bi arkadaşım haziran ayında bir dershane ile anlaşmış sözleşme imzalamışlar, eylül ayı gibi başlayacaktı iş. ( sözleşme ne zaman imzalandı bilmiyorum ama haziran ayında anlaşmışlardı bu yüzden kız başka iş arama gereği duymadı) bu arkadaşım şehir dışında olduğu için kurumun düzenlediği toplantıya katılmamış, ve dün kurum müdürü sözleşmeyi gözünün önünde yırtıp çöpe atmış. şimdi kız okullar başlamak üzere olduğu için başka bir kurumda iş bulamaz, mağdur oldu yani bayaa. bir şey yapılır mı bu durumda? bimere falan yazılsa sizce kurumun başı ağrır mı? çünkü kurum sahibi o kadar umursamaz gıcık bir şekilde davranmış ki arkadaşım "sanki çöpmüşüm gibi davrandılar şok oldum" dedi.
ben de ona bimere şikayet yapmasını önerdim, iş hukuku hakkında pek bilgim yok ama hemen bir toplantıya katılmadı diye sözleşme feshedilemez sanki. bilen arkadaşlar bilgilerini paylaşırsa memnun olurum. ona göre arkadaşıma ileticem.
ben de ona bimere şikayet yapmasını önerdim, iş hukuku hakkında pek bilgim yok ama hemen bir toplantıya katılmadı diye sözleşme feshedilemez sanki. bilen arkadaşlar bilgilerini paylaşırsa memnun olurum. ona göre arkadaşıma ileticem.