huzursuzum ne yapmalıyım:S

ailelerin maddi sıkıntıda olmasanız bile torun hevesiyle bişeyler yapması beklenir aslında ama bunda eşinizin ailesinin yasam şekli öneml. yani dediğiniz gibi eski usul yaşamadan bahsediyolarsa zaten fazla bişey beklememk lazım . birde bu forumda okudğumdan biliyorum bazı yerlerde ilk bebeği kız annesinin giydireceği, masraf yapacağı gibi bir inanış var. kayınvaldenizde buna inanıyorsa sizin ailenizden bekliyordur belki.
eskiler bir beşikte kundaklayarak bebek büyütürlermiş. şimdiki gibi ayrı oda takımı, cicili bicili kıyafetler, oyuncaklar bilmezlermiş. onun için böyle kıyaslamalara gitmeyin. ha eşinizin ailesiyle görüşmek istemiyorsanızda çocuğunuzun onların torunu olduğunu unutmayın. size ve bebeğe karşı çok ters hareketleri yoksa eşinizle beraber gidin derim ben.

allah razı olsun ailemden yaptı annem kadın başına elinden geldiğince ama erkek tarı hiç mi birşey almaz yada bir tebrikte bulunmaz torunum oldu diyerek ben bunu anlamakta zorlanıyorum evet diyorsanız ben artık kendimi üzmekten kötü düşünmekten vazgeçeceğim

allah razı olsun ailemden yaptı annem kadın başına elinden geldiğince ama erkek tarı hiç mi birşey almaz yada bir tebrikte bulunmaz torunum oldu diyerek ben bunu anlamakta zorlanıyorum evet diyorsanız ben artık kendimi üzmekten kötü düşünmekten vazgeçeceğim

Hayatım bana kalırsa kendini bu kadar üzmeye hiç gerek yok sıkıntıysa sıkıntıyla büyütürsün ama erkek tarafından hiç bi şey bekleme ve hatda bence dua etki sizden kendi ihtiyaçlarını istemiyorlar...
Mesela ben 4 aylık hamileyim daha bu güne kadar bi defa sormadılar kızım canın bir şey istiyomu diye bırak sormayı mesela geçen gün eşim şehir dışında arabayıda bunlara bıraktı hani ben bi şey istersem bi şey gerekirse fln,kendi ağzımla sölüyorum şunu istiyorum paramda var beni markete götürürmüsünüz diye "dur bekle Yaprak dökümü bitsin gideriz" dedi kayınpeder tabii ki o saatde marketler de kapandı.Bunlar da yetmiyo sıkışık olduğumuzu bildikleri halde + bebek de bekliyoruz bunun doktoru var ilacı var fln onlar için fark etmiyo sürekli bizden para isterler..
Anlicağın hayatım sizin için sizden başka kimse yok..SEN BEBEĞİN ve KOCAN bunlara sahip çık gerisi FASA FİSO....
A.E.O

Son düzenleme:
Bu insanlar torunlarını sevmiyorlar mı, öpüp koklamıyorlar mı, onun eline iğne batsa onların canı yanmıyor mu? Budur önemli olan, alacakları 3 kuruşluk hediye değil.
sözde torun sevmekse istedikleri kadar sevsinler gün olur devran döner can yanmasıyla kalıcaksa hiç yanmasın daha iyi evet 3 kuruşluk hediye değil gönülden yapılan yoldan koparılmış çiçeğe yattığı yatağın çarşafından diktiği inik çoraba razıydım yada kızım geçmiş olsun analı babalı büyüt evladını demelerine

