• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

HSG GECİKME YAPAR Mİ?

Leylanz

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
21 Haziran 2023
256
70
28
Evet hanımlar böyle sorusu olanlar için Hsg gecikme yapabilirmiş 17 sinde Hsg çekildim 29 zunda adet olmam gerekiyordu ama 3 gün sonra oldum normalde gecikme yaşamam ama bir iki gün erken olabiliyordum bu ay Hsg sonrası gecikme yaşadım çektirecek olanlar yada çektirmiş olanlar ilk ay gebelik yüksek dedikleri için hemen heveslenmesin sonra benim gibi üzülebilirsiniz umarım kısa sürede hamile kalabilirim isteyen herkese nasip olsun diyelim

Evet hanımlar böyle sorusu olanlar için Hsg gecikme yapabilirmiş 17 sinde Hsg çekildim 29 zunda adet olmam gerekiyordu ama 3 gün sonra oldum normalde gecikme yaşamam ama bir iki gün erken olabiliyordum bu ay Hsg sonrası gecikme yaşadım çektirecek olanlar yada çektirmiş olanlar ilk ay gebelik yüksek dedikleri için hemen heveslenmesin sonra benim gibi üzülebilirsiniz umarım kısa sürede hamile kalabilirim isteyen herkese nasip olsun diyelim
hsg çekildiğim ay doktor bana mutlaka bu ay korun ilaçtan dolayı gebeliğin sağlıksız olma ihtimali var demişti. sonraki aylar korunmadım ama bende de gebelik olmamıştı oysa burada birçok arkadaşımız hsgden sonra gebe kalabildi umudunuzu yitirmeyin yani

hsg çekildiğim ay doktor bana mutlaka bu ay korun ilaçtan dolayı gebeliğin sağlıksız olma ihtimali var demişti. sonraki aylar korunmadım ama bende de gebelik olmamıştı oysa burada birçok arkadaşımız hsgden sonra gebe kalabildi umudunuzu yitirmeyin yani
Biraz üzüldüm hatta baya diyebilirim 27 yaşındayım 3 yıllık evliyim bir sağlıksız gebelik dışında 2 senedir ugraşıyoruz herşey normal ama gebelik oluşmuyor yani biraz yıprandım açıkçası evlendiğimde de ilk gece açıkçası herkesde olan o kızlık zarı muhabbeti bende de olmadı herşeyde bi terslik oluyor bu beni biraz üzdü yani normal bir şekilde ilerlemiyor hiçbirşey

Aslında herşey normal ama süreç normal değil yani çok istiyordum bir aile kurabilmek annem babam ayrı eşimin anne babası ayrı hep istedik ki kendi yuvamız ailemiz olsun ama olmuyor işte

hormon tahlili sonuçlarınız nasıldı? bu arada ben de 30 yaşındayım 25 yaşında evlendim 4 sene maalesef gebe kalsam da kaybettim hep bebeklerimi ya kalbi durdu düşük oldu ya direkt düşük oldu. çok sancılı bi süreçti tüp bebek tedavisine başlamaya karar verdik git gel yaparken gebe kaldım. zaten doktor bana diyordu sonuçlarınızda bir şey yok kalırsın korkma sadece süreci hızlandırıyoruz tüp bebekle diye. bence gebelik için biraz vücudu rahat bırakmak gerekmiş ben her ay daha yumurtlama zamanımda test yapmaya başlardım sürekli aklımda gebe kalamayacağım korkusu olurdu. en son kabullendim olmuyorsa olmuyor ne yapalım diye. sorgulamayı da bıraktım kafamı boşalttım açıkçası. ama bu süreçte de vitamin değerlerime baktırdım takviye ile düşükleri düzelttim. kilo olarak çok zayıftım biraz beslenmemi düzelterek kilo aldım. sigarayı bıraktım. eşimde göbek olduğu için doktor akşamları yürüyüş yap demişti göbeğinde yağ olanların sperm kalitesi düşüyormuş. yürüyüş yaptık akşamları. bir de her gün birliktelik yaşıyorduk şansı artırmak için. onu da saldık biraz duygusal olarak ne zaman canımız isterse oldu bence vajinayı da biraz rahat bırakmak gerek. Allahın işine bak ki 4 sene tutmayan gebelik tüp bebek sürecinde tuttu. siz de benim gibi sancılı süreç geçirmişsiniz tecrübemi paylaşmak istedim umarım benim kadar yıpranmadan vaktiniz gelmiştir artık. en önemlisi stresi atın kafanızdan çünkü biliyorum ki gebe kalamayınca insanın aklı fikri hep çocuk oluyor

Hormon tahlillerim de güzeldi sadece Amh 4 küsür dü oda önemli değil polistik över görünümü var ama polistik översin diyemem dedi doktor anlamadım çok ama demen gibi eşim kilo aldı evet özellikle sadece beli bölgesinden sigara içiyoruz ikimizde doktor sprem güçlendirici ve benim içinde folik asit önerdi gebe kalmayı hızlandırır dedi ya içimde bi karamsarlık oldu tabiki böyle hayal etmiyordum 1 sene korunduk nerden bileyim böyle olacağını bilseydin korunmazdım işte hayat bazen şaşırtıyor insanı aslında sağlıklı besleniyoruz çerezler felan keçi boynuzu içiyor eşim de şimdi omega 3 alcam kendime yani ne yapayım daha bilmiyorum sitres çok var üstümde ilişkiye 2 günde bir giriyoruz oda her zaman değil eşim kendini çok baskı altına hissettiğim zamanlar yapmak istemiyor sal biraz diyor ama ben salamıyorum şimdi ovülasyon kitleri almak istiyorum belki faydası olur en azından hergün ilişkiye girmeme gerek kalmaz nasıl kullanıcagını da bilmiyorum ama öğrenirim artık aşılama önerdi doktor Hsg sonrası deneyin ded 3 ay ben aşılama istemiyorum aslında tüp bebekte çünkü bunları karşılayacak bütçemiz suan yok ve içimden hep normal bi şekilde hamile kalabilcegime inanıyorum bilmiyorum şartlar onu gösterirse oda olucak elbette ama en azından bi 6 ay daha denemek istiyorum şansımı belki sonra aşılama düşünebilirim

Back
X