Hukukçu arkadaşlar bakabilir mi?

Cuttingcorners

hayat kısa, kuşlar uçuyor...🕊
Üyelik İptali
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
19 Kasım 2017
3.561
8.959
108
Merhaba arkadaşlar bir yakınım için soruyorum bu soruyu cevaplarsanız çok mutlu olurum Fazlasıyla kafasına taktı çünkü

Mune sizden ricam bdv den taşımayın belki bir yanıt alırız.

Sorusu ise;

Kamuda yönetmelige aykiri oldugu düsünulen ancak suc teskil etmeyen bir emir amir tarafindan memuruna sözlü olarak veriliyor. Memur emri yerine getirmeyince amir emri kurumsal mail yollayarak memuruna iletiyor. Bu mail yazılı emir yerine gecer mi? Yoksa emrim islak imzali mi olmasi gerekiyor?(Kurumda boyle bir talimat verme sekli yok) Maille verilen emir ileride acilabilecek bir sorusturmada memuru sorumluluktan kurtarir mi?

Simdiden tesekkurler

Ben daima ıslak imza tarafındayım.
Kocama sordum, kurumsal mail emir yerine geçebilir dedi.
NOT: Hukukçu değiliz, şahsi fikrimiz olup işlerinizde kolaylıklar dileriz.
Teşekkür ederiz Bizde aynı şeyi düşünüyoruz ama kafasına takıldı bir kere talimatı aldığı kişi de üst düzey bir yönetici

Teşekkür ederiz Bizde aynı şeyi düşünüyoruz ama kafasına takıldı bir kere talimatı aldığı kişi de üst düzey bir yönetici
Rica ederim.

Aynen.

Eşim de amirinden emir gelmiş diyor. Mesela toplantı programını da whatsApp'tan gönderiyorlar, "ıslak imzalı talimat değil, gelemem" diyemezsiniz diyor kocam. O da haklı aslında.

Bakalım, bir bilen gelir elbet.

Esasında ıslak imzalı bir emir yazısı olmalıdır. Fakat elektronik ortamda oluşturulan emir için de mevzuatta bir düzenleme yok. Yani kabul edilebilir de edilmeyebilir de. İsveçte yaşasaydık arkadaşınız patronundan ıslak imzalı emir istesin derdim ama

Mail yazili emir yerine gecebilir, ama icerikte onemli
Ayrica tamamen mi uymuyor yoksa kör topal da olsa uygun birseyler ortaya cikiyormu buda onemli
Isterseniz ozelden durumu anlatirsaniz daha net arastirabilirim hukukcu degilim ama konuya hakimim 10 yillik memurum

Aslında şuan ortada olumsuz bir durum da yok ama ileride hesap sorulabilir mi bu durumdan diye endişelendik biraz çünkü ona göre yazılı isteyecek teşekkürler yanıtınız için

Merhaba ,Benim eşim hukukçu. Emir suç teşkil etmiyorsa yerine getirmek zorunluymuş ve de kurumsal mail yazılı emir yerine de geçiyor diye biliyorum dedi. Tabi siz yine de daha güvenilir kaynaklardan konuyu araştırın, soruşturun ben fikir vermesi için yazdım

Ayrica artik e imza kullaniliyor, islak imza pek kalmadi elektronik postalar bilgi edinmede fln gecerli.
Olay; işler aksamasın diye muayene kabulu geçmemiş mal üretime sokulmak zorunda kalınıyor bu üretim için de mail yoluyla talimat veriliyo sonradan da ürün hurdaya çıkıyo... aklımıza takılan da bu emirin yazılı emire geçip geçmeyeceği?

Çok teşekkür ederim İşlerin aksamaması adına yapılan bir şeydi

Artık ıslak imza kaldı mı ?

Kurumsal mailden gelen emir yazili emir yerine gecebilir ve ileride oluşabilecek bir sorunda memurun aleyhine karar çıkabilir.
Amir suc teskil.etmeyen emirleri verdiğinde memur uymak zorundadır.
Memurum, bir çok is konusu hakkinda görevim var hic biri yazılı görevlendirme değil ama her hayirda sorusturma acarim diyebiliyor, yasadim yani. Soruşturma gecirmem an meselesi

Bir de artik cogu sey sistemler uzerinden yaziliyor e imza seklinde o yüzden islak.imza sart degil

Bence bu durumda yazili emir daha riskli
O urunun muayne kabul ve diger evraklari hurdaya kdr tamamlanmadi mi bu kisimlarin halledilmesi daha guvenli geldi.

Bence bu durumda yazili emir daha riskli
O urunun muayne kabul ve diger evraklari hurdaya kdr tamamlanmadi mi bu kisimlarin halledilmesi daha guvenli geldi.
Aynisini düşündüm okurken, diger süreçlerde kim hangi konumda görev aldi da ürünün hurda haline görev çıktı? kafamda deli sorular

İnşallah geçirmezsiniz evet işlerin aksamaması adına bu şekilde olabiliyo ama benimde uykularım kaçardı kesin

Aynisini düşündüm okurken, diger süreçlerde kim hangi konumda görev aldi da ürünün hurda haline görev çıktı? kafamda deli sorular
Takdir edersiniz ki detay veremiyorum ama durum tamamiyle işlerin aksamaması için olan bir şey biz aklımızdaki soru işaretini netleştirmeye çalıştık sadece

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…