Huzur mu Para mı? Fikirlerinize ihtiyacım var...

_purple_

:)
Kayıtlı Üye
14 Aralık 2012
358
47
53
Fikirlerini belirten tüm arkadaşlarıma çok teşekkür ederim, sayenizde kafa karışıklığımın üstesinden geldim, iyi ki varsınız...

Son düzenleme:
yaşları da yazsaydınız keşke. siz yeni mezunsanız, o yaşını biraz almışsa normal ve dengeye oturacak bir durum. 22 -23lü yaşlarda insanlarda hırs daha bir fazla oluyor. zaman ilerledikçe bu hırs azalıyor bence..

erkek arkadaşınız evi kendisi aldıysa, öyle pek de hırssız biri değil bence. bugünü yaşayan, yarını düşünmeyen bir insan ise ben yapamam öyle biri ile, ama çok hırslı biri ile de yapamam. orta karar olması en iyisi.

arkadaşlarım okul bitince özel sektörde işe başladılar bense eşim polis olduğu için memur olmayı seçtim, arkadaşlarım benim 3 katım maaş alıyolar ama çalışma saatleri esnek izinleri vs sıkıntılı cumarteside çalışıyolar, bizse haftasonunu kendimize ayırıyoruz durumumuzda gayet iyi,pişman olmadım, bende kendimi hırslı sanırdım ama değilmişim demek ki

yaşları da yazsaydınız keşke. siz yeni mezunsanız, o yaşını biraz almışsa normal ve dengeye oturacak bir durum. 22 -23lü yaşlarda insanlarda hırs daha bir fazla oluyor. zaman ilerledikçe bu hırs azalıyor bence..

erkek arkadaşınız evi kendisi aldıysa, öyle pek de hırssız biri değil bence. bugünü yaşayan, yarını düşünmeyen bir insan ise ben yapamam öyle biri ile, ama çok hırslı biri ile de yapamam. orta karar olması en iyisi.

Ben 24 yaşındayım, erkek arkadaşım ise 30. Evi kendisi almadı ama arabasını kendisi aldı :1:

Ben 24 yaşındayım, erkek arkadaşım ise 30. Evi kendisi almadı ama arabasını kendisi aldı :1:

tahmin ettiğim gibi :)
araba alması da bir başarı. kazandığını boşa harcamamış işte.

para konusunda hiç öyle hırslara kapılmayın.
gerçekten de kimin ne kazanacağı hiç belli olmuyor. bekarken bir dönem bende de aynı düşünceler olmuştu. eğitimim, eşime göre daha avantajlı yönlere sahipti, ben daha iyi kazanırım sanıyordum hep. eşim de öyle hırs yapan biri değildi o zamanlarda. yine de sorun etmedim.
evin yükünü sadece bana bırakacak biri değil, sorumluluk sahibidir. az da olsa beraber hallederiz diye düşündüm hep.
sonra krizler ardı ardına gelince, özel sektörün belirsizliğini de katınca, eşim benden fazla kazandı hep... tahmin ettiğim gibi olmadı yani...

ayrıca, kendi ailemde para hep vardı ama huzur yoktu. o yüzden paranın pek kıymeti yok benim için. mutlu iseniz, sevgiliniz de sorumluluk sahibi biri ise, kesinlikle hırsı dert etmeyin. siz işinizde başarılı olmaya çalışın, gerekirse onun 3 katını kazanın. her ikiniz de bunu sorun etmezseniz, ilişkinizde yeni sorunlara neden olmaz...

huzur mu para mı ?

tabiki para...

sizce hoş durdumu ,ben bu iki değeri karsılastırmam bile
hayatta sağlık ve huzurdan daha degerli hiçbir sey yoktur

tahmin ettiğim gibi :)
araba alması da bir başarı. kazandığını boşa harcamamış işte.

para konusunda hiç öyle hırslara kapılmayın.
gerçekten de kimin ne kazanacağı hiç belli olmuyor. bekarken bir dönem bende de aynı düşünceler olmuştu. eğitimim, eşime göre daha avantajlı yönlere sahipti, ben daha iyi kazanırım sanıyordum hep. eşim de öyle hırs yapan biri değildi o zamanlarda. yine de sorun etmedim.
evin yükünü sadece bana bırakacak biri değil, sorumluluk sahibidir. az da olsa beraber hallederiz diye düşündüm hep.
sonra krizler ardı ardına gelince, özel sektörün belirsizliğini de katınca, eşim benden fazla kazandı hep... tahmin ettiğim gibi olmadı yani...

ayrıca, kendi ailemde para hep vardı ama huzur yoktu. o yüzden paranın pek kıymeti yok benim için. mutlu iseniz, sevgiliniz de sorumluluk sahibi biri ise, kesinlikle hırsı dert etmeyin. siz işinizde başarılı olmaya çalışın, gerekirse onun 3 katını kazanın. her ikiniz de bunu sorun etmezseniz, ilişkinizde yeni sorunlara neden olmaz...

