• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Hukukçu üyeler bakabilir mi

torarikar

Daha yaşanacak çok şey var...
Kayıtlı Üye
30 Aralık 2017
6.069
7.854
198
Yakınımın içinde bulunduğu bir olay var. Kendisi tedirgin ben de merak ettim zira hukuk ile ilgili pek bilgim yok. Başka yere de açmıştım ama cevap yazan olmadı. Bilgilendiren hukukçu arkadaşlar olursa teşekkürler.
Bir öğrenci evi düşünün. 4 kız bir evde kalıyorlar.
Aynı apartmanda bir tane daha öğrenci evi var. Onda da birkaç erkek öğrenci kalıyor.
Gel zaman git zaman bu iki grup arkadaş oluyor birbirlerine derslerde falan yardımcı oluyorlar. Birbirlerine gidip gelmeye başlıyorlar.
Sonra bu kız grubundan bir kız ile erkeklerden birinin arasında bir yakınlaşma oluyor. Sevgili oluyorlar yani.
Ama şu var ki kızın zaten bir sevgilisi var. Yani aldatmış oluyor sevgilisini. Ama çocuk bu kızın sevgilisi olduğunu bilmiyor. Diğer kızlar bu kızın sevgilisi olduğunu biliyorlar. Kızı bir kenara çekip uyarıyorlar. Kız umursamıyor. Hem diğer sevgilisini idare edip hem de bu çocukla flört ediyor.
Sonra bir gün hep birlikte kız öğrencilerin evinde toplanmışlarken kapı çalınıyor. Kızın esas sevgilisi bir şeylerden şüphelenmiş. Gelip sevgilisini o halde basıyor ve çocuğu bıçaklıyor.
Neyse ortalık karışıyor vs. Çocuk hastaneye kaldırılıyor. Neyse ki kurtuluyor ve iyileşiyor. Bir zaman sonra bu kız grubu bu çocuktan haber alıyorlar. Çocuk bu diğer kızların ihanetten haberleri olduğunu öğrenmiş. Çok sinirleniyor. Siz bu kızın sevgilisi olduğunu bildiğiniz halde nasıl bana söylemezsiniz diyor. Sizi dava edeceğim benim bıçaklanmamda sizin de payınız var diyor.
Bu durumda bu kız grubuna hukuki bir yaptırım uygulanır mı?

Hukuk bilgim yok, ama böyle bir şey olması bence mümkün değil.

Yani cinayete yardım yataklık gibi bir şey mi düşündünüz acaba ?
Sonuçta ne diyecek ? nasıl şikayet edecek.

Sevgilimin sevgilisini bıçakladım, sevgilimin kız arkadaşları bana başkasıyla konuştuğunu söylemedi. Bu mu ?

Sonuçta bıçaklamaya yardım etmiyorsunuz.

Böyle bir şey mümkün değil

Uygulansa iyi olur. Cocugun hicbiseyden haberi yok kimse de sesini cikartmiyor, ben boyle seylere karismayi sevmem ama ogrendikten sonra eve alip yanlarinda takilmazdim en azindan. 😕 Ama hukuk ne der onu bilemiyorum.
Hukuk bilgim yok, ama böyle bir şey olması bence mümkün değil.

Yani cinayete yardım yataklık gibi bir şey mi düşündünüz acaba ?
Sonuçta ne diyecek ? nasıl şikayet edecek.

Sevgilimin sevgilisini bıçakladım, sevgilimin kız arkadaşları bana başkasıyla konuştuğunu söylemedi. Bu mu ?

Sonuçta bıçaklamaya yardım etmiyorsunuz.

Böyle bir şey mümkün değil
Ya umarım bir şey çıkmaz, bu bahsettiğim kız grubunun içindeki yakınım çok sevdiğim bir arkadaşım, küçük bir şehirden İstanbul'a üniversite okumaya geldi. Allah korusun dava açılır da kötü sonuçlanırsa ailesinin tepkisi çok sert olur. Biz seni okumaya gönderdik sen ne işlere karışmışsın derler.

Hiçbir şey olacağını sanmam, vicdani açıdan belki sorumluluk olabilir ki bence o bile yok. Kızlara dokunmaz bu işin sonu. Umarım adam psikopat çıkıp sonradan rahatsız etmez kızları...

Şaka bir yana hayır, hukuki olarak herhangi bir sorumlulukları yok. Ama çocuk arayıp darlamaya devam ederse bir savcılıktan bir koruma kararı çıkarttırsınlar.
Umarım öyle olur. Çocuk tehdit falan etmiyor sadece çok sinirliymiş ve üç kızı da dava edeceğim diyormuş.

