Huzurevlerinde gerçekten huzur var mıdır?

Madamiks

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
25 Ağustos 2009
7.271
59
163
Ankara
Huzurevi; belli bir yaşın üzerinde hayatını tek başına idame ettirmekte zorlanan yaşlıların 24 saat ve yaşam boyu bakımlarının yapıldığı, sosyal bir yaşam sunan ve çoğu zaman ücretli bakım merkezidir.
60 yaş ve üzeri yaşlarda olmak,
Kendi gereksinimlerini karşılamasını engelleyici bir rahatsızlığı bulunmamak, yeme, içme, banyo, tuvalet ve bunun gibi günlük yaşam etkinliklerini bağımsız olarak yapabilecek durumda olmak,
Ruh sağlığı yerinde olmak,
Bulaşıcı hastalığı olmamak,
Uyuşturucu madde ya da alkol bağımlısı olmamak huzurevlerine kabul şartlarıdır.

Ben yaşlandığımda,bakımımı kendim sağlamakta zorlandığım zaman huzurevine yerleşmeyi düşünüyorum.Tabiki eşimle birlikte :)çok eğlenceli olacağınıda düşünüyorum.Amacım orada oturup televizyon izleyip,herşeyden şikayetçi olarak huzursuzluk çıkarmak değil,aktivitelere katılmak,zaman bulamadığım için yapamadığım hobilerimi orada gerçekleştirmek istiyorum.
Ama düşünmeden de edemiyorum,
"Huzurevinde gerçekten huzur var mıdır?"..siz ne düşünüyorsunuz bu konuda?

Mrb sayin editor

ilk mesaji ben yazayim. Benim yasim 22 ve bu yasta bu konuda gorusum su : Acikcasi kendi islerimi kendim gorebilecek bir kabiliyete ve sagliga sahip isem ki insallah arzuluyorum, huzur evinde farkli aktivitelere katilmaktan ziyade kendi evimde bahcemde ugrasmak isterim.. Eger sosyal bir grupta bulunmak istersem huzurevleri disinda bu tur aktivitileri sunan gruplar vardir.. hem aktivite hem sosyal paylasim alani.. kendi evimdeki huzuru huzurevlerinde bulacagimi sanmiyorum. kendi ailem, dostum, komsumun verdigi mutluluk, nese huzurevlerinde mevcutmudur bilemem.. sanmam.. Beklentirinize gore cvp vermiyor olabilirim yinede fikrimi soylemek istedm..

Son düzenleme:
Bana huzurevlerinde huzur varmış gibi gelmiyor :26: Yaşlı insanlar sevdikleriyle birlikte torunlarıyla oynayarak vs mutlu oluyorlar daha çok sanki.

Kendi işlerimi kendim görecek kabiliyet ve sağlık dışında benim dediklerim.Şöyleki;yaşlılıkta bazen günlük işlerini ,bakımını yapmak zor geliyor hatta yapamıyorsun.Örneğin,yemek yapmak,temizlik,kişisel temizlik,faturaları yatırmak,alış veriş,bir yerden bir yere gitmek..unutkanlık..bunlar beni zorladığı zaman çocuklarımın hayatına müdahil olmamak için maaşımı bir huzur evine bağışlayıp orada kalmak istiyorum.
Ara ara gider çocuklarımı,torunlarımı(varsa)görürüm,gerekirse bir gün kalırım ya da onlar gelirler yine ha evdeyim ha orada değişen bir şey olmaz sanıyorum :)

Bana huzurevlerinde huzur varmış gibi gelmiyor :26: Yaşlı insanlar sevdikleriyle birlikte torunlarıyla oynayarak vs mutlu oluyorlar daha çok sanki.

Torunlarla falan oynadıktan çok sonra demek istediğim :)allah ömür verirse hani torunlarımada bakmayı düşünüyorum,onlarda kendilerini kurtardıktan sonra birde babaanne bakımı çıkmasın onlara bende ezilmeyeyim istiyorum.
Kendi yaşıtlarımla sabahlara kadar okey oynarım birde laptopum olur kadınlar kulübünün düzeni ile ilgilenirim belki

Son düzenleme:
benim planımda oğlumun kızımın yanına yerleşip çok aksi bi kaynana olmak
şaka tabi ki de.Eğer bakacak kimsen yok ve yük olmak istemiyorsan güzel birşey ama Allah yinede kapı gözletmesin çok kötü birşey olsa gerek

Evlenmeden çok önce benim de düşüncem buydu...yani şöyle ben 30 yaşında evlendim..ee o yaşa gelince ara

ara "herhalde evlenebileceğim biri çıkmaz artık karşıma"

diye düşünüyordum..böyle düşündüğüm zamanlarda da 50'li yaşlara gelince huzurevine yerleşirim belki orada

evlenirim diye düşünüyordum

ama şimdi bilmiyorum..açıkçası gerçekten huzurlumudur bilmiyorum..ama iyi yerler de mutlaka vardır..

