Kusura bakmayın ama ben annenize kızmadım hatta hak verdim belirli bir yaştan sonra çoçuk bakmak kolay değil. Siz pat diye başka bir hayatı olan annenizin hayatina 3 kişi ile birlikte pat diye giriyorsunuz. Ve çoçuklarının sorumluğunu veriyorsunuz gönülsüz bir şekilde. Ben açıkcası belirli bir yaşa geldiğimde torun torba ile uğraşmak istemem.
Sizin yapmanız gereken tek şey uygun koşulları ayarlayıp yeni bir hayat kurmak.
Çocuklarımızı özellikle kızlarımızı hayata hazırlamak, sonrasında kendi kanatlarıyla uçmasını sağlamak doğru olanı.
Ama hayatta bazı istenmeyen şeylerde yaşanabiliyor. Tıpkı bu kadının yaşadığı gibi.
Emin olun konu sahibi de mutlu ve değer gördüğü bir evlilik isterdi, evlenen herkesin ilk amacı bu değil mi zaten.
Ama olmamış onun canını yakmaktan çekinmeyen, değer vermeyen bir adam çıkmış evlendiği kişi.
Eee ne yapacak ömür boyu bu yükü taşıyacak mı?
Boşansın ama kendi ayakları üzerinde dursun diyeceksiniz. Küçük çocukları var ve çalışması için bakıma muhtaçlar.
Ne yapsın?
Diyelim ki eşi de iyi çıktı ama adam öldü, kadın iki küçük çocukla kaldı ortada. Böyle bir durumda evladımıza geçici bir sürede olsa destek olmaz mıyız? Ben seni büyüttüm hayata hazırladım ne yaparsan yap deyip kapımızı kapattığımızda bilinçli ebeveyn mi olacağız?
Ben size söyleyeyim merhametsiz ve bencil anne oluruz.
Ayrıca her okumayan, meslek sahibi olmayan kadının bu kendi hatası mı?
Anne baba olarak o kızın kendi ayakları üzerinde durması, düştüğünde anında kalkması için gerekli eğitimi almasını sağlamışlar mı? Sağlamışlar ama çocuk okumamış olsa bile daha hayatı tanımayan ergen yaşlarda yaptığı hataları yetişkin aklıyla mı değerlendirmeliyiz?
Daha yeni evi yandığı için baba evine sığınan bir kadının forumunu okuduk. O aile de biz seni büyüttük evlendirdik bak başının çaresine mi demelilerdi.
Şu ikisine cevap vermenizi isterim.
Aile olmak, destek olmak, elinden tutmak kavramları evladınızın hangi durumlarında geçerlidir sizin için?
Geçici süre bile olsa rahatım bozulmasın diye kızınızın şiddet gördüğünü, daha da göreceğini bilerek eşinin yanına iç rahatlığıyla gönderebilir misiniz?