Merhabalar.
1 doğal yollarla oluşan ve 22. haftada kaybedip nedenini bilmediğimiz doğumum var.
Sonrasında amh düşüklüğüm olduğunu öğrendik. Tüp bebek önerildi ve bir üniversite hastanesinde çok güvendiğimiz bir doktor ile sürece başladık.
3 yumurta toplandı;
2'si 5. güne kadar zar zor devam etti.
1'ini transfer ettiler transferden önce ötekini takip etmiyoruz artık gelişmesi çok zor demişlerdi. Transferden sonra embriyolog yanıma geldi vazgeçtiğimiz öbür embriyonuz son anda çok güzel gelişim gösterdi dondurduk dediler. Transfer ettikleri de iyi kaliteye ulaşmış.
Transferin 10. günü değerim çok düşük geldi, kimyasal gebelik ya da dış gebelik olabilir dediler. Takip ediliyordum. Sonuçta dış gebelik geçirdim bir tüpüm alındı.
2 ay sonra tüp bebeğe devam edebiliriz dediler.
Ancak 1 doğumun ve eve eli boş dönmenin etkilerini atlatamamışken 2.de dış gebelik ile bu sefer ameliyat geçirmiş olmanın psikolojisiyle yeniden başlamaya korkuyorum.
Buradaki doktorum muhtemelen hasta yoğunluğundan dolayı çok ilgilenemiyordu ama dedikleri çok güvenilirdi. Net konuşuyordu.
Bu süreçte doktorumdan memnunduk fakat o merkezde devam edemeyeceğiz maalesef.
Yeni bir doktor ve merkez arayışıdayız bir taraftan.
Ben bu süreçte artık gerçekten ama gerçekten şefkatli ve ilgili bir doktor ile devam etmek istiyorum. Nazıma oynasımn, pofpoflasın demiyorum asla ama soracağım en ufak bir soruda detaylı ve tatmin edici bir bilgi almak istiyorum. Gerçekten kaybetmeye tahammülüm kalmadı, canım yanıyor. Tıbbi bilgisinden emin olmanın yanında duygularımı da anlamasını istiyorum.
Sanırım günümüzde artık üniversitede hastanesi ve özeller arasında maddi olarak da çok bir fark yok. Sadece ilaçların %40'ını sgk karşıladığı için ilaçlar uyguna geliyor.
Bu şartlarda önerebileceğiniz bir doktor var mı?