yani direk yardım etsinler birşeyler alsınlar gibi bir beklentisi yok sanırım. yani ben olsam bende bir hediye ne bilim ufacıkta olsa birşey beklerdim. çocuk doğduğunda aman ne güzel torunum var deyip öpüp koklarken iyi ama ne bilim bir ufacık çorap bile alsa bebeğime , torununa çok mutlu olurdum. bu içten gelen birşeydir. ben eşimin kuzeninin çocuklarına bile çok beğendiğim bişey oldumu aklıma gelir alırım ve bunu yardım amaçlı değil mutle etme amaçlı yaparım. çünkü karşımdakileri mutlu edince çok mutlu olurum böyle bir huzur gelir bana 
yardım değilde düşünce ve karakter meselesi bu. karakteri öyle değilmiş aklına gelmiyodru almak. sağlık olsun deyip geçeceksin. herkes bir değil. bebeğine 5 şey değil 2 şey alırsın ama kimseye muhtaç büyütmezsin sen elinden geldiği kadarıyla büyüt kimseyede minnet etme. aldığın kadarını da verirsin çevrendekilere...

yardım değilde düşünce ve karakter meselesi bu. karakteri öyle değilmiş aklına gelmiyodru almak. sağlık olsun deyip geçeceksin. herkes bir değil. bebeğine 5 şey değil 2 şey alırsın ama kimseye muhtaç büyütmezsin sen elinden geldiği kadarıyla büyüt kimseyede minnet etme. aldığın kadarını da verirsin çevrendekilere...