• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

huzursuzum ne yapmalıyım:S

yani direk yardım etsinler birşeyler alsınlar gibi bir beklentisi yok sanırım. yani ben olsam bende bir hediye ne bilim ufacıkta olsa birşey beklerdim. çocuk doğduğunda aman ne güzel torunum var deyip öpüp koklarken iyi ama ne bilim bir ufacık çorap bile alsa bebeğime , torununa çok mutlu olurdum. bu içten gelen birşeydir. ben eşimin kuzeninin çocuklarına bile çok beğendiğim bişey oldumu aklıma gelir alırım ve bunu yardım amaçlı değil mutle etme amaçlı yaparım. çünkü karşımdakileri mutlu edince çok mutlu olurum böyle bir huzur gelir bana :D

yardım değilde düşünce ve karakter meselesi bu. karakteri öyle değilmiş aklına gelmiyodru almak. sağlık olsun deyip geçeceksin. herkes bir değil. bebeğine 5 şey değil 2 şey alırsın ama kimseye muhtaç büyütmezsin sen elinden geldiği kadarıyla büyüt kimseyede minnet etme. aldığın kadarını da verirsin çevrendekilere...

Bence çok...
Evet insanız üzülürüz zor durumdayken yanmızda değiller diye ama insanların huyu suyu buysa sizin bunu daha iyi düşünmeniz ona göre adım atmanız gerekirdi,insanlar değişmez ki..
Yanlış anlamayın,Allahım hiç kimseyi kimseye muhtaç etmesin inşallah!
Ama bana göre çocuk belli bir birikimin üzerine yapılmalı..
Varsayalım ana baba yok oz aman ne olacaktı?
Eşiniz işten ayrılmak zorunda kalmıştır anlarım ama sizin zaten belli bir paranız kenarda olsaydı bu kadar üzülmezdiniz di mi?
Allahım korusun siz ya da bebeniz hastalansa doktora gitmek için ailelerden mi para istiyceksiniz? Hani bebeğime istediklerimi alamıyorum demişsiniz ya..

Arkadaşım inanın ben de tecrübeli değilim...
Ancak oturup hesap yapmak çok da zor olmasa gerek..
Bir bebeğin aylık gideri,kendi gelirimiz artı bebeğin sağlığı,eğitimi,masrafları ve bizim evladımıza verebileceklerimiz..
Eğer çok çok iyi bir gelecek sunma imkanımız yoksa evet çocuk sahibi olunmamalı..
Benim düşüncem budur...
Hiç bir çocuk maddi manevi zorluk çekmeyi haketmez. Bu dünyaya gelmelerini tercih eden bizsek her koşulda onları rahat ettirmek zorundayız..

maddiyat konusu değil biraz ilgi insan evlilik 2 kişiyle yapılmıyor malesef en başta aileyken sonradan bana dokunmayan yılan bin yaşasın evliliği değil

yani direk yardım etsinler birşeyler alsınlar gibi bir beklentisi yok sanırım. yani ben olsam bende bir hediye ne bilim ufacıkta olsa birşey beklerdim. çocuk doğduğunda aman ne güzel torunum var deyip öpüp koklarken iyi ama ne bilim bir ufacık çorap bile alsa bebeğime , torununa çok mutlu olurdum. bu içten gelen birşeydir. ben eşimin kuzeninin çocuklarına bile çok beğendiğim bişey oldumu aklıma gelir alırım ve bunu yardım amaçlı değil mutle etme amaçlı yaparım. çünkü karşımdakileri mutlu edince çok mutlu olurum böyle bir huzur gelir bana :D

yardım değilde düşünce ve karakter meselesi bu. karakteri öyle değilmiş aklına gelmiyodru almak. sağlık olsun deyip geçeceksin. herkes bir değil. bebeğine 5 şey değil 2 şey alırsın ama kimseye muhtaç büyütmezsin sen elinden geldiği kadarıyla büyüt kimseyede minnet etme. aldığın kadarını da verirsin çevrendekilere...

bilmem artık karakter mi başka bir durummu aynen küçük birşey alıpta torunuma bunu aldım demesini bekliyo insan yine söylüyorum maddi yönden asla sıkıntı çekmeyen insanlar Allah kimseye muhtaç etmesin kendi hazinesinden versin maddiyatıda maneviyatıda

Empati kurmak istiyorum.