Hayatım bana kalırsa kendini bu kadar üzmeye hiç gerek yok sıkıntıysa sıkıntıyla büyütürsün ama erkek tarafından hiç bi şey bekleme ve hatda bence dua etki sizden kendi ihtiyaçlarını istemiyorlar...
Mesela ben 4 aylık hamileyim daha bu güne kadar bi defa sormadılar kızım canın bir şey istiyomu diye bırak sormayı mesela geçen gün eşim şehir dışında arabayıda bunlara bıraktı hani ben bi şey istersem bi şey gerekirse fln,kendi ağzımla sölüyorum şunu istiyorum paramda var beni markete götürürmüsünüz diye "dur bekle Yaprak dökümü bitsin gideriz" dedi kayınpeder tabii ki o saatde marketler de kapandı.Bunlar da yetmiyo sıkışık olduğumuzu bildikleri halde + bebek de bekliyoruz bunun doktoru var ilacı var fln onlar için fark etmiyo sürekli bizden para isterler..
Anlicağın hayatım sizin için sizden başka kimse yok..SEN BEBEĞİN ve KOCAN bunlara sahip çık gerisi FASA FİSO....
A.E.O

allah razı olsun sende hayırla kurtul inşallah ve bu gibilerin gönüllerine allah muhabbet ve saygı versin

sözde torun sevmekse istedikleri kadar sevsinler gün olur devran döner can yanmasıyla kalıcaksa hiç yanmasın daha iyi evet 3 kuruşluk hediye değil gönülden yapılan yoldan koparılmış çiçeğe yattığı yatağın çarşafından diktiği inik çoraba razıydım yada kızım geçmiş olsun analı babalı büyüt evladını demelerine

Sweedy'cim sen burada bize fikir danışmıyorsun anladığım kadarıyla, kararını zaten vermişsin. Doğru bildiğin neyse onu yap madem, biz ne desek boş. Tecrübe böyle ediniliyor işte hayatta, ne diyeyim. Dilerim şu andakinden daha fazla mutsuz olmazsın.

Sweedy'cim sen burada bize fikir danışmıyorsun anladığım kadarıyla, kararını zaten vermişsin. Doğru bildiğin neyse onu yap madem, biz ne desek boş. Tecrübe böyle ediniliyor işte hayatta, ne diyeyim. Dilerim şu andakinden daha fazla mutsuz olmazsın.

kendini üzme demekten başka bi sonuç çıkımıyo burdan.demeklede yapamıyorun işte umarım dediğin gibi mutsuzluğum devam etmez.sağol

Henuz bır cocugum yok.
Oldugu vakıt, ne esımın aılesınden bır beklentım olur, ne de kendı aılemden.
Her ıkı tarafta gonullerınden torunları ıcın bır sey yapmak ısterler ayrı.
Ama ıhtıyacım var dıye almalarını tercıh etmem.
ımkanım el verdıgı kadar, alırım.
Kımseye de mınnet etmem.
Sızde kendı ımkanlarınız olcusunde alın herseyı.
Hem belkı zamanla yapacaklardır.
Belkı su gunlerde musaıt degıllerdır maddı bakımdan.
Benım esımın yegenı oldu, onun hedıyesını ancak 7-8 ay sonra alabılmıstık.
Sımdı kendı yegenım oldu, oda 7 aylık oldu hala hedıyesını alamadım.

yapicak birsey yok yapmiyorlarsa yapmiyorlardir
artik pazarlarda falanda gayet iyi seyler satiliyor
alabildiginizi pazardan alin icinizde kalmasin
hem marka esyalardan cok daha cici oluyor
zaten bebek aydan aya büyüyor pahali birsey almak mantiksizlik olur
ama tebrik konusunda haklisiniz keske böyle olmasaymis
ben tebrik ederim sizi iyi bir anne olun a.s.allah yardimciniz olsun

Sizin sıkıntınız maddi olarak bebeğinize birşey yapmamaları mı,
yoksa hiç birşekilde ilgilenmemeleri mi?
İlgi beklemenizi gayet doğal görüyorum ben,
bir geçmiş olsun diyemeyecek kadar ne yaşandı aranızda.
Arkadaşlara katılıyorum elbette,
herkes kendine güvendiği için çocuk yapmalı,
kimse birşey yapmak zorunda değil, gönlünden geliyorsa yapar.
Gönlünden gelmemesi içinde birşeyler yaşanmış sanırım.
Size neden geçmiş olsun bile demiyorlar.
Sizin açınızdan bakıncada, bir babanne ve dede, neden torununu önemsemez,
bu da çok normal değil tabi ki.
Ama yapmıyorlarsa da büyük beklenti içine girip,
kendinizi üzmenin anlamı yok.

