• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

HSG SONRASI İŞLEM

masal1616

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
Emoji Skoru
2
Puanlar
1
Merhaba ben 3.5 yıllık evliyim bu zamana kadar korunmadık ama çocuğumuz da olmadı dün doktora gittim ultrason ile vajinadan baktı ve HSG rahim filmi çekti hiçbir sorun çıkmadı bir de bir dahaki ay âdetin ikinci günü gel dedi tedaviye başlayacağız dedi bu tedavi ne olabilir bir de adetliyken alttan muayene yapar mı???

Merhaba ben 3.5 yıllık evliyim bu zamana kadar korunmadık ama çocuğumuz da olmadı dün doktora gittim ultrason ile vajinadan baktı ve HSG rahim filmi çekti hiçbir sorun çıkmadı bir de bir dahaki ay âdetin ikinci günü gel dedi tedaviye başlayacağız dedi bu tedavi ne olabilir bir de adetliyken alttan muayene yapar mı???
Tedavi dediği şey yumurta takibi canım
Yumurtalarına bakıyor sağda solda kaç tane sayıyor (bazen olmayadabilir korkma)
Gün veriyor tekrar gidiyorsun
Bu süreçte yumurta büyütme hapı verebilir
Hapla büyüttükten sonra çatlatma iğnesi verebilir
Yada aşılama olur ama hiç korkma aşılama da öyle abartılacak bir şey yok
Bende hsg sonrası ilk gidişimde yumurtamı büyüttü çatlatma iğnesi verdi 2 gün sınra da aşılama oldum

Tedavi dediği şey yumurta takibi canım
Yumurtalarına bakıyor sağda solda kaç tane sayıyor (bazen olmayadabilir korkma)
Gün veriyor tekrar gidiyorsun
Bu süreçte yumurta büyütme hapı verebilir
Hapla büyüttükten sonra çatlatma iğnesi verebilir
Yada aşılama olur ama hiç korkma aşılama da öyle abartılacak bir şey yok
Bende hsg sonrası ilk gidişimde yumurtamı büyüttü çatlatma iğnesi verdi 2 gün sınra da aşılama oldum
Yaaa çok teşekkür ederim heralde bunlar Hsg kadar zor değildir diye avutuyorum kendimi birde adetliyken alttan muayene den korkuyorum aslında ama bilgilendirmeniz için çok teşekkür ederim

Yaaa çok teşekkür ederim heralde bunlar Hsg kadar zor değildir diye avutuyorum kendimi birde adetliyken alttan muayene den korkuyorum aslında ama bilgilendirmeniz için çok teşekkür ederim
Merhaba, benim de sürecim böyle olacak galiba. Ben de çok tedirginim regli iken muayene olmaya. Benim de hsg çekimi yarın olacak.

Hsg de hiçbirşey yok sakın korkmayın bende çok korktum ama hiçbişey duymadım
Sizin de mi anestezili olmuştu? Cesaret verdiğiniz için teşekkür ederim🥰
Evet bende anestezili oldum ve ben çok korkak ve canı tatlı bir insanım ama zaten uyuduğum için kendimi boşuna korkutmuşum dedim resmen sıfır acı uyudum ve tam 12 dk sonra uyandırıldım sizde sakın korkup gününüzü mahvetmeyin sadece öncesinde 6 saat aç susuz olmanız gerekiyor

Evet bende anestezili oldum ve ben çok korkak ve canı tatlı bir insanım ama zaten uyuduğum için kendimi boşuna korkutmuşum dedim resmen sıfır acı uyudum ve tam 12 dk sonra uyandırıldım sizde sakın korkup gününüzü mahvetmeyin sadece öncesinde 6 saat aç susuz olmanız gerekiyor
Yaaa ben de çok korkak biriyim:) yarın sabah 9da hastanede olacağım. Gece 12den sonra bi şey yiyip içme dedi doktor. İçimi rahatlattınız sağ olun. İnşallah bundan sonraki süreçler hepimiz için güzel ilerler 🤲

Merhaba çok geçmiş olsun. 😍Filmden sonra( uyandıktn sonra) ağrı, sızı kanama vs oldu mu? Bir de antibiyotik vs verip bu ay korunun ya da deneyebilirsiniz dedi mi?

Yaaa ben de çok korkak biriyim:) yarın sabah 9da hastanede olacağım. Gece 12den sonra bi şey yiyip içme dedi doktor. İçimi rahatlattınız sağ olun. İnşallah bundan sonraki süreçler hepimiz için güzel ilerler 🤲
merhaba sorum sizin içibde geçerlii🐣 çok geçmiş olsun öncelikle inşallah her sey istediğiniz gibidir😍Filmden sonra( uyandıktn sonra) ağrı, sızı kanama vs oldu mu? Bir de antibiyotik vs verip bu ay korunun ya da deneyebilirsiniz dedi mi?

