Hsg testi yararlı mı

umarım :) çok severler bence, zaten fazlasıyla sevgi dolular, bi bebek onların da dünyasını şenlendirir :)

eşimin de az çıktı ama tahlil vermeden önce rahatsızdı eşim hatta antibiyotik kullanıyordu o şartlarda 8 milyon sperm %6 ileri hareket çıktı. en kötü şartta bu kadarsa yinede olabilir diyoruz. zaten bu ay tekrar test verecek bakalı hsgye çok odakladım kendimi inşallah tuttururuz artık.
bize dua edin hamilelerin duası daha çabuk kabul olur.
bu arada siz hsg çekilmeden önce agrı kesici aldınız mı? simarık83

4 aydır Bebek istiyorum tüm testlerimi yaptırdım tsh çok yüksek çıktı esas sorum şu Hsg testi gebe kalmaya yardım eder mi yararı olır mı
Canim ben de 1 yildir istiyorum ama olmuyor yumurtlama tedavilerim herseyim tamam her ay olacak gozuyle bakiyoruz ama yok. Haziranda hsg cektirdim ben de devlet hastanesinde hicbir ucret odemeden. Anestezisiz cektirdim. Sadece cekilirken hafif bir sizi hissediyorsun cokta abartilacak bir agrisi sizisi yok.. antibiyotik veriliyor herhangi bir iltihaplanma veya mikrop kapmaya karsilik.. gebe kalmaya yardimci mi diye sorarsan ustune 2kere adet gordum henuz bir gelisme yok yani.. tuplerim de acikmis herhangi bir sorun yokmus aslinda. Bu ay asilamaya basliyorum. hayirlisi artik hepimiz icin..

Vakti Zaman'ı bardır derler ya dua edip bekliyorum ben de tabbim tez Zaman'da yüzümüzü güldürsün be de çektirmedim her şey normal dediler tiroid yüksek onunla uğraşıyorum

tsh kaç çıktı tedaviye başladın mı? Benim Haziran'da tsh 3.5 çıktı ilaca başladım şimdi 0.88 ve yeni hamileyim. Yüksek tsh gebeliği engelleyebiliyor

benim de 4,5'tu 8 aydır euthoryx 50 mg kullanıyorum ve bi daha doktora gitmedim, sanırım düzene girmiştir :)

benim de 4,5'tu 8 aydır euthoryx 50 mg kullanıyorum ve bi daha doktora gitmedim, sanırım düzene girmiştir :)
ben de aynı ilacı kullanıyorum 50 mg benim bir buçuk ayda düştü bence seninki de düşmüş olabilir ama bir doktora görünmekte fayda var belki dozajı değiştirir.

5,40 çıktı diğer hastanede 9 çıktı bakalım ilaç tedavisine başlicam
o zaman ilaç tedavisi başlayınca normal hayatına devam edersen normal yolla hamile kalabilirsin belki de bu engelliyordur benim öyle oldu ilacı kullanmaya başladım hemen hamile kaldım. Hsg çektirmeden önce tedavi olursan çok iyi olur. Bana da doktorum yumurtanın zayıf tüp bebek düşünür müsün dedi ben de tedaviye daha basit başlamak istedim hatta bu ay klomene başlayacaktım bu yüzden. Ben normal yolla hamile kaldım iyi ki tedavi olmamışım diyorum şimdi.

İnşallah darısı bana dua et hamilelerin duası kabul olur adım Hilal

Bence öncelikle tiroid hormonunu bir düzene sokmalısın çünkü hamile kalsan bile Allah korusun düşük veya anomalili olarak meydana gelebiliyor gebelikler

bu tsh deddinz nedir arkadaslar simdi yorumlarınızı okunca eski testlerime baktım 4ün üstünde çıkmıs yükskmi oluyor doktorum bununla ilgili birsey demedi hiç bana bende ekim ayında hsg çektircem o ağrı kesiciyi hastanedemi yapıyorlar siz kendiniz gitmedenmi içiyorsunuz

bende henüz çektirmedim pazartesiyi bekliyorum. doktorum bana antibiyotik verdi niye verdiğinide bilmiyorum gittiğimde soracağım. ağrı kesici vermedi anestezili olacak benimki. kimisi gitmeden önce ağrı kesici iç diyor ama bende bilemedim

bende anestezili düsündüm bi ara ama uyanıkta olmak istiyorum çok kararsızım kimisi çok acıdı diyo kimisi adet sancısı gibi diyo napıcam bilmiyorm

bende anestezili düsündüm bi ara ama uyanıkta olmak istiyorum çok kararsızım kimisi çok acıdı diyo kimisi adet sancısı gibi diyo napıcam bilmiyorm
benim yaşadığım şehirde bir tane hastane yapıyor sadece, oda anestezili başka şansım yok yani
ayrıca kimisi kendini kasarsan daha çok acıdıgını ve tüplerin açık olduğu halde kapalı çıkabileceğini söylüyor.
eğer rahat bir yapıya sahipsen anestezisiz yaptır boşuna alma, ama ben kendime güvenemiyorum zaten bu konuda hiç rahat değilim

canım tsh vücudun salgıladığı bir hormon. Eğer tiroid bezlerinde bir sorun varsa tsh değerleri yükseliyor vücudun yeterli tiroid hormonu üretemiyor beynin de bu yüzden tsh salgılıyor tsh bu yüzden yükseliyor. Hamilelik için tsh 1.5 civarında olmalı gebelik döneminde de takip ediliyor bu hormon çünkü yükselmesi bebek için tehlikeli düşük veya engelli doğumlara sebep oluyor. Senin gittiğin kadın doğum doktoru gebelik için hormon testlerine bakarken buna da bakar ve yüksek ise endokrinolojiye yönlendirir o da tsh ın neden yüksekmiş sebebini bulur ve sana tedavi uygular. Tsh yüksekken gebe kalman imkansız değil ancak çok zor kalsan bile bebeğin sağlıklı olmaz. Ben geçen sene bu hastalığımı bilmiyordum ve bir kimyasal gebelik yaşadım şimdi sebebin tshımın yüksek olmasından kaynaklanıyor olabiliceğini düşünüyorum.

bence sen bir endokrinolojiye görün benim bu değerim yüksek çıktı sebebini öğrenmek istiyorum ve gebelik planlıyorum de

bence sen bir endokrinolojiye görün benim bu değerim yüksek çıktı sebebini öğrenmek istiyorum ve gebelik planlıyorum de
4ün üstü yüksekmi oluyor gebeliği düşündüm ilk 2.ay gidip tahlil yaptırmısım mesela 4.34 çıkmıs doktorum neden yönlendirmedi acaba üstelik çok detaycı bi kadındır doktorumda

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…