Sizin sıkıntınız maddi olarak bebeğinize birşey yapmamaları mı,
yoksa hiç birşekilde ilgilenmemeleri mi?
İlgi beklemenizi gayet doğal görüyorum ben,
bir geçmiş olsun diyemeyecek kadar ne yaşandı aranızda.
Arkadaşlara katılıyorum elbette,
herkes kendine güvendiği için çocuk yapmalı,
kimse birşey yapmak zorunda değil, gönlünden geliyorsa yapar.
Gönlünden gelmemesi içinde birşeyler yaşanmış sanırım.
Size neden geçmiş olsun bile demiyorlar.
Sizin açınızdan bakıncada, bir babanne ve dede, neden torununu önemsemez,
bu da çok normal değil tabi ki.
Ama yapmıyorlarsa da büyük beklenti içine girip,
kendinizi üzmenin anlamı yok.

sadece ilgi kendimi dün pek anlatamadım galiba maddiyat konusu gibi geldi bazı arkadaşlarıma yoksa kimseye muhtaçlık çekmek istemem ve minnet etmem sadece biraz ilgi aramızda birşey geçmedi herşey güzel giderken olması koyuyor bana o kadar

Ben buna benzer bi durum yaşadım, ama saflar farklıydı
Benim ailem kızım doğduğunda hiçbirşey yapamaışlardı, maddi olarak kötüydüler o zaman
Annem de senin kayınvaliden gibi atıp tutardı onu yapıcam, bunu yapıcam diye ama para olmadığına yapamazdı
Eşim ve aileside bunu çok güzel kullanıp her seferinde yerleştirirdi lafı,
Yani bu durumda eşinin yaşadığı psikolojiyi çok iyi anlıyorum, o yüzden arkadaşım bırak bunları hiiç dert etme, evliliğinde huzursuzluk yaratır ileride bunlar, eğer mutlu olmak istiyorsan hiç açma bu konuları
Varsın almasınlar, hem ihtiyacında yokmuş zaten, onların aldığı iki-üç parça şeye mi kaldı çocuğun, hayır Allah eşine güç kuvvet versin de neleri alırsın
İlgi diyorsun ya boşver, gün gelir devran döner, onlarda yaptıklarını anlarlar ama iş işten geçer,

Son düzenleme:
Ben buna benzer bi durum yaşadım, ama saflar farklıydı
Benim ailem kızım doğduğunda hiçbirşey yapamaışlardı, maddi olarak kötüydüler o zaman
Annem de senin kayınvaliden gibi atıp tutardı onu yapıcam, bunu yapıcam diye ama para olmadığına yapamazdı
Eşim ve aileside bunu çok güzel kullanıp her seferinde yerleştirirdi lafı,
Yani bu durumda eşinin yaşadığı psikolojiyi çok iyi anlıyorum, o yüzden arkadaşım bırak bunları hiiç dert etme, evliliğinde huzursuzluk yaratır ileride bunlar, eğer mutlu olmak istiyorsan hiç açma bu konuları
Varsın almasınlar, hem ihtiyacında yokmuş zaten, onların aldığı iki-üç parça şeye mi kaldı çocuğun, hayır Allah eşine güç kuvvet versin de neleri alırsın
İlgi diyorsun ya boşver, gün gelir devran döner, onlarda yaptıklarını anlarlar ama iş işten geçer,

