- 20 Mayıs 2015
- 1.377
- 2.837
- 133
- Konu Sahibi MazeGuase06
Arkadaşlar eşim işyerinden ayrılmak istiyodu maaş sıkıntısı yüzünden. Bu meslekte böyle komik bi ücrete çalışan yoktur yani. Kaç kere konuştu patronlarla bu konuda uzlaşamadılat. Eşim yeni bir yere başvurdu anlaştılar şimdiki maaşından 500 tl daha fazla ücretle başlayacak daha sonra artırılacak. Güvenilir köklü bir firma. Patronlara söyledi tmm 15 günün dolsun çıkışını veririz dediler. Bu arada sanıyorum sözleşmesi yoktu burayla 10 yıldır çalışıyo. Bunlar şirket ismi değiştirdiler geçen yıl o arada bizimkine birşey imzalatmışlar vakti yokmuş okumamış beyefendi bu ne diye sormuş ya formalite icabı işte şirket değişikliğiyle alakalı imzala demişler imzalamış bizim saf. Şimdi cuma günü çıkışını vereceklerdi güya p.tesi de diğer yere başlayacaktı. Bu akşam demişler ki burdaki patronlat elimizde imzalı kağıdın var ayrılırsan 50 bin tl tazminat ödemek zorundasın ya tazminatını öde ya da yerine eleman bul demişler. Bizimki de demiş bu maaşa burda kimse çalışmaz ben elemanı nerden bulayım e o tazminatı ödeyecek param da yok. Ee o zaman yapacak bişey yok çalışmaya devam edeceksin demişler. Yarın eşim belgeyi alacak akşam çıkışta avukata gidicez inşallah. Belgede neler yazıyo bilmiyoruz henüz. Söylediklerine göre sadece işten ayrılması durumunda tazminat ödemek zorunda olduğu. Böyle bişey yapılabilir mi arkadaşlar usulsüzlük değil mi ? Bilgisi olan varsa Allah için cevaplasın gözüme uyku girmiyo. Hep kullandılar bu adamı hep iyi niyetinden kaybetti. Çok yerden teklif geldi gitmedi. Adamlar dediler ki yahu sen böyle komik bi rakama niye çalışıyosun gel bizimle çalış dediler gitmedi. Şimdi biraz da benim ısrarımla anlaştı başka bir firmayla ama önümüze bu çıktı. Çok üzgünüm