hukukçu arkadaşlar bir bakabilir misiniz?

sofarsogood

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
27 Haziran 2013
972
4.168
313
39
merhaba arkadaşlar,

sadece hukukçu arkadaşlar değil belki başına gelen birileri de vardır, fikir verebilirseniz sevinirim.
geçen sene evlendim. düğün yapmadık, yalnızca nikahım oldu. belediyenin nikah salonunda kıyıldı nikahımız. video çekimi ve fotoğraflar için belediyenin anlaşmalı olduğu fotoğraf firmasıyla çalışmak durumda kaldık.
şu an net hatırlamıyorum 30-35 fotoğraf, nikah anı ve takı töreni videosu için 600 tl gibi bir ödeme yaptık. balayı dönüşü bize fotoğrafları ve küçük video kasetini teslim ettiler. kaseti cd'ye aktarılması için fotoğrafçıya daha yeni götürdük (aradan epey zaman geçti yani), akşamında fotoğrafçı bizi aradı "kasette görüntü baştan sona flu, gelin bakalım birlikte" diye.

gerçekten görüntü tamamen bozuk, netliği ayarlamamışlar, sonrasında kontrol de etmeden bütün çekimi bitirmişler. yani anneme göstersem buradaki kişiler kim diye imkanı yok tanıyamaz beni de eşimi de. şu an hem nikah görüntümüz yok hem de asıl önemli olan kısım takı töreni yok. mesela bilezik getiren birine altın götürürsek ne olacak ya da çeyrek altın takan birine cumhuriyet mi takacağız vs vs. takı kısmı benim için önemli değil ama annem ve kayınvalidem muhakkak bilmek isteyecek.

kaseti aldık götürdük çekim yapan kişilere, haklısınız size paranızı geri verelim dediler. yani 500-600 tl yaptıkları hatanın karşılığı mı sizce?

kendilerine maddi manevi tazminat davası açsak kazanma şansımız var mıdır? zaman aşımı bu gibi durumlarda söz konusu mudur? uzun oldu kusura bakmayın, tam anlaşılması için uzattım bu kadar.
fikir verenlere şimdiden teşekkürler.

Bence çok abartı olur,zaten hatalarını kabul etmişler,ben olsam hiç uğraşmam.bir de çok mu zor kim ne getirdi diye hatırlamak.tamam telafisi yok ama davalık ta bişey yok bence

Bence çok abartı olur,zaten hatalarını kabul etmişler,ben olsam hiç uğraşmam.bir de çok mu zor kim ne getirdi diye hatırlamak.tamam telafisi yok ama davalık ta bişey yok bence
hatalarını kabul ettiler etmesine de yıl neredeyse 2019 ve benim elimde nikah videom yok :) bir de kimin ne getirdiğini imkanı yok hatırlamıyoruz. hem üzerinden zaman geçti hem de o an o kadar heyecanlıydık ki bakmadık bile kim ne yapıyor

Dava açabiliyorsunuz, hatta geçenlerde haberlerde gördüm. Çift çekilen fotoğrafları beğenmediği için dava açıp kazanmış. Bir avukatla görüşmenizde fayda var.

Dava açabiliyorsunuz, hatta geçenlerde haberlerde gördüm. Çift çekilen fotoğrafları beğenmediği için dava açıp kazanmış. Bir avukatla görüşmenizde fayda var.
ki fotoğraf çekimi uğraşılsa bir daha yapılabilir bir şey. keşke diyorum bizim de dış çekim fotoğraflarımızda vs sıkıntı olsaydı da hiç olmazsa videonun imza attığımız kısmı düzgün olsaydı.
teşekkürler.

Ben fotograf ve videolara cok deger verırım Allah muhafaza basıma gelmiş olsa yıkarım o dukkanı baslarına

Ben düğün günüm için sabahtan düğün sonrasına kadar çekim yapıp klip hazırlaması için birini tutmuştum çok güzel çekimler yapmıştı iki kişilerdi bir tanesi de fotoğraf çekiyordu.Hatta ertesi gün dış mekan fotoğraf çekimimi 500 tl kapora vermeme rağmen nasılsa elimizde güzel çekimler var diye iptal etmiştik.Maalesef klip için çekilen bütün görüntüler silinmiş bir kaç resim kaldı elimizde.Bir tanıdığımın başına da gelmişti tazminat davası açıp kazanmıştı ama elinizde anlaşma filan olması gerekiyor bildiğim kadarıyla.Ben dava açmadım nasip değilmiş diyip kapattım olayı paramı geri aldım tabi ki

böyle bir konudan tazminat alan duymuştum..resimleri çirkin çekilen biri davacı olmuş, kazanmıştı, haberlerde çıkmıştı sanırım.

dava açabilirsiniz daha yeni haberlerde çıktı emsal bir olay ama ben esas başka bir şeye şaşırdım.esas üzülmeniz gereken en özel gününüzün görüntülerinin gitmiş olması olacakken siz gitmiş kim ne taktı kime ne takıcam derdindesiniz.

Sanirim tam okumadiniz taki benim icin onemli degil ama annem ve kayinvalidem icin onemli diye belirttim. Ikisi de eski Anadolu insani bu tip seylere kiymet veriyorlar. Akrabalardan ya da komsulardan bak bak biz onun kizina ne goturduk onlar bize getire getire ne getirdi seklinde bir sey duyarlarsa uzulurler.
Yoksa bana zaten takilan takilar takildi neden onun derdine duseyim ki. Cidden nikahimdan onemli oldugunu düşünebileceğimi mi dusundunuz?

Ben fotograf ve videolara cok deger verırım Allah muhafaza basıma gelmiş olsa yıkarım o dukkanı baslarına
Ya ben kizmaktan cok uzuldum inanin. Telefisi olan bir sey olsa hic umurumda olmaz. Siz de evlenmissinizdir bilirsiniz evlilik surecinde insanin basina ne terslikler geliyor. Ki ben tum her seyimi esimle yaptim. Annem yatalak hastamız vardi onunla ilgilenmek zorundaydi evimi bile balayindan dondukten sonra gordu. Basima onca aksilik geldi hatta dolandirildik bile mobilyaci tarafindan hicbirine bu kadar uzulmemistim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…