- 27 Aralık 2017
- 1.003
- 496
- 38
- Konu Sahibi Derya gzntp27
-
Kesinlikle ve insanda huzr kalmıyor bazenHocam siz oraya ne o meslektaşınız ne de o müdür sayesinde geldiniz. Alnınızın akıyla ordasınız. Siz kimsenin dedikodusunu yapmamışsanız oradaki diğer insanlar da hoca böyle bir şey söylemedi derler diye düşünüyorum. Dimdik olun. Ne hissediyorsanız söyleyin. Gerek o kişiye gerekse müdüre. Ne düşünürlerse düşünsünler. Onlar kim ki. Eminim bu kişi emeklilik yaşına gelmiş biridir. Genç ve yolun başında olmanızı orada sevilmenizi falan çekememiştir. Bazı insanlar kötü maalesef
Yok kesinlikle ben kimseye sır vermem aram diğer hocalarla iyidir ama o arkdaşın derdini bir türlü cozemyrmNe hukuki yola başvurucam falan :) bir de hukuki süreçle mi yıpranacaksınız. Size yakın olan öğretmenlerle aranızı iyi tutun. Müdür yardımcılarına aynen konuyu bu şekilde anlatın, ama şikayet etmek için değil onların tecrübelerinden yararlanmak istediğiniz ve çaresiz olduğunuz için bunu onlara sormak istediğinizi söyleyin. Hatta mümkünse bir kaç müdür yardımcısı biraradayken sizlere akıl danışmak istiyorum bir sorunum var be yapacağımı bilmiyorum deyip onların size sahip çıkmasını sağlarken bir yandan da çok güzel şikayet etmiş olursunuz. Müdür, yardımcıları ne derse ona inanır. Ve sadece işinizi yapın. Hiç kimseye açık vermeyin. Sınıfınızda olmanız gerekiyorsa misal 1 öğrenci bile yokken dahi sınıfınızda olun. Çünkü açığınızı kollayan bir düşmanınız var ve onun samimi olduğu kişilerin de gözü sizin üzerinizde. Çocuklarla sosyal etkinlik hazırlayın okul yönetiminin en sevdiği şeydir sosyal etkinlik. Göze girersiniz. Ne bileyim Türkçe köşesi pano vb. Şeyler de yapın. Okulu ziyaret eden kişiler bu panolara baktıkları için yönetime gurur verir. Panolara çocuklarla çekilmiş fotoğraf ya da sizin o çalışmayı yaptığınızı belli eden bir iz de olsun ki kimse çalışmalarınızın üzerine yatmasın. İnşallah çözersiniz. Ha bu arada hiç bir öğretmene özel hayatınızı anlatmayın ve kimsenin dedikodusunu yapmayın. Öğretmenler lafa bayılır. Kimseye malzeme vermeyin
Çözemezsiniz. Kırkbin çeşit insan var. Psikolojik sorunu var falan demicem. Kadın bildiğin arsızYok kesinlikle ben kimseye sır vermem aram diğer hocalarla iyidir ama o arkdaşın derdini bir türlü cozemyrm
Hep susuyorum zaten ama müdürü de doldurmuş bana resmen öyle hesap sordu ki şok oldumHocam bende onun gibi çirkefleşmeyin okulda yalın bir öğretmen arkadaşım benzer sorunları yaşadı ve idare hasız olmasına rağmen diğer taraftan oldu ve tutanak tutuldu bence siz hanımefendi tavrınızı koruyun siz kazanırsınız o da kudursun sizi kuyuya çekemediği için çünkü böyleleri aşağı çekmek ister
Ben önceden öğretmenlerin nezih bir ortam oluşturduğunu sanırdım ama hayal kırıklığı resmenÇözemezsiniz. Kırkbin çeşit insan var. Psikolojik sorunu var falan demicem. Kadın bildiğin arsız
Hep öyle olur hocam öyleleri fenadır herkesi yanına çeker kalırsınız tek bulaşmayın bence okuldaki ortam normal bir iş yerindesine benzemiyor çok iyi bilirim boşverinHep susuyorum zaten ama müdürü de doldurmuş bana resmen öyle hesap sordu ki şok oldum
Acaba müdürle de mi muhabbeti kessemHep öyle olur hocam öyleleri fenadır herkesi yanına çeker kalırsınız tek bulaşmayın bence okuldaki ortam normal bir iş yerindesine benzemiyor çok iyi bilirim boşverin
Malesef ben de atanınca hayal kırıklığına ugradimMudurmu bakıyor bu işlere okullarda Allah Allah daha neler duyucaz paçozdan öğretmen yapmışlar böyle olmuş bende öğretmenleri edepli hayali bişey sanirdim
Yani bazen istisnalar çıkıyor dediginiz gibiBütün öğretmenleri genellemesek " BEN DE ÖGRETMENLEİ EDEPLİ HAYALI SANIRDIM" ne demek? Bir kişinin edepsizligini bir meslek gurubuna yıkamazsınız! İnsanın olduğu her ortamda elbet böyle tipler çıkabilir. Ama bu herkesi aynı değerlendirme sebebi değil asla.
Valla nedenini bir bilsemÇekemiyo sizi :))
Acaba müdürle de mi muhabbeti kessem
Mudur ama eski hocalar olduğu için ağzımı açmasam da taraflı davraniyorAy hayır sakın. İdarecinizle de aranızı iyi tutun. İyi tutun ki sizin karakterinizi anlasın, yeri gelince yanınızda olsun. Seviyenizi koruyun. Bu tarz insanlar daha çok çirkefleşmeye yatkın tipler. Arkadaşlarınızla aranızı iyi tutun. Görevlerinizi yerine getirin. O insanı da yok sayın. Kafanız dinlenir, o da konuşur durur. İş hayatı heryerde böyle maalesef.
Onu bunu bırak da kaç puanla atandin nereye atandın mülakatlara girdin mi iyi atanmissin buna odaklan atanmak isteyen bir sürü öğretmen varArkadaşlar merhaba Türkçe öğretmeniyim atanalı bir yıl olmadi daha. okula en son geldiğim ve deneyim olarak okulun en genci olduğum için hala sıkılmaya ve bazı şeylerin üstünden gelmeye çalışıyorum . bir öğretmen var ki nasıl bir öğretmen anlamadim egoist havalı falan ya daha okula ilk geldiğim günden bu yana arkadaşlarıyla konuşurken o benim arkaasim ( şakayla karisik) sadece benle konuşur bilmem ne o an şaşırdım daha sonra laf vurmalar küs değiken küs gibi davranmalar ağzımdan bir kelime ciksa bana laf mi vurdun diye kıyamet koparıyor.Gecen gün öğrenciye bir şey söyledim yanımdan geçiyormuş ta müdüre demis ki bana laf vuruyor müdür odasına çağırdı öyle mi hocam diye hesap sordu takıldıgım öğretmenlere onceden daha çok sohbetimiz vardı o mu sizi uzaklaştırdı ne bu samimiyet demis inanın kafayı yicem cirkeflesmek istemiyorum daha meslekte ilk senem suskunluğumu koruyoru lakin artık o kadar doluyum ki ne yapacağımı sasirdim sizce napmaliyim
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?