Eğer benim eşim, annenle baban torunlarına bi çöp bile almadılar gerekçesiyle görüşmeyi kesseydi ya da bu yüzden sorun çıkartsaydı ciddi derecede kırılırdım. Anne-baba olsun isterse kim olursa olsun, kimsenin kimseye bir şey alma mecburiyeti yok.

Haa alsalardı hoş olurdu, sevindirirlerdi ama almıyorlarmış işte, zorla mı. Kimsenin de karşılarına çıkıp neden almıyorsun deme hakkı yok bence, var mı? İsteyen alır isteyen almaz.

eşinizin ailesinden beklentilerinizin olması çok doğal.ama bunlar karşılanmıyor diye tavır almanız çok mantıksızca.yapmayabilirler.niye diyemezsiniz.yaparlar yardım ederlerse ne ala teşekkür edilir ama bunu yapmak zorunda değiller öyle bir vasıfları yok onların. doğacak çocuğun masraflarını karşılamak anne ve babanın görevidir.bizlerin hani yeri gelince karışmasınlar aman mesafeli duralım dediğimiz eşimizin ailesine ve özellikle "kaynanamıza" karşı bukadar beklenti içinde olması tuhaf değilmi.

Zorunda olmayabilirler ama aile biir bütündür.Zor günlerde destekleşmek iyidir her zaman.Herşeye zorunluluk olarak bakmayalım bence.Normalde tabiki çocuğun ihtiyaçlarını karşılamak anne babanın görevidir.Ama beklenmeyen bir durum olmuş eşi işden çıkmış.Ben buna bakamam diye 3 aylık bebeği aldırmak tehlikeli olabilir

Kim sevmez ki hediye almasını.Hele hele bebeğinize alınan hediyeler ne kadar mutlu eder insanı.
O kadar iyi anlıyorum ki.Az veren candan çok veren maldan demişler.
Ayrıca örf ve adetimizde de var hediyeleşmek.Kırk kat yabancı dahi bebek görmeye gelirken hediye getirirken,anneanne,babaanne,dayı,hala vs..den beklemek yanlış değil.
Sanırım siz de ufakta olsa bebeğinizi düşündüklerinizi göstermelerini istiyorsunuz.Bu yanlış değil.Bence çok normal.
Ama eğer tüm ihtiyaçlarını onlar karşılasın diye düşünüyorsanız (ki zannetmiyorum) bu yanlış.
Eşiniz kısa sürede iş bulur ve durumunuz düzelir umarım.Bbeğiniz biraz daha büyüyünce siz de çalışmaya devam edin.
Gördüğünüz gibi kimseye kimseden fayda yok.Olmasına gerek de yok..

oyle dıyınce pekı, daha bısey gormedık bı alında su dedıklerınızı desen cokmu yaygara cıkartırlar. sende devamlı annenın aldıgı , hatta almadıgı seylerı bıle aldı olarak soyle. anneannesı yavruma bunu almıs, sunu almıs de kıskansınlar. kucagına alırken anneanneseının kuzusu de. catlat bıraz. eger kendını tutamıyorsan yuze gulerek cak lafını.

dediklerini yapabilirmiyim bilmiyorum mantığıma yattı aslında ama eşimi çok seviyorum gururuyla mı oynamış olurum acaba bi kere demiştim alttan laf vurmuştum ama aynı tas aynı hamam gibi

