• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Hukuksal olarak fikir yardimi istiyorum

bakimmeraklisi

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
18 Nisan 2016
22
5
86
Blksr
Arkadaşlar merhaba ikinci evliligimi yaptım ayrıntılar çok fazla ama ben özetgeçmek istiyorum esim surekli borç yapan birisi ve ödemek için benim üzerime diye yapacağı evi sattı benden izinsiz 6 bileziğimi 600 dolarimi alıp bozdurdu tam borçlar bitti derken yine yeni borçlar açtı ben çalışan biriyim parça parça bende n sürekli para istiyor ödücem deyip ödemiyor nakit para da 100 bin oldu vere vere bir yılda bukadar dayandım iyi bir eş iyi bir baba diye fakat bu para mevzusunu kaldiramiyorum artık, boşansamda bu miktarları ödeyemez sizce ben bunları ondan nasıl alırım mahkeme kararı bile olsa ödemez biliyorum nolur fikir verin artık senet mi imzalatsam diyorum kabul ediyor da ama ödemeyecek biliyorum

Senet imzalatsanız zaten üzerine mal mülk yoksa bir sonuç elde edemezsiniz. Ayrıca ödemezse, aynı evde yaşadığınız eşinize icra takibi mi başlatacaksınız? O da tuhaf bir durum
Ev benim evim o gidecekzaten şuan ayrı yasiyoruz boşanma gerçekleştiğinde kaybettiklerimi nasıl alırım diye soruyorum

Ev benim evim o gidecekzaten şuan ayrı yasiyoruz boşanma gerçekleştiğinde kaybettiklerimi nasıl alırım diye soruyorum
Bilezikleriniz düğünde takılan altınlarsa onları talep edebilirsiniz boşanma davanızda, diğerleri için senet imzalatıp icraya koyarsınız o zaman. Başka bir yol benim aklıma gelmiyor.

Eşinize kendi hür iradenizle nakit para vermişsiniz, alamazsınız artık geçmiş olsun. Sözsel olarak geri ödeyeceğim demesinin bir anlamı yok. Eşiniz bileziklerinizi sizden habersiz bozdurduysa bu resmen hırsızlık, boşanırken ziynet davası açabilirsiniz altınlarınızı almak adına bunun için avukata danışın en doğru bilgiyi ondan alırsınız.

İstediğiniz kadar senet yapın adamda para yoksa nasıl alacaksınız? Sizi tehdit falan etmemiş, evlilik birliği içinde her istediğinde parayı çıkarıp vermişsiniz. 6 bilezik ve 600 doları sizden habersiz sattığını nasıl ispatlayacaksınız, anladığınız gün gidip şikayet etmemişsiniz üstelik evli kalmaya devam etmişsiniz. Evi bile satıp yemiş adam, o para nereye gitti?
Bence de hukukçular daha iyi bilir danışın.

Ben siz olsaydım bu adamdan bir an önce boşanıp temiz bir sayfa açardım. En azından kendi eviniz varmış.

2.nci evliliğimiz daha temkinli olmanız gerekirdi. Isteginizle vermişsiniz,verirken aklınız neredeydi. Konuta şerh koydurabilirdiniz (hani diyorsunuz ya benden izin almadan satti (aile konutu serhi)olsaydi satamazdi,yasal haklarınızı basta öğrenseydiniz keske) Bilezikleri,alabileceğinizi de düşünmüyorum,isteğiyle verdi diyecektir. Kuyumcuda bozdururken belge veriliyor,şu kadar gram,su kadar nakit gibi...Avukattan destek almanız daha yararınıza olacaktır. Bunlarla kalmayıp,ekstra nakit 100 bin vermişsiniz. Sürekli vermişsiniz,vermeden tedbir almanız lazımdı. Üzerinde mal tutmaz zaten bu adam,çok uğraşırsınız.

Evliyken oturduğunuz ev mi sizin ? Adam kendi üzerine olan evi sattı ozaman. Sattigi evi sizle evliyken mi almıştı? Evlilik öncesi aldıysa zaten o evden umudu kesin. Altınlar ve nakitinizin peşine düşün. Yolladiginiz paralari havale/eft ile yolladıysanız ve not dustuyseniz belki geri alabilirsiniz.

Herkese teşekkür ederim fikir için avukata da gittim yapılacak hiç bisey yok, kendisi 1 milyonluk senet hazırlamış zaten karşılığını alamayacagimi oda biliyor

Evliyken oturduğunuz ev mi sizin ? Adam kendi üzerine olan evi sattı ozaman. Sattigi evi sizle evliyken mi almıştı? Evlilik öncesi aldıysa zaten o evden umudu kesin. Altınlar ve nakitinizin peşine düşün. Yolladiginiz paralari havale/eft ile yolladıysanız ve not dustuyseniz belki geri alabilirsiniz.
Babasının eviydi benim üzerime geçecekti gecemeden ev gitti okadar da iyi tan8dim araştırdım güvendim bu hale düştüm

Babasının eviydi benim üzerime geçecekti gecemeden ev gitti okadar da iyi tan8dim araştırdım güvendim bu hale düştüm
Babasının evini neden sizin üstünüze geçirsin?
Sanırım nasıl olsa evi sana vereceğim diyerek paraları istedi siz de daha fazlası gelecek deyip Dimyat’a pirince giderken eldeki bulgurdan oldunuz.

Back
X