Huzursuz bağırsak sendromu

KestaneliPasta

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
4 Şubat 2012
206
14
118
İstanbul
Merhaba arkadaşlar. Birkaç senedir stresli olduğum zamanlarda karnım bükülürdü kalın bir ses çıkardı ama çok nadir olurdu, hemen geçerdi. Ama bu sene fazlasıyla arttı özellikle stresli olduğum ders sırasında. Sınıf sessizken aniden gazım gelirdi karnım şişerdi, tuttuğumda içimden acayip sesler çıkardı. Hatta derste yanımda sevgilim vardı allahtan sesin nerden çıktığı belli olmadı da benden çıkmadı diyebilmiştim ama çok utandım çok :( o günden beri derslere giresim gelmedi hep bu korkuyla yaşadım. Doktor huzursuz bağırsak sendromu olduğumu söyledi. İlaç kullandım 3 ay azalttı ama tamamen değil. Sevgilim sessiz sakin bi yere gidip kafa dinleyelim diyor benim ödüm kopuyor ya yine olursa diye :/ sırf bu yüzden sessiz ortamlardan kaçınır oldum. Tibetin gençlik pınarı hareketlerine başlamıştım o da yararlı olmadı ama tekrar başlamayı düşünüyorum. Şuanda bile kuyruk sokumu tarafından mı nerden bilmiyorum ama iç taraftan sesler çıkıyor çok utanç verici. Bazen gazdan dolayı da olmuyor değişik bir şey durduk yere hareketlilik oluyor. Eskiden karnım dümdüzdü son bi senedir çok şişkin hiç inmiyor. Kısacası çok takıyorum bunu kafama ve sosyal hayatımı da büyük derecede etkiliyor. Her şeyi buna bağlıyorum. Okullar açılacak yine korkuyorum aynısı olacak diye. Öneriniz varsa paylaşırsanız çok mutlu olurum nasıl geçer bu rahatsızlık?

Bende de oldu bi dönem benim sevgilim biliyordu. Alay konusı yaptık biz aramızda. Komik oluyor. Ben sadece sınavlarda gerilirdim anfide yankılanırdı adeta. :deli: ama şimdi neredeyse yok gibi arada oluyor ilaç da kullanmadım. Kendini kastıkça daha çok oluyor bir de karın bölgeni rahat bırak kasma

Bağırsaklarda da olur benim midede de olur gastritten dolayi. Senin sorunlarini ben de yasadim yani. Gastrit icin ilac tedavisi oldum ve ac kalmamaya dikkat ettim. Ozellikle acken cok yapiyordu o igrenc sesi. Bağırsaklar konusunda kesin çözümüm yok. Gaz oldugu zaman lavaboya gitmekten baska :/ ha bir de cok kasma kendini. Stresten de oluyor o dedigin.

İritabl kolon sendromunuz var geçmiş olsun. Ben de muzdaribim aynı rahatsızlıktan, şiddetli ağrılar, uykusuz geceler ne ararsanız var. Gaz en masumu bunların arasında. Doktorunuz da söylemiştir elbet ama kafein çok zararlı. Kola ve kahveye bir ömür kısıtlama getirmeniz gerek. Aynı şekilde stresden de uzak durmalısınız. Kontrol altına alınabilir bir hastalık şükür ki.

İritabl kolon sendromunuz var geçmiş olsun. Ben de muzdaribim aynı rahatsızlıktan, şiddetli ağrılar, uykusuz geceler ne ararsanız var. Gaz en masumu bunların arasında. Doktorunuz da söylemiştir elbet ama kafein çok zararlı. Kola ve kahveye bir ömür kısıtlama getirmeniz gerek. Aynı şekilde stresden de uzak durmalısınız. Kontrol altına alınabilir bir hastalık şükür ki.

Daha ileri aşamasını yaşıyorum bu hastalığın; oniki parmak bağırsağı ülseri de eklenebiliyor üstüne ileriki yaşlarda. Semptomları vücutta dolaşan şiddetli ağrılar. Hastalığın tek çaresi stresten uzak durmak. Duramıyorsan da stresten kurtulmanın yolunu bulmak.
Ayrıca ne yazık ki tekrarlayan bir hastalık. İlaç tedavisi var ama kullanılan ilaçlar bir süre sonra bağımlılık yapabiliyor. Özellikle sabah saatlerinde başedilmez ağrılara neden oluyor.
Acil şifalar diliyorum...

Merhaba arkadaşlar. Birkaç senedir stresli olduğum zamanlarda karnım bükülürdü kalın bir ses çıkardı ama çok nadir olurdu, hemen geçerdi. Ama bu sene fazlasıyla arttı özellikle stresli olduğum ders sırasında. Sınıf sessizken aniden gazım gelirdi karnım şişerdi, tuttuğumda içimden acayip sesler çıkardı. Hatta derste yanımda sevgilim vardı allahtan sesin nerden çıktığı belli olmadı da benden çıkmadı diyebilmiştim ama çok utandım çok :KK43: o günden beri derslere giresim gelmedi hep bu korkuyla yaşadım. Doktor huzursuz bağırsak sendromu olduğumu söyledi. İlaç kullandım 3 ay azalttı ama tamamen değil. Sevgilim sessiz sakin bi yere gidip kafa dinleyelim diyor benim ödüm kopuyor ya yine olursa diye :/ sırf bu yüzden sessiz ortamlardan kaçınır oldum. Tibetin gençlik pınarı hareketlerine başlamıştım o da yararlı olmadı ama tekrar başlamayı düşünüyorum. Şuanda bile kuyruk sokumu tarafından mı nerden bilmiyorum ama iç taraftan sesler çıkıyor çok utanç verici. Bazen gazdan dolayı da olmuyor değişik bir şey durduk yere hareketlilik oluyor. Eskiden karnım dümdüzdü son bi senedir çok şişkin hiç inmiyor. Kısacası çok takıyorum bunu kafama ve sosyal hayatımı da büyük derecede etkiliyor. Her şeyi buna bağlıyorum. Okullar açılacak yine korkuyorum aynısı olacak diye. Öneriniz varsa paylaşırsanız çok mutlu olurum nasıl geçer bu rahatsızlık?

VOOOOOOOOOOOOOOV tam benim konummuş bendede var ve bıktım bıktım bıktım ve bıktım yani hayatım zindan oluyo bana aynı şekilde bende üniye giderken nefesimi tutar otururdum derste aman bir ses çıkmasın diye sesten ziyade kolikli bebek gibi ağrılarım oluyo hergün hemen hemen sıkıntıyamı girdim karnım ağrır üşüttümmü karnım ağrır birinin lafı zorumamı gitti karnım ağrır biri imalımı baktı karnım ağrır tek çaresi herzaman her dk mutlu olmak sanırsam oda imkansız

Back
X