Arkadaşım inanın ben de tecrübeli değilim...
Ancak oturup hesap yapmak çok da zor olmasa gerek..
Bir bebeğin aylık gideri,kendi gelirimiz artı bebeğin sağlığı,eğitimi,masrafları ve bizim evladımıza verebileceklerimiz..
Eğer çok çok iyi bir gelecek sunma imkanımız yoksa evet çocuk sahibi olunmamalı..
Benim düşüncem budur...
Hiç bir çocuk maddi manevi zorluk çekmeyi haketmez. Bu dünyaya gelmelerini tercih eden bizsek her koşulda onları rahat ettirmek zorundayız..
[/QUOTE]

bilmem haklısınız belki de ama sanırım gençliğimden bukadar mantıksal bakamıyorum konuya. belki de 5 yıl sonra bende böyle düşünürüm.. bende maddi imkanları olan bi aileden gelmıyorum. ama şuan bakıyorum kendıme iyi bi okulda iyi bi bölümü 3,5 yılda bitirdim. iyi bi işim var bi ailem var.. evet çok fazla maaş almıyoruz ve belki ileride olacak çocugumuzu hiçbir zaman özel okullara gönderemeyecez. ama ben bunu her insanın tatması gerektiğine inanıyorum.

Kim sevmez ki hediye almasını.Hele hele bebeğinize alınan hediyeler ne kadar mutlu eder insanı.
Ayrıca örf ve adetimizde de var hediyeleşmek.Kırk kat yabancı dahi bebek görmeye gelirken hediye getirirken,anneanne,babaanne,dayı,hala vs..den beklemek yanlış değil.
Sanırım siz de ufakta olsa bebeğinizi düşündüklerinizi göstermelerini istiyorsunuz.Bu yanlış değil.Bence çok normal.
Ama eğer tüm ihtiyaçlarını onlar karşılasın diye düşünüyorsanız (ki zannetmiyorum) bu yanlış.
Eşiniz kısa sürede iş bulur ve durumunuz düzelir umarım.Bbeğiniz biraz daha büyüyünce siz de çalışmaya devam edin.

:lepi:hamdolsun oğlumun herşeyi oldu gelen kısmetiyle gelir derler ya aynen ummadığım yerlerden geldi eşim çalışıyor iyi bir işi var eksiklerini tamamladım hamdolsun sadece gerçek sevgiydi torunlarına göstermelerini istediğim o kadar

Hayatım bırak eşinin anasını-babasını... bu hayatta kendi anan-baban bile dahil hiç ama hiç kimseden bir beklenti içine girme.
Ne kadar az beklentin olursa o kadar çok mutlu olursun.
5'e alacağına 3'e al, 2 tane alacağına bi tane al, kimseye de ne minnetin olsun ne de beklentin.

vereliniortakalkisalkisalkis

dediklerini yapabilirmiyim bilmiyorum mantığıma yattı aslında ama eşimi çok seviyorum gururuyla mı oynamış olurum acaba bi kere demiştim alttan laf vurmuştum ama aynı tas aynı hamam gibi

İnan seni anlayamıyorum.... almıyorlarmış işte, bu neden bu kadar önemli?
Boş yere huzursuzluk yaratacaksın evliliğinde farkında mısın... bişey almaları bundan önemli mi sence?
Sen bilirsin tabii, hayat senin, karar senin, benimkisi sadece görmüş geçirmiş bir abla tavsiyesi olabilir sana, her şey gönlünce olur inşallah.

evet kesinlikle katılıyorum arkadaşıma

Boş yere huzursuzluk yaratacaksın evliliğinde farkında mısın... bişey almaları bundan önemli mi sence?
Sen bilirsin tabii, hayat senin, karar senin, benimkisi sadece görmüş geçirmiş bir abla tavsiyesi olabilir sana, her şey gönlünce olur inşallah.

canım bunu anlaması için zaman gerekli ben anladım ama kaç sene sonra

Empati kurmak istiyorum.

Eğer benim eşim, annenle baban torunlarına bi çöp bile almadılar gerekçesiyle görüşmeyi kesseydi ya da bu yüzden sorun çıkartsaydı ciddi derecede kırılırdım. Anne-baba olsun isterse kim olursa olsun, kimsenin kimseye bir şey alma mecburiyeti yok.

