• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Huzurlu bir yuvam olsa

gerçekten 21 yaşındaki kızlar şöyle evlenmek istiyorum diye konu açtıkça kafamı duvardan duvara vurasım geliyor.
tamam sevmek, sevilmek bunlar güzel şeyler de 21 yaşındaki bir kızın evlenip çocuk doğurmaktan başka hiçbir amacı mı olmaz ya.
şu erkek odaklı kafadan çıkın kurban olayım.
hiç mi arkadaşınız yok, aileniz de mi sevmiyor sizi, ille şart mıdır bir erkeğin sizi sevmesi.
insanlar hayatlarının aşkını 40 45 yaşında buluyorlar yahu.
biraz ufkunuzu açın, görmek, öğrenmek, araştırmak, okumak istediğiniz şeyler olsun.
ha sevdiğiniz insanı bulduysanız evlenin ama nedir yani 21 yaşında koca bulamıcam diye depresyona girmek.
daha yaşın küçücük, zamanla sevdiğin insan da karşına çıkar yuvan da olur.
ama kendini iyi yetiştir, imkanın olsun ki yuvan yılan yuvasına dönerse bir gün çıkıp gidecek gücün olsun.

gerçekten 21 yaşındaki kızlar şöyle evlenmek istiyorum diye konu açtıkça kafamı duvardan duvara vurasım geliyor.
tamam sevmek, sevilmek bunlar güzel şeyler de 21 yaşındaki bir kızın evlenip çocuk doğurmaktan başka hiçbir amacı mı olmaz ya.
şu erkek odaklı kafadan çıkın kurban olayım.
hiç mi arkadaşınız yok, aileniz de mi sevmiyor sizi, ille şart mıdır bir erkeğin sizi sevmesi.
insanlar hayatlarının aşkını 40 45 yaşında buluyorlar yahu.
biraz ufkunuzu açın, görmek, öğrenmek, araştırmak, okumak istediğiniz şeyler olsun.
ha sevdiğiniz insanı bulduysanız evlenin ama nedir yani 21 yaşında koca bulamıcam diye depresyona girmek.
daha yaşın küçücük, zamanla sevdiğin insan da karşına çıkar yuvan da olur.
ama kendini iyi yetiştir, imkanın olsun ki yuvan yılan yuvasına dönerse bir gün çıkıp gidecek gücün olsun.
kaç yasndasınız bekar mısınız hayatnızda birisi var mı

Cocugunuzun size en cok ihtiyacı olduğu zamanlarda ona yeteri kadar destegi veremicek olmanız nasl bi duygu
annemle aramda 35 yaş var ve bana her zaman her istediğim an en büyük desteği verdi. geç güzelim bu ezberlenmiş lafları. varsa yaşadığın bir tecrüben ondan konuşalım.

Cocugunuzun size en cok ihtiyacı olduğu zamanlarda ona yeteri kadar destegi veremicek olmanız nasl bi duygu
töbe yaa sende ilginçsin,senın çocuğun oldu 22 yaşında diyelim,dünyaya kazıkmı çaktın,ne biliyorsun yarın bu dunyadan gçö etmeyeceğini,eyvah,söle bakalım çocuğunun sana en çok ihtayıcı olduğu zamanda kalk gel mezardan,çok ukala ve saygısız buldum sorunu,

o ne demek yav?
22 yaşında çocuk doğursan 30 yaşında ölüverirsen nolcak çocuğunun en çok ihtiyacı olduğu zaman destek verebileceğinin garantisi var mı ki ?

Mesele yaşsa benim de annemle aramda 22 yaş var ama hiç öyle arkadaş gibi falan değiliz, bi sıkıntın var mı diye sormaz mesela. Yaşla ilgisi yok ki anneliğin. Yani genç anneler daha ilgilidir diye bi'şey yok. Ha mevzu destek olmaksa desteğine ihtiyacım olursa destek olur, yani bilmiyorum, olur sanırım. Yaşa bağlamak yanlış.
Bu arada evli ve 3 çocuklu değilim, yazdığım şeyin espri olduğunu söylememe gerek var mıydı bilmiyorum tabi.

olabilir de, bi insanı tanımak için aylar hatta yıllar gerekiyor. ya gönlünü eğlemek için görüşüyorsun, ya da doğru kişilere şans vermiyorsun ki dördü de olmamış
Ztn sevgili olma amaclı görusmedim canm aracı tanıdık vardı arada 1 2 hafta konusup anlasamıcagmı anlayp konusmayı kestim sevgili flb olmadm hic birisyle