Merhaba çok geçmiş olsun. 😍Filmden sonra( uyandıktn sonra) ağrı, sızı kanama vs oldu mu? Bir de antibiyotik vs verip bu ay korunun ya da deneyebilirsiniz dedi mi?
Merhaba benim hiçbir şekilde ağrım yada sızım olmadı doktor bir antibiyotik birde ağrı kesici yazmış ama ağrı kesiciyi kullanmadım çünkü çok şükür hiç ağrım olmadı antibiyotiği de her ihtimale karşı kullanıyorum ilişki konusunda da hiçbir uyarı yapmadı bana

Merhaba benim hiçbir şekilde ağrım yada sızım olmadı doktor bir antibiyotik birde ağrı kesici yazmış ama ağrı kesiciyi kullanmadım çünkü çok şükür hiç ağrım olmadı antibiyotiği de her ihtimale karşı kullanıyorum ilişki konusunda da hiçbir uyarı yapmadı bana
Bu arada çok hafif lekelenmem oldu oda 2 gün sürdü ama çok azdı leke bile denmez

Bu arada çok hafif lekelenmem oldu oda 2 gün sürdü ama çok azdı leke bile denmez
çok teşekkür ederim bende dün doktora gittim( reglim suan) reglin bitince gel çekim için sonrasında ağrı kesici ve antibiyotik veriyoruz dedi acaba sonrasınsa çok ağrı vs oluyor mu diye düşündüm antibiyotiğide olası bir enfeksiyonu önlemek için veriyolar galiba ama çok kanama vs olmazsa ona bile gerek yok belki de. Rabbim hepimizin bu süreçlerini kolaylaştırsın çektiğimiz cefaların sefalarını kısa sürede yaşamayı nasip etsin💕

Bu arada dün regl iken vajinal muayene oldum insan kendini biraz garip hissediyor ama bence normal zamana göre daha kolay regl iken vajinal muayene bir de en net görüntü ( yumurtalar hakkında) reglin ikinci günü oluyor

merhaba sorum sizin içibde geçerlii🐣 çok geçmiş olsun öncelikle inşallah her sey istediğiniz gibidir😍Filmden sonra( uyandıktn sonra) ağrı, sızı kanama vs oldu mu? Bir de antibiyotik vs verip bu ay korunun ya da deneyebilirsiniz dedi mi?
Merhaba, çok teşekkür ederim🌸 çok şükür sonuçlarım iyi geldi 🙏 uyandıktan sonra hafif karın ağrım vardı ama geçti sonra. Benim eve gelince regl gibi kanamam oldu. Şu anda biraz daha azalmış durumda. Ben lekelenme ihtimaline karşı küçük günlük pedlerden koymuştum çamaşırıma. Onlar büyük ped tarzı bi şey koymuşlar uyanınca fark ettim:)
Antibiyotik ve ağrı kesici yazdı doktor. Ağrı kesiciyi bi defa içtim. Ağrın olursa iç demişti. Öyle çok ağrım yok zaten ama ben artma ihtimaline karşı içmek istedim. Şu an birazcık kasık ağrısı var. Antibiyotik için de kutu bitecek dedi. Günde 2 defa. İçinde 14 tane var. Korunmayla ilgili bi şey söylemedi.

Son düzenleme:
Merhaba, çok teşekkür ederim🌸 çok şükür sonuçlarım iyi geldi 🙏 uyandıktan sonra hafif karın ağrım vardı ama geçti sonra. Benim eve gelince regl gibi kanamam oldu. Şu anda biraz daha azalmış durumda. Ben lekelenme ihtimaline karşı küçük günlük pedlerden koymuştum çamaşırıma. Onlar büyük ped tarzı bi şey koymuşlar uyanınca fark ettim:)
Antibiyotik ve ağrı kesici yazdı doktor. Ağrı kesiciyi bi defa içtim. Ağrın olursa iç demişti. Öyle çok ağrım yok zaten ama ben artma ihtimaline karşı içmek istedim. Şu an birazcık kasık ağrısı var. Antibiyotik için de kutu bitecek dedi. Günde 2 defa. İçinde 14 tane var. Korunmayla ilgili bi şey söylemedi.
Tekrardan çok geçmiş olsun. Teşekkür ederim💕regliniz bittiği gibi mi çekildiniz yoksa birkaç gün sonra mı?

Tekrardan çok geçmiş olsun. Teşekkür ederim💕regliniz bittiği gibi mi çekildiniz yoksa birkaç gün sonra mı?
Çok teşekkür ederim. Ben reglin 10.gününde çekildim. Reglim lekelenmelerle beraber 10 günü buluyor her zaman. O gün çok çok az kahverengi lekelenme oluyordu.
Kontrastlı ilaç bende alerji yapıyor. Daha önce de ilaçlı tomografi çekildiğimde vücudumda kızarıklar ve kaşıntı olmuştu. Hsg’den sonra yine oldu ama sanırım akşama doğru başladı. Doktoru önceden bilgilendirdim. Olursa alerji iğnesi/serumu yapılır acilde dedi. Ve ben akşam acile gitmek zorunda kaldım. Vücudum henüz toparlayamadı çok halsizim alerjinin etkisinden dolayı. Bir de bana bazı antibiyotikler de alerji yapıyor. Bu konuda da doktoru bilgilendirdim ve başka bir gruptan antibiyotik yazacağını söyledi. Ama sanırım o da yan etki yaptı midem ağrıyor :(( antibiyotiği bol su ile içmemi söyledi öyle de yaptım ama neden böyle oldu anlamıyorum.

Back
X