Haa alsalardı hoş olurdu, sevindirirlerdi ama almıyorlarmış işte, zorla mı. Kimsenin de karşılarına çıkıp neden almıyorsun deme hakkı yok bence, var mı? İsteyen alır isteyen almaz.

durum alıp almama meselesi değil hadi beni geçtim oğullarının ailesi ya hani gitmek istemediğim işte bu yüzden ayağım aşınmaz yoksa veya kendimi düşürmez hallerini hatırlarını sormak zoruma giden sayılmamak 1.dereceden kişiler olduğu için benim bu kırgınlığım yapanın yanına kar kalmasını istemiyorum bu bana yapılmış durum diye değil oğullarına oğullarının parçasına yapılmış

Zorunda olmayabilirler ama aile biir bütündür.Zor günlerde destekleşmek iyidir her zaman.Herşeye zorunluluk olarak bakmayalım bence.Normalde tabiki çocuğun ihtiyaçlarını karşılamak anne babanın görevidir.Ama beklenmeyen bir durum olmuş eşi işden çıkmış.Ben buna bakamam diye 3 aylık bebeği aldırmak tehlikeli olabilir

bunu "zorundaymış" gören konu sahibi çünkü karşılığında gidip gelmemekten, doğacak çocuğu göstermek istemediğinden bahsetmiş.olması gereken evet aile bütünlüğüdür. ya olan.işte olan farklıysa hayal kırıklığı yaşamak kaçınılmazdır.fakat bunu yaşarken mantığımızı devreye sokup bunu uzatmamak gerek.sonraki yazımdada söyledim.eşimin ailesi gayet doğal olarak yapılacak birşeyi yapmıyorsa bu eşimin sorunudur ona verilen değerdir.benim sorunum değil.oyüzden ne kırılırım ne beklenti içine girerim nede canciğer olurum.olana razı olurum eşimle mutluysam bu yüzden ailesine tavır almam.

durum alıp almama meselesi değil hadi beni geçtim oğullarının ailesi ya hani gitmek istemediğim işte bu yüzden ayağım aşınmaz yoksa veya kendimi düşürmez hallerini hatırlarını sormak zoruma giden sayılmamak 1.dereceden kişiler olduğu için benim bu kırgınlığım yapanın yanına kar kalmasını istemiyorum bu bana yapılmış durum diye değil oğullarına oğullarının parçasına yapılmış

öyleyse bunun için tavır alacak yada ilişkisini gözden geçirecek kişide eşiniz olmalı siz değil.

üzüntüm alınıp alınmama değil sadece üzüldüğümü canımın acıdığını anlatabilmek o kadar sağolasın tavsiyen için

Hayatım öyle bir anlatıyorsun ki sanki sana çook büyük bir kötülük yapılmış, sen de bunun hesabını sormak zorundasın. Hayır oğullarının umurunda değil sen kendi kendine sinir yapıyorsun.

Rahat ol biraz, Allah alandan da razı olsun almayandan da de geç... Allahın gücüne gider böyle şeyler, yapma gözünü seveyim.

canım seni anlıyorum evladına güzel şeyler giydirmek istiorsun eşinin ailesi tarafından değer görmek istiorsun ama maddi sorunlar yüzünden eşinin ailesiyle görüşmek istememen yanlış bence...insanlar çok maddiyatlaştı tüm ilişkiler çıkar üzerine kuruluyor..sende böyle yapma.....benim şahsen kayınvalidemden bi beklentim yok..torunu için gönlünden kopup bişiler alırsa çook hoşuma gider ama hiç bişi almıyo etmio diede kırılmam..benim bebğim doğduğunda kendi annem aldı bi çok şeyi..bizde adettir kız annesi yapar.
eşimin ailesinden bi çöp bile beklemiorum sadece bize yük olmasınlar yeter...

bkelntim sadece torunlarına karşı maddi anlamda hiç bişey beklemiyorum kendilerinden

Bu insanlar torunlarını sevmiyorlar mı, öpüp koklamıyorlar mı, onun eline iğne batsa onların canı yanmıyor mu? Budur önemli olan, alacakları 3 kuruşluk hediye değil.

Back
X