Erkek İnfertilitesi Hsg ye alternatif çözüm önerisi olan var mı?

Erkek Faktörü / Erkek İnfertilitesi

Semiha 35

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
11 Kasım 2020
10
3
1
38
Merhaba arkadaşlar. 2020 yılında tüp bebek tedavisine başladık ama malum pandemiden dolayı herşey altüst oldu. Ege üniversitesi benden hsg istedi ama alerjik astımım olduğu için riskli gruptayım gidip çektiremedim. Çok saçma belki ama tüpler için doğal alternatif bir yol varmı ? Çok sıkıldım çünkü psikolojim bitti artık. Özel tüp bebek tedavisine gidecek maddi durumum da yok ne yapacağımı şaşırdım. Her türlü çözümü denemeye hazırım. Lütfen bilen varsa söylesin.

Allah razı olsun. Saçma şekilde çözüm arıyorum artık. Etraf baskısı yıldırdı, kimse benim ne hissettiğimi düşünmüyor. Kayınvalidem ilaç içiyorum diye kendince beni suçluyor ve kasığını çektirelim diye bir düşünceyle geldi. Sakatlamaya niyetleri var. Bu haldeyken yapabilecek birşeyim kalmadı sanki. Umudumu da yitirmeye başladım.

Hsg çook önemli. Sadece tüp açıklığı değil rahim anormalisi de tespit ediyor. Bende de ufak bir sorun vardı rahim seklinde histereskopi oldum ertesi ay hamile kaldım. O sorun ise %50 düşüğe sebep olabilecek bir sorundu. Ki bence o ihtimal çok yüksek. Ve hiç probleminiz yoksa da hsg sonrası 6 ay gebe kalma oranları çok yüksek oluyor.

Back
X