İnsanların heveslerini cok güzel kırıysunz saolun
rica ederim.
ne oldu, pek havalı soru sormuştun? erken anne olmak kötü bir şey değildir, geç anne olmak da. önemli olan iyi bir anne olmaktır ve sen anne olmaya hazır değilsin. çünkü daha olgunlaşmamışsın.
büyümen, tecrübe kazanman, kendini geliştirmen lazım.
annelik yalnızca çocuk doğrup onu emzirmek değil, çocuğu hayata en iyi şekilde hazırlamak da demektir.
ben de istiyorum hayatımda sevdiğim biri olsun, mesela beraber tatil yapalım, film izleyelim, hatta kavga edelim ama hayatım buna endeksli değil, çünkü başka uğraşlarım var.
söylediklerim senin hevesini kırıyor olabilir. egomu tatmin etmek için yazmıyorum sana, ne senin umurunda olur, ne de benim böyle bir şeye ihtiyacım var.
sana bunları söylüyorum çünkü yaşın daha çok genç. yazdıklarından ne kadar boşlukta hissettiğini anlayabiliyorum, o boşluğa aldanıp olmadık birine kapılıp 5 yıl sonra dönüp baktığında kendini evli 2 çocuklu mutsuz bir kadın olarak bulma.
kendini geliştir, iyi kötü bir maddi imkanın olsun, sevdiğin bir hobin olsun, dans mı edeceksin, spor mu yapacaksın, tahta mı boyayacaksın yap bir şeyler.
hayatın kocan ve çocuklarından ibaret olmasın sadece.
çocukların üzerinden mutlu etme kendini, onlar da tıpkı senin gibi kendi benlikleri olan insanlar olacaklar ve sen onların aldığı bir kararı beğenmezsen "eserin" seni hayal kırıklığına uğratır
ama kendi bir uğraşın olursa hayatında çocuklarını oldukları gibi kabul edebilir, onlar dışında da bir hayatın olur. evin huzurlu olur, kafanı dağıtacak bir işin uğraşın olursa.
sevmek sevilmek hepimizin ihtiyacı, çok insanı ihtiyaç.
ama senin bir "yuva" kurmak için bence biraz daha olgunlaşman lazım, eğer tanımadığın insanın eleştirisini kaldıramıyorsan, kocan gözünün üzerinde kaşın var dediğinde dünya başına yıkılır.

Bu dünyada evliliğin bu kadar yanlıs bisey oldugunu bilmiyodum. Bu kadar insan yanılmıcagna göre sorun bendeymis. Saolun fikirlerimi degistirmeye calışıcam

kız sen masal okuyrsun hala
:KK37:pembe gözlüğünü çıkar istersen, BDV'de takıl biraz macera, aksiyon, dram oku bence.:KK75:

rica ederim.
ne oldu, pek havalı soru sormuştun? erken anne olmak kötü bir şey değildir, geç anne olmak da. önemli olan iyi bir anne olmaktır ve sen anne olmaya hazır değilsin. çünkü daha olgunlaşmamışsın.
büyümen, tecrübe kazanman, kendini geliştirmen lazım.
annelik yalnızca çocuk doğrup onu emzirmek değil, çocuğu hayata en iyi şekilde hazırlamak da demektir.
ben de istiyorum hayatımda sevdiğim biri olsun, mesela beraber tatil yapalım, film izleyelim, hatta kavga edelim ama hayatım buna endeksli değil, çünkü başka uğraşlarım var.
söylediklerim senin hevesini kırıyor olabilir. egomu tatmin etmek için yazmıyorum sana, ne senin umurunda olur, ne de benim böyle bir şeye ihtiyacım var.
sana bunları söylüyorum çünkü yaşın daha çok genç. yazdıklarından ne kadar boşlukta hissettiğini anlayabiliyorum, o boşluğa aldanıp olmadık birine kapılıp 5 yıl sonra dönüp baktığında kendini evli 2 çocuklu mutsuz bir kadın olarak bulma.
kendini geliştir, iyi kötü bir maddi imkanın olsun, sevdiğin bir hobin olsun, dans mı edeceksin, spor mu yapacaksın, tahta mı boyayacaksın yap bir şeyler.
hayatın kocan ve çocuklarından ibaret olmasın sadece.
çocukların üzerinden mutlu etme kendini, onlar da tıpkı senin gibi kendi benlikleri olan insanlar olacaklar ve sen onların aldığı bir kararı beğenmezsen "eserin" seni hayal kırıklığına uğratır
ama kendi bir uğraşın olursa hayatında çocuklarını oldukları gibi kabul edebilir, onlar dışında da bir hayatın olur. evin huzurlu olur, kafanı dağıtacak bir işin uğraşın olursa.
sevmek sevilmek hepimizin ihtiyacı, çok insanı ihtiyaç.
ama senin bir "yuva" kurmak için bence biraz daha olgunlaşman lazım, eğer tanımadığın insanın eleştirisini kaldıramıyorsan, kocan gözünün üzerinde kaşın var dediğinde dünya başına yıkılır.
Tesekkur ederim.

Back
X