Allah Allah ne alaka,
Valla bı apartmanda kadın kocasını aldatıyordu. Apartman mahalle şahit.
Marangoz, nakliyeci, esnaf, koltuk döşemeci vs.
Kuaförlerde yaptıkları konuşuluyordu.
Ya evine adamların biri girip biri çıkıyordu. Karşı komşusu görüyordu.

Şimdi bu kadının kocası karısının onu aldattığını öğrense evde karısını bassa adamla adamı bıçaklasa apartmandakilere de sizler biliyordunuz mutlaka gördünüz sizi de dava edicem demeye hakkı var mı??? Yok.

Şu öğrenci evlerinde olanlarda filmlere taş çıkartır.

Şimdi şöyle bir durum var dava açılırken o davanın bir konusu, tarafları ve davada hukuki yarar aranır. Burada ne bir konu var ne de konu da bu kızlarla ilgili bir bağ var. Ne için açacakmış? Böyle açamaz da.

En fazla şikayetçi olabilir. Savcılık da konuyla ilgili kızların ifadelerine başvuracaktır. Aynı şekilde kız arkadaşlarını defalarca uyardıklarını , iki arada bi derede kaldıkları için diğer çocuğa bişey diyemediklerini, bıçaklayan kişinin böyle bir eylemi yapabileceğini hiç düşünmediklerini ve hatta tanımadıklarını söylesinler. Zaten sonuç takipsizlik olur. Bıçaklanmasına yardım ve yataklık yapmadıklarına göre en kötü savcı ifadeye çağıracaktır.

En fazla şikayetçi olabilir. Savcılık da konuyla ilgili kızların ifadelerine başvuracaktır. Aynı şekilde kız arkadaşlarını defalarca uyardıklarını , iki arada bi derede kaldıkları için diğer çocuğa bişey diyemediklerini, bıçaklayan kişinin böyle bir eylemi yapabileceğini hiç düşünmediklerini ve hatta tanımadıklarını söylesinler. Zaten sonuç takipsizlik olur. Bıçaklanmasına yardım ve yataklık yapmadıklarına göre en kötü savcı ifadeye çağıracaktır.
Teşekkürler.

Yakınımın içinde bulunduğu bir olay var. Kendisi tedirgin ben de merak ettim zira hukuk ile ilgili pek bilgim yok. Başka yere de açmıştım ama cevap yazan olmadı. Bilgilendiren hukukçu arkadaşlar olursa teşekkürler.
Bir öğrenci evi düşünün. 4 kız bir evde kalıyorlar.
Aynı apartmanda bir tane daha öğrenci evi var. Onda da birkaç erkek öğrenci kalıyor.
Gel zaman git zaman bu iki grup arkadaş oluyor birbirlerine derslerde falan yardımcı oluyorlar. Birbirlerine gidip gelmeye başlıyorlar.
Sonra bu kız grubundan bir kız ile erkeklerden birinin arasında bir yakınlaşma oluyor. Sevgili oluyorlar yani.
Ama şu var ki kızın zaten bir sevgilisi var. Yani aldatmış oluyor sevgilisini. Ama çocuk bu kızın sevgilisi olduğunu bilmiyor. Diğer kızlar bu kızın sevgilisi olduğunu biliyorlar. Kızı bir kenara çekip uyarıyorlar. Kız umursamıyor. Hem diğer sevgilisini idare edip hem de bu çocukla flört ediyor.
Sonra bir gün hep birlikte kız öğrencilerin evinde toplanmışlarken kapı çalınıyor. Kızın esas sevgilisi bir şeylerden şüphelenmiş. Gelip sevgilisini o halde basıyor ve çocuğu bıçaklıyor.
Neyse ortalık karışıyor vs. Çocuk hastaneye kaldırılıyor. Neyse ki kurtuluyor ve iyileşiyor. Bir zaman sonra bu kız grubu bu çocuktan haber alıyorlar. Çocuk bu diğer kızların ihanetten haberleri olduğunu öğrenmiş. Çok sinirleniyor. Siz bu kızın sevgilisi olduğunu bildiğiniz halde nasıl bana söylemezsiniz diyor. Sizi dava edeceğim benim bıçaklanmamda sizin de payınız var diyor.
Bu durumda bu kız grubuna hukuki bir yaptırım uygulanır mı?
mümkün olduğunu düşünmüyorum.bilmiyorum der çıkarlar işin içinden.senin kendi sevgilinin başka bi sevgilisi olduğundan haberin yok bize ne derler, söyleme zorunluluğum yok derler, derler de derler.

Back
X