• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Hukukcu varsa yardimci olabilir mi lutfen takip ediliyorum ne yapabilirim?

Önceki konunuzda Jessey Jessey adlı avukat arkadaş size yol göstermiş ancak şikayette bulunmamışsınız. Şu ana kadar neyi beklediniz anlamadım. Yalnız yaşayan biri olarak hiç korkmadınız mı? Sanırım ciddiye almamışsınız bu olayı. Şahsen benim başıma gelse direk yerinden adliyeden öğrenirim nasıl bir yol izlemem gerektiğini. Memurlar her konuda yardımcı oluyorlar. Şikayette bulunmak için arzuhalcilere kadar gitmeye gerek olduğunu sanmıyorum. Bir kapkaç olayında ve bir saldırı olayında şikayette bulunmuştum. İçerde memurlar ifademi alırken süreci detaylıca sordular bende anlattım biri de yazdı imzalar atıldı tamam... Bu kadar basit yani. Bence hemen yarın ilk işiniz bu olmalı. Zaten kişinin soruşturulması araştırılması uzun zaman alıyor, çok geç kalmışsınız.

Banada böyle biri musallat olmuştu, abimin karısı çıktı.
Arkamdan, Resimlerimi çekip atıyordu facebookta, engelledikçe yeni hesap alıyodu.Savcılığa gidin direk şikayet edin. Amacı ne? Aşıkmı olmuş size, yoksa rahatsız etmekmi?

Tck 105-2/d, 106-2/b ve 123 uyarinca suc duyurusunda bulunun. Aslinda kanun maddelerini belirtmenize gerek yok, olayi anlatip ifade verin. Maddelere gore islem yapmak sizin isiniz degil.

Şu durumda hiç kimseye güven kalmadı kesinlikle şikayet edin karakola gidin yol gösteriler.Allah korusun okuyoruz haberlerde neler var neler.Oturduğunuz yerden de taşının gerekirse tek kalmayın.Geçmiş olsun

Tuylerim diken diken oldu .Resmini duvarlarami asmiso_Oyarin direk savciliga git canim sen hic avukat la fln ugrasma.Derdini savciya anlat o halleder. Boylesinden korkulur bunun begeni degil saplantili hastalik.

KesinlikLe korktugunu belli etme daha cok ustune gelir.

Once karakola gitmelisin.
Fotograflar ve varsa msjlar su unsurudur.
Daha sonra savciliga suc duyurusunda bulunup taciz ve takip edildigini korktugunu ve koruma istedigini dahi belirtebilirsin

Direk adliyeye gidin bu ozel hayatin gizliligini ihlal sucunu da barindiriyor içinde. Bulamassın demesi farkli hat kullanması ve muhtemelen sana gelen mesajlarin hicbiri kendi adina olan bi hattan atilmiyor. Siz yine de savciliktan teknik takip talep edebilirsiniz gerekli gorurse mutlaka hakim buna karar verecektir

Auc olarak ne yazayim diyorum tehdit vs yok.avikca suc unsuru yazmali ya suca kanunen ne yazilmali? Avukat bilir bunu hanimefendi lutfen saldirmak icin yazmayin
Suca siz karar vermiyorsunuz. Siz dilekcede durumu izah ediyorsunuz. Hangi suclari olusturduguna savci karar veriyor ona gore dava aciyor. Siz kimliginizle savciliga gidip meraminizi tipki burada anlattiginiz gibi anlatin. Hatta basima bir sey gelirse bu sahis sorumludur diye de yazin. Telefonunuzu dinlemeye alsinlar. Fakat cok onemli bir husus.... Karsi taraf korksun diye seni savciliga verdim falan demeyin sakin. Onun daha cok onlem almasina sebep olursunuz...

Ben polis olduğunu falan düşünmüyorum açıkçası, %90 çevrenizden tanıdığınız, selamlaştığınız biri çıkar. Hiç şüphe etmeyeceğiniz birisi bile olabilir. Vakit kaybetmeden bölge savcısıyla görüşmenizi öneririm, eski konularınızda da bu durumdan bahsetmişsiniz. Kesinlikle yabana atmayın, sapık olmasa sadece sizi korkutmak için bulaşan biri bile olsa ne olur ne olmaz.

Öncelikle bir avukata danız canım. Kendi başına iş yaparsan doğru yapamazsın.
Ve adamın polis olması her şeyden yırtacağı anlamına gelmiyor. Sapık sapıktır.
Yakınlarından yardım almalısın. Ve doğrudan polise, savcılığa ve avukata gitmelisin.

Yaşadıgınız siteye taşındıysa site yönetimine yada yöneticiye yeni taşınanların listesini görmek istedigini söyleyin. Bunuda savcılıga bildirin.

siz suç tanımlaması yapmak zorunda değilsiniz.
olayı anlatırsınız, savcı değerlendirir.
savcıyla görüşürsünüz, katiple birlikte tutanağa geçirirler.

huzur ve sükunu bozma suçudur ayrıca..

Avukatım, yardımcı olmak istiyorum size. Ücret falan da istemiyorum. Sadece başınızdaki belayı "suç unsuru yok" sanmanız, sizin gerçekten yardıma ihtiyacınız olduğunu gösterdi bana. Lütfen bir an önce savcılığa müracaat ediniz.

Back
X