Allah kimseyi _istemeden_ oralara düşürmesin diyorum yine de

Son düzenleme:
Allah bütün evli arkadaşlara eşiyle beraber yaşlanmayı nasip etsin
Huzur evlerinde huzur var mı derken bu kişiye göre değişir bence.
Bazı insanlar kalabalık ortamlardan, paylaşmaktan zevk alır, bazıları yaşlandıkça aksileşir hiç kimseyle geçinemez.
Zaman ne gösterir, büyük konuşmak istemem ama ben tercih etmem şimdiki düşünceme göre
Zaten kendine bakabiliyorsan oraya alıyorlar bildiğim kadarıyla.
Bu durumda orada bir odada ve başkalarının kurallarına göre ömrümün son demlerini geçirmek istemem şahsen
Ruhum darlanır.
Evimde geniş geniş kendi özgürlüğümle yaşamak isterim doğrusu.
Ha Allah göstermesin kendime bakamıyacak duruma gelirsem artık firmalar profesyonel bakıcılar gönderiyorlar.
Tabi insaflı olup da soyup soğana çevirmezlerse

Aklin yerindeyse, emeklilikten sonra esinle orada yasamaya baslarsan, evet huzurlu. Vardi oyle bir ciftimiz, ara sira cocuklari, torunlari gelirdi. Gayet mutlulardi. Ama goz ardi ettiginiz birsey var, o da yaslaninca insanin akli da gitmeye basliyor. Oyleysen isin zor, bir bebek gibi bakima muhtacsin demektir, bu da sana bakanin insafina kalman demek oluyor. Arkanda kapi gibi ailen varsa yine iyi, ama tek birakilmissan ne kadar huzurlu olursun bilmem. Belki de huzurlu olup olmadiginin farkinda bile olmazsin. Ben huzurevinde bakici olarak calismistim, ordan soyluyorum.
Herseye ragmen ben de yaslaninca, kendi isimi goremez olunca, huzurevine yerlesmek isterim, ama o zaman da tek dilegim bana sahip cikacak cocuklarimin ve torunlarimin olmasi.

Alman nüfusunun cogu yasli.Buralarda sosyal devlet daha iyi durumda.Bazi seyleri yapamayan insanlara devlet hizmet götürüyor.Bazilarida kendi istegiyle huzurevlerine gidiyor.am Türkiyede durumlar farkli.benim annem 65 yasinda.Su anda tek basina.Yakinda insallah kizkardesimde yanina gelpievlenecek.benim annem allaha sükür saglikli.dediginiz tüm aktiviteleri öyle güzel yapiyorki benden bile daha aktif.yani bence illa oraya gitmenize gerek yok.insan evinde de yapabilir ama 3 senedir annem acisindanda düsününce icim aciyor.Düsünsenize su istese su vercek kimsesi yok.allah kimseyi yalniz birakmasin.Insallah sizin bu düsüncelerinize gerek kalmdan cocuklariniz torunlariniz sizi kucaklarda onlarin yaninda huzuru bulursunuz..

Çocuklarım,torunlarım kucaklarmı kucaklamazmı bilmiyorum ama hani kayınvalidelere annelere bakmak zor geliyor ya o yüzden ben kimseyi zor durumda bırakmak istemediğim için hep derim yaşlanınca insanlar huzur evlerine gitsin diye..ha annemi bırakırmıyım hayır..
en iyisi allah kimseyi elden ayaktan düşürmesin ,muhtaç etmesin.
Benim annemde kayınvalidemle 70 yaşındalar dediğiniz gibi benden iyiler maşallah..ama ben o gücü ilersi için kendimde göremiyorum.Canım sıkılmasın diyede huzur evi düşünüyorum.Turlara falan katılıp akranlarımla gezmeyi planlıyorum

Huzurevlerinde hiç bulunmadım,bir yakınım da hiç kalmadı.Medyadan gördüklerimiz de insanı korkutuyor açıkçası.huzurlu mu değil mi emin olamıyor insan! annemi 2 sene önce kaybettim bu yüzden babam benim için çok değerli .şimdi kendine yetiyor ama ilerde bana ihtiyaç duyarsa seve seve bakarım.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…