeken bir merkez bulmak. Anestezili ile aynı ücret ama yeni bir teknoloji. Vajinal muayenede çektiğiniz ağrı kadar bir ağrısı var. 450 tl ödedim.

kararsız kaldım.anestezi istersem özelden 400 tl nin üstüne eklenir mi?

dijital mi değil mi diye mi sormam lazım.bi fakülte bi özel seçeneğim var.ne deyipte anlamam lazım dijital mi değil mi?

Ağrı eşiğinizin yüksek olup olmamasına bağlı.ben hsg'yi de,tüp bebek transferini de anestesi almadan yaptırdım.öyle dayanılmayacak bir acı da çekmedim.bir sürü operasyon vs geçirdim artık anestezi almak istemediğim için böyle tercih ettim.
Doğumu da 41.haftaya kadar bekledim kızım teşrif etmeyince doğumu genel anestezi ile sezaryen oldum.epidural tercih etmememin sebebi ise kötü epidural tecrübedi olanlardan etkilendim.
Ağrıya dayanabilirseniz kısa sürüyor hsg ,dayanamazsanız anestezi ile çekinin.korkmayın korktukça kötü olursunuz.

Hiç korkulacak bir şey yok, anestezi almadan yaptırdım, okuduklarımdan o kadar etkilenmişim ki çok büyük bir acı ve uzun süren bir işlem bekliyordum.
Uzman tamam kalkabilirsin dedi, nasıl yani bitti mi demiştim.

çoğunda özeldedir dimi dijitaller yoksa araştırma hastanesi diye fakültede de mi olur?
Muhtemelen sadece özelde vardır. Ama siz yine de sorun. Ben korkudan aylardır erteleyip duruyordum, dun çok pişman oldum bu kadar zamanı bosa harcadığıma. Dijitaller diğerlerine oranla çok daha az radyasyona maruz bırakıyormuş onu da bilin isterim.

Hep köyü anı dinlediğiniz için böyle korkuyorsunuz benim hiçbir fikrim yok o nedenle korkum da yok

Tüp bebek transferini anestezi ile oldum demiş birisi acılı bir durum yok ki

Yumurta toplarken anastezi verdiler bana sormadılar özel hastanede hemen anestezi yaptılar ama transferde sormadılar da

Korkuyorsunuz anestezi alın tabii ama çok da kendinizi acıyacak diye hazırlamayın

Ben de bu salı günü için randevu aldım. Ankara Başkent Hastanesinden. 70 tl'ye çekecekler. Anestezili istersem 40 tl. daha vereceğim. Ben emekli sandığına bağlıyım acaba ondan mı bu kadar ucuz anlamadım. Ben 400- 500 tutar diye düşünüyordum. Muayene için Smear ve vajinal ultrason içinde olmak üzere 122 tl. ödedim. Çok korkuyorum. Çok acıyacak mı? Valla memleketten kardeşimi çağırdım.

Çok ucuz gerçekten ya..Çok acımasından korkuyorsan anestezili yaptırabilirsin.

Çok ucuz gerçekten ya..Çok acımasından korkuyorsan anestezili yaptırabilirsin.
Ayılamam diye korktum ( Eşim yanımda değil maalesef. Ben zaten her ay korkunç adet sancıları çekiyorum. Bu arada hsg çok ucuz gerçekten ya. Ben eşimden para falan istedim 400- 500 tutar yardım et dedim ama 70 tl'yi duyunca acılarım hafifledi sanki :))) Ben devlet memuruyum acaba ondan mı ucuz? Anesteziliyi 100 liraya çekiyorlar. Ya bazı hastanelerde vajinal ultrasona bile ayrı para alıyorlar 35 tl inanabiliyor musunuz? Başkent hastanesinin sağlığı ön planda tuttuğu söylendi bana. Gerçekten öyleymiş ya.

Memur olmandan kaynaklı değildir canım sanmıyorum.Normalde sağlık personellerine indirim yaparlar,ben sağlık personeliyim böyle fiyat hiç bir yerde duymadım :) İnsallah ağrısız acısız atlatırsın

Sağlık personeli de değilim ama ben de inan fiyatı duyunca bütün acılarım geçti sanki

Ben de 7 aydır çocuk istiyorum ama olmadı. Hsg fikri çok ılımlı geliyor ama gittiğim iki doktor da dahaa erken o artık son aşama diyor. Ben yapı gereği sabırsız ve gergin biriyim, doktora ısrar etmek istiyorum hsg yaptırmak için.
Hangi aşamada kimlere yapılır bu? Kist yok, prolaktin 32 çıkmıştı tek sorun oydu geçen ay.

Canım hiç vakit kaybetme hsg için. Bugün ilk defa gittiğim doktor hemen yapılacak listesi hazırladı. Smear, vajinal ultrason ve kan tahlili yapıldı hemen 1 saat içinde. Hsg için hemen randevu aldırdı. Üstelik ben onu değil, o beni arayacak bu hafta Yani bana ıvır zıvır ilaç kullandırmadan herşeye bakacak sonra tedaviye başlayacak. İlk gittiğim doktor bana pco'sun deyip klomeni dayadı. Pco bile değilmişim. Yani vakit kaybetme. Herşeye baksınlar sonra sen rahat kafayla hamiş ol

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…