Hahahah daha stajyerim ama ben meslegin en basindayim :). Ama benim de bildigime gore anne acisindan cok buyuk bi sıkıntı yoksa yani hayasizca hayat surme , aldatma vs olaylari yoksa anneye veriyorlar velayeti. Kidemli hukukcular cevap verse daha iyi tabi
Arkadaslar konuyu uyeligi olmayan bir arkadasim adina aciyorum.Bu arkadasim esinden bosanmak istiyor fakat biri 1 digeri 8 yasinda iki cocugu var ve cocuklarinin velayetini alamamaktan korkuyor.Maddi durumu iyi değil bosanirsa annesinin yaninda kalacak ve maddi durumlardan dolayi cocuklarin velayetini alamama gibi bir durum olabilir mi? Son olarak cocuklarin babasi, cocuklar kac yasina gelene dek velayet davasi acamaz? Büyüğü 8 yasinda oldugu icin daha kac sene annesiyle kalabilir? Simdiden tesekkurler...
Bir tanıdığım iki kızının velayetini alarak boşanmıştı. Birkaç sene sonra anne evlenince , baba tekrar velayet davası açtı. Anne evlendi diye velayetler babaya geçti .8 yaşındaki çocuk ile Pedagog görüşür fikri alınır 1 yaşındaki çocuk anneden kalır
Velayet kararı maddi duruma göre verilmez
Çocuk hangi taraf yanında daha mutlu olacAksa hangisine ihtiyacı daha çoksa velayet ona verilir
Baba her zaman karşı velayet davası açabilir Ancak velayet kararı bir kere verildiği zaman kararın değiştirilmesi için çok somut sebepler olmasi lazim mesela annenin çocuğa şiddet uygulaması madde bağımlısı olmasi gibi
Arkadaşınız korkmasin çocuklar büyük ihtimal ona verilir
Bir tanıdığım iki kızının velayetini alarak boşanmıştı. Birkaç sene sonra anne evlenince , baba tekrar velayet davası açtı. Anne evlendi diye velayetler babaya geçti .
Bu kadar sıkıntı mı yani kadının tekrar evlenmesi ????
Sırf evlendi diye verilmemiştir. Somut olaya göre değişebilir. Hakîmin öyle kanaat getireceği sebepler olmuşturBir tanıdığım iki kızının velayetini alarak boşanmıştı. Birkaç sene sonra anne evlenince , baba tekrar velayet davası açtı. Anne evlendi diye velayetler babaya geçti .
Bu kadar sıkıntı mı yani kadının tekrar evlenmesi ????
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?