:) teşekkür ederim, gerçekten...

siz bu adamı sevdiğinize emin misiniz

inanın evlilikte sevgi, huzur ve paradan bile daha önce gelir

siz bu adamı sevdiğinize emin misiniz

inanın evlilikte sevgi, huzur ve paradan bile daha önce gelir

Ben burada gelecekle ilgili olan bir kaygımı dile getirdim, sonuçta tüm hayatımı etkileyecek bir karar vereceğim ve duygularım kadar mantığımı da kullanmam gerekli. Bunun da en doğal hakkım olduğunu düşünüyorum. Huzurun daha önemsiz olduğunu da inkar etmedim, sadece değişik görüşlere ihtiyacım var...

gereksiz endişelere kapılarak kendinizi yıpratmayın derim.ne güzel sevgilinizin elinde işi altında arabası varmış işte en azından kendine yetecek kadar kazanıyor belli.sizde ona muhtaç olucak gibi görünmüyorsunuz hırs yapılması gereken durumlar olur o ayrı ama sizin geçerli olduğunu sanmıyorum önemli olan kimseye muhtaç olmadan geçimini sağlayabilmek sonuçta bunu yapamayanlarda var..

siz hırsınıza yükselmenize devam edin evliligin buna engel oldugunu düşünmüyormm hem para hem huzur

sorun benim hırslı olmam değil zaten, sorun onun hırslı olmaması ve bu nedenle aramızda sorun yaşanma ihtimali :) ben bu yüzden pişmanlık yaşamak istemiyorum...

Huzur,sevgi,saygı,aşk gibi kavramların paranın satın alamadığı nadir şeyler olduğunu düşünürsen hangisinin daha değerli olduğunu bulabilirsin bence.
Bu arada alakasız ama nicklerimiz ne kadar benzer öyle:31:

Son düzenleme:
sorun benim hırslı olmam değil zaten, sorun onun hırslı olmaması ve bu nedenle aramızda sorun yaşanma ihtimali :) ben bu yüzden pişmanlık yaşamak istemiyorum...

ama herkesin bi iş üzerinde çabası farklıdır o da bi yere gelmiş demekki yeterli buluyor ben olsam yükselmek istiyorsam çabalarım onunla konuşun böle böle yapmak istiyorum diye onun iş hayatına nasıl devam edeceğinide takmayın kendi istikbalinize bakın kendini aşaği hissederse ben seni böyle seviyorm deyin

ben üniv mezunuyum sevgilim lise terk ve pasta ustası..herkes açiktan lise okusun filan diyoo ama ben bişey demedim ona,çalışıyor ve hiçç vakti yok

Huzur,sevgi,saygı,aşk gibi kavramların paranın satın alamadığı nadir şeyler olduğunu düşünürsen hangisinin daha değerli olduğunu bulabilirsin bence.
Bu arada alakasız ama nicklerimiz ne kadar benzer öyle:31:

yorumun için teşekkürler :), evet galiba sen de benim gibi morseversin :1:

ama herkesin bi iş üzerinde çabası farklıdır o da bi yere gelmiş demekki yeterli buluyor ben olsam yükselmek istiyorsam çabalarım onunla konuşun böle böle yapmak istiyorum diye onun iş hayatına nasıl devam edeceğinide takmayın kendi istikbalinize bakın kendini aşaği hissederse ben seni böyle seviyorm deyin

ben üniv mezunuyum sevgilim lise terk ve pasta ustası..herkes açiktan lise okusun filan diyoo ama ben bişey demedim ona,çalışıyor ve hiçç vakti yok

çok teşekkür ederim yorumun için :)

sen fazla kazanıyorsun diyormuş huzursuz olursak diyormuş huzursuz olunacak bişey değil ki buu karşılıklı anlayışla alakalı açıkça konuşun kendisini aşağılık görmesin görüyorsada o da yapsın bişeyler yapmazsada saygı duymalı

neden kendi denginizde birisiyle birliktelik yaşamıyorsunuz?
yani daha şimdiden kendini kötü hissediyorsa ileride neler yapar neler. vazgeçersen nasıl olsa bana muhtaç diye kabalık bile yapar.

hırslarından vazgeçme sakın. burada parası olmadığı için boşanamayan nice kadın varken huzuru buldum ben deyip kariyerinden vazgeçme.
sonra çok pişman olursun.

kendi dengin,sana destek olacak birisini bulmanı tavsiye ederim.

hem kariyer yapip hel bu adami sevmeye devam edebilirsin , evlenirsinde
millet ustune bide çocuk yapiyo :))

ortada ya o ya bu diye seçecek bi durum yokk ki

paraniz çok olsa ama kocaniz odunun teki olsa bi i$e yaramaz o paara
kocan insan olsun parada size yetecek kadar olsubn yeter ( rabbim kendisinden ba$ka kimseye muhtaç etmesin kullarini )

bende de hirs in h si yok hea:)
yarini du$unmem pek hadi yarini du$undum 1 sene sonrasini du$unmem:1:
annem 40 ya$inda vefat etti, kim bilir daha nee hayalleri vardi yarim kaldi

gittigi yere kadar goturcez bu hayati i$te, saglik ve huzur herseyin ba$inda gelir

Back
X