Mutlu olur muyum?

Psyche

Üye
Kayıtlı Üye
19 Eylül 2022
30
34
18
27
Herkese merhaba,

Son zamanlarda bir iş teklifi sürecindeyim ve kafam biraz karışık, sizlerden de fikir almak adına paylaşmak istedim.

Uzun süredir uzaktan çalışıyorum. Bu düzende hem kendime hem eğitimime hem de diğer sorumluluklarıma rahatça vakit ayırabiliyorum. Zaten yapı olarak da evde, tek başıma daha rahat çalışan ve daha kolay odaklanan biriyim.

Gelen teklif ise daha çok ofiste fiziksel olarak görünür olmamı istiyor, yani haftada birkaç gün ofise gitmem beklenecek gibi.

Beni düşündüren şey ise ofise gidip gelmek hem zaman hem para açısından ciddi bir yük. Üstelik bu maliyet sadece bana değil, işe de yansıyor. Kabul etmeme ihtimalim var ama bir taraftan tamamen reddetmek de istemiyorum. Çünkü iş içerik olarak güzel ve ekip de iyi.

Ama bir yandan da içimden biraz dinlenmek, kendime vakit ayırmak istiyorum diyorum. Bu noktada, bazı konularda feragat edip bazı giderleri kendim karşılasam, bu süreçte ve uzun vadede mutlu olur muyum diye de düşünüyorum. Benzer tecrübelerden yararlanıp ona göre bir yol çizmek istedim.

Okuyup cevap veren herkese teşekkür ederim.

Katılıyorum fiziken ve mental olarak güçlü bir dönemdesin. Artı eksi listesi lazım sana her iki işinde artılarını ve eksilerini yazıp karşılaştır. Hangisi ağır basıyorsa tercihini ona göre yaparsın. Ama tecrübeyle sabit insan konfor alanından çıkınca çok güzel işler başarıyor.

27 yaşında mısın konu sahibesi? Iş iyiyse bence git. Bu yaşlarda kendine yatırım yapmalısın, hem kafanı hem CVni doldurmalısın. 27 bedensel gücün çok olduğu bir yas bence üşengeçlik yapma git
Evet, 27 yaşındayım. Tüm eğitim hayatım boyunca bunu yaptım, hala da devam ediyorum. Aktif bir öğrenim ve erken başladığım bir iş hayatım oldu. Gittiğim eğitimleri kursları maliyet olarak düşünmüyorum ama deneyimli ve işini iyi yapan bir çalışanım ve öğrenmeyi de çok seviyorum. Az veya fazla olarak değil ama emeğimim karşılığını istiyorum aslında. İkileme düşüren de bu oluyor, feragat ettiğim şeyler belki kısa vadede beni etkilemez ama uzun vadede huzurunu, mutluluğumu etkileyebilir gibi geliyor.

Katılıyorum fiziken ve mental olarak güçlü bir dönemdesin. Artı eksi listesi lazım sana her iki işinde artılarını ve eksilerini yazıp karşılaştır. Hangisi ağır basıyorsa tercihini ona göre yaparsın. Ama tecrübeyle sabit insan konfor alanından çıkınca çok güzel işler başarıyor.
Evet ben de katılıyorum biraz da o yüzden stabilite istediğim için bir süre şu an tek bir şeye odaklanma niyetindeyim. Son iki yıl içinde inanın konfor alanında değildim, evet uzun bir süre bu şekilde çalıştım ancak çalıştığım tek bir yer yoktu. Akşam oturup aklımda başka şeyler olmadan bir dizi izlemeyi özledim.

Arkadaşlara katılıyorum,konfor alanından çıkmak gerekiyor,bir deneyin belki çok mutlu olacaksınız
Ben daha çok konfor alanıma dönüp bir süre orada dinlenmek istiyorum 😔 Çok fazla şeye koşturduğum bir dönem geçirdim, çok açık yazamadım ama bir süre bu şekilde bir işte dinlenip başka şeyler de yapmak istiyorum. Aklımda bir kaç fikir var, onları da geliştirmek istiyorum biraz.

Ben daha çok konfor alanıma dönüp bir süre orada dinlenmek istiyorum 😔 Çok fazla şeye koşturduğum bir dönem geçirdim, çok açık yazamadım ama bir süre bu şekilde bir işte dinlenip başka şeyler de yapmak istiyorum. Aklımda bir kaç fikir var, onları da geliştirmek istiyorum biraz.
Eğer bu işi reddettiğin için ileride pişman olmayacaksan reddet, ama bu konuda en ufak bir şüphen varsa teklifi kabul et. Çünkü insan her ne kadar bazı zamanlar sadece kabuğuna çekilmek istese de bazı fırsatlar hayatta sadece 1 kere gelir.

Anladım ,dilerim neyi seçerseniz seçin sonunda çok mutlu olun🙏

Herkese merhaba,

Son zamanlarda bir iş teklifi sürecindeyim ve kafam biraz karışık, sizlerden de fikir almak adına paylaşmak istedim.

Uzun süredir uzaktan çalışıyorum. Bu düzende hem kendime hem eğitimime hem de diğer sorumluluklarıma rahatça vakit ayırabiliyorum. Zaten yapı olarak da evde, tek başıma daha rahat çalışan ve daha kolay odaklanan biriyim.

Gelen teklif ise daha çok ofiste fiziksel olarak görünür olmamı istiyor, yani haftada birkaç gün ofise gitmem beklenecek gibi.

Beni düşündüren şey ise ofise gidip gelmek hem zaman hem para açısından ciddi bir yük. Üstelik bu maliyet sadece bana değil, işe de yansıyor. Kabul etmeme ihtimalim var ama bir taraftan tamamen reddetmek de istemiyorum. Çünkü iş içerik olarak güzel ve ekip de iyi.

Ama bir yandan da içimden biraz dinlenmek, kendime vakit ayırmak istiyorum diyorum. Bu noktada, bazı konularda feragat edip bazı giderleri kendim karşılasam, bu süreçte ve uzun vadede mutlu olur muyum diye de düşünüyorum. Benzer tecrübelerden yararlanıp ona göre bir yol çizmek istedim.

Okuyup cevap veren herkese teşekkür ederim.
Gençken enerjiniz de yerindeyken çalışmak lazım , amasiz maddi olarak bu iş olmasa da olur diyorsanız dinlenin. İki üç yıl sonra sizden çok daha iyileri gelmiş olacak kolay iş bulamayabilirsiniz.

İnsanın alışkanlıklarını değiştirmesi, konfor alanını terk etmesi kolay olmuyor çok iyi anlıyorum. Anladığım kadarıyla, her gün ofise gitmeniz gerekmeyecek. Dolayısıyla aslında daha yumuşak bir geçiş olacak. Yerinizde olsam her iki durumun artı ve eksilerini değerlendirirken önceliklerimi de belirlerdim. Ama şunu çok net söyleyebilirim, gözünüzde büyüyen konular, işe başladığınızda yeni normaliniz olacak. Sıkıntı adapte olana kadar aslında. Umarım kendiniz için en doğru kararı verirsiniz.

Back
X