hurma nasıl saklanır bilen varmı:(

esra3434

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
26 Ağustos 2014
646
328
53
s.a. arkadaşlar
umreye gidip geldim,dağıtmak içinde bir sürü hurma getirdik tabi:)
size sorum şu;hurmaları açtım baktım bi bozulma falan yok yalnız tozlu gibi.ben hurmaları yıkayacakmıyım dağıtmadan?vıcık vıcık olur diyede korktum açıkcasıbirde hurma buzdolabında mı saklanır?
tecrübeli arkadaşlardan yardım bekliyorum..
teşekkürler

Zaten tozlu olur o normal.sonuçta sıcak ve tozu toprağı bol bir ülkede yetişmiş.yıkama yani,hediye ettiğin kişiler yiyecekleri zaman yıkarlar zaten

Buzdolabına koy mutlaka, yıkanmamış olarak saklayacaksın. Yerken yıkanır. Dışarıda bozuluyor.

neticede sıcak memleketin meyvesi, o yüzden buzdolabına koymasanda 1 sene sorun olmuyor.
Dedikleri gibi ikram edeceğin zaman yıkarsın.

yikamadan buzdolabinda sakliyoruz biz.. yiyecegimiz zaman yıkıyoruz

buzdolabında saklayuabilirsiniz fakat eski tadında olmuyor ya daha aydın bir fikri olan varsa paylassın lütfen

Allah kabul etsin bizlerede nasip etsin inşallah. Kuru şekilde buzdolabında muhafaza edin

sağolun arkadaşlar,Allah gitmek isteyen herkese nasip etsin..çok güzel bir duygu

Dondurucuda yıllarca yiyebilirsiniz bişey olmaz tadıda değişmiyo .Güzelce paketleyin yıkamayın.

buz dolabı ideal, yemeden önce yada ikramdan biraz önce çıkarın yumuşasın.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…