- 19 Kasım 2017
- 3.561
- 8.959
- 108
- Konu Sahibi Cuttingcorners
-
Teşekkür ederizBen daima ıslak imza tarafındayım.
Kocama sordum, kurumsal mail emir yerine geçebilir dedi.
NOT: Hukukçu değiliz, şahsi fikrimiz olup işlerinizde kolaylıklar dileriz.
Rica ederim.Teşekkür ederizBizde aynı şeyi düşünüyoruz ama kafasına takıldı bir kere talimatı aldığı kişi de üst düzey bir yönetici
Merhaba arkadaşlar bir yakınım için soruyorum bu soruyu cevaplarsanız çok mutlu olurumFazlasıyla kafasına taktı çünkü
Mune sizden ricam bdv den taşımayın belki bir yanıt alırız.
Sorusu ise;
Kamuda yönetmelige aykiri oldugu düsünulen ancak suc teskil etmeyen bir emir amir tarafindan memuruna sözlü olarak veriliyor. Memur emri yerine getirmeyince amir emri kurumsal mail yollayarak memuruna iletiyor. Bu mail yazılı emir yerine gecer mi? Yoksa emrim islak imzali mi olmasi gerekiyor?(Kurumda boyle bir talimat verme sekli yok) Maille verilen emir ileride acilabilecek bir sorusturmada memuru sorumluluktan kurtarir mi?
Simdiden tesekkurler
Aslında şuan ortada olumsuz bir durum da yok ama ileride hesap sorulabilir mi bu durumdan diye endişelendik biraz çünkü ona göre yazılı isteyecek teşekkürler yanıtınız içinEsasında ıslak imzalı bir emir yazısı olmalıdır. Fakat elektronik ortamda oluşturulan emir için de mevzuatta bir düzenleme yok. Yani kabul edilebilir de edilmeyebilir de. İsveçte yaşasaydık arkadaşınız patronundan ıslak imzalı emir istesin derdim ama
Merhaba ,Benim eşim hukukçu. Emir suç teşkil etmiyorsa yerine getirmek zorunluymuş ve de kurumsal mail yazılı emir yerine de geçiyor diye biliyorum dedi. Tabi siz yine de daha güvenilir kaynaklardan konuyu araştırın, soruşturun ben fikir vermesi için yazdımMerhaba arkadaşlar bir yakınım için soruyorum bu soruyu cevaplarsanız çok mutlu olurumFazlasıyla kafasına taktı çünkü
Sorusu ise;
Kamuda yönetmelige aykiri oldugu düsünulen ancak suc teskil etmeyen bir emir amir tarafindan memuruna sözlü olarak veriliyor. Memur emri yerine getirmeyince amir emri kurumsal mail yollayarak memuruna iletiyor. Bu mail yazılı emir yerine gecer mi? Yoksa emrim islak imzali mi olmasi gerekiyor?(Kurumda boyle bir talimat verme sekli yok) Maille verilen emir ileride acilabilecek bir sorusturmada memuru sorumluluktan kurtarir mi?
Simdiden tesekkurler
Olay; işler aksamasın diye muayene kabulu geçmemiş mal üretime sokulmak zorunda kalınıyor bu üretim için de mail yoluyla talimat veriliyo sonradan da ürün hurdaya çıkıyo... aklımıza takılan da bu emirin yazılı emire geçip geçmeyeceği?Ayrica artik e imza kullaniliyor, islak imza pek kalmadi elektronik postalar bilgi edinmede fln gecerli.
Çok teşekkür ederimMerhaba ,Benim eşim hukukçu. Emir suç teşkil etmiyorsa yerine getirmek zorunluymuş ve de kurumsal mail yazılı emir yerine de geçiyor diye biliyorum dedi. Tabi siz yine de daha güvenilir kaynaklardan konuyu araştırın, soruşturun ben fikir vermesi için yazdım
Artık ıslak imza kaldı mı ?Merhaba arkadaşlar bir yakınım için soruyorum bu soruyu cevaplarsanız çok mutlu olurumFazlasıyla kafasına taktı çünkü
Sorusu ise;
Simdiden tesekkurler
Aynisini düşündüm okurken, diger süreçlerde kim hangi konumda görev aldi da ürünün hurda haline görev çıktı?Bence bu durumda yazili emir daha riskli
O urunun muayne kabul ve diger evraklari hurdaya kdr tamamlanmadi mi bu kisimlarin halledilmesi daha guvenli geldi.
İnşallah geçirmezsinizKurumsal mailden gelen emir yazili emir yerine gecebilir ve ileride oluşabilecek bir sorunda memurun aleyhine karar çıkabilir.
Amir suc teskil.etmeyen emirleri verdiğinde memur uymak zorundadır.
Memurum, bir çok is konusu hakkinda görevim var hic biri yazılı görevlendirme değil ama her hayirda sorusturma acarim diyebiliyor, yasadim yani. Soruşturma gecirmem an meselesi
Teşekkür ederim yanıtlarınız içinBence bu durumda yazili emir daha riskli
O urunun muayne kabul ve diger evraklari hurdaya kdr tamamlanmadi mi bu kisimlarin halledilmesi daha guvenli geldi.
Takdir edersiniz ki detay veremiyorum ama durum tamamiyle işlerin aksamaması için olan bir şey biz aklımızdaki soru işaretini netleştirmeye çalıştık sadeceAynisini düşündüm okurken, diger süreçlerde kim hangi konumda görev aldi da ürünün hurda haline görev çıktı?kafamda deli sorular
Isler aksamasin diye yapılıyor "acil" durumlarda ama yine de usulune uygun gidilse daha iyi.İnşallah geçirmezsinizevet işlerin aksamaması adına bu şekilde olabiliyo ama benimde uykularım kaçardı kesin
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?