sağolasın canım bizimkilerde maddiyat var benim onlardan sadece biraz ilgi beklememdi o kadar durum bundan ibaret artık kafama takmamaya karar verdim
Allah ilgiyi eksik etmesin benden bundan sonra bu bana yetecek

doğum yapmadan önce eşimin ailesinden beklentim vardı.hani doğum yapınca bir tebrik bir çiçek verilmez mi?hamileliğim süresince eşimle maddi durumumuz pek yolunda değildi.bebeğime bbirşeyler almak istiyordum ama alamıyordum. bu durumu her halükarda yanlarında paylaştım hani torunları olacak bebğime dede babane olarak masraf görmeleri gerekiken bana eski zamanlarda olanları anlatıp durdu kaynanam kendi çocuklarını çarşafta büyüytmüş falan yani şuan eski zaman mı allah aşkına herşeyin uygun fiyatta olanları ayrıca maddi durumları yerinde olan insanlar sevmeye gelince ağız yapaya gelince torun oluyo.
eşimin ailesisin evine gitmek istemiyorum bu yüzden.eşimide arada bırakmak istemiyorum. ne yapmalıyım:çok üzgünüm::çok üzgünüm::çok üzgünüm:

(anlatmak istediğim sacede biraz ilgiydi)

Hediyeleşmek insan ilişkilerini güçlendirir, muhabbeti artırır. . Almış olsalar çok hoş, çok şık olurdu. Almadılarsa da canları sağolsun deyin geçin. Belki gelenek göreneklerinde yoktur. Bunun için huzursuz olmaya, hele hele ziyareti kesip eşinizi üzmeye değer mi?

Hayatım bugün biraz ilgi sadece diyorsun ama dün torunlarını gayet de seviyorlar ama bi çöp bile almıyorlar diyordun. Bu insanlar torunlarını seviyor mu sevmiyor mu anlayamadım, valla kafamı karıştırdın sen.

Hediyeleşmek insan ilişkilerini güçlendirir, muhabbeti artırır. . Almış olsalar çok hoş, çok şık olurdu. Almadılarsa da canları sağolsun deyin geçin. Belki gelenek göreneklerinde yoktur. Bunun için huzursuz olmaya, hele hele ziyareti kesip eşinizi üzmeye değer mi?

herşeyi biliyorlar ama napıyım üzüldüğüm yanıma kar kalıyor onların belki kulağı bile duymuyor değmez tabi bende artık böyle düşünüyorum gün olur devran döner belkide yaptıklarından utanuırlar. onalr için eşimi üzemem

Hayatım bugün biraz ilgi sadece diyorsun ama dün torunlarını gayet de seviyorlar ama bi çöp bile almıyorlar diyordun. Bu insanlar torunlarını seviyor mu sevmiyor mu anlayamadım, valla kafamı karıştırdın sen.

herşey yoluna girdi canım sen kafanı karıştırma.almalarını beklemişim ilgilerini öyle göstersinler diye istemiş olmayınca olmuyormuş. bunu anladım.

Aman bosver arkadasim hic dert etme kendine , bebisin saglikli olsunda gerisi bos olsun .. Ben de hamileyim maddi durumumda iyi ama yine de beklerim diye dusunuyorum biseyler.. En azindan bir altin takarlar heralde ....

Eşinin ailesinden bişiler beklemek..
Hayal kırıklığı..
Beklentiler..
Ve hüsran..
Böyle şeyler gördükçe yalnız değilim diyorum..
Meğer ne çok benden varmış etrafımda..
Birtanecik oğlum.. 5 yıl önce kucağıma aldım..
Odasını babam alıcam dedi (ilk torun) aldı..babam..
Annem bütün hastane çıkışları battaniyeleri anakucakları pusetlerii aldı..annem..
Teyzelerim(2 tane),
halam,
yengem (dayımın karısı),
babamın dayısı(ve sevgili yengecim eşi),
Ananem..
Hepsi altın taktı..
Bir beklentim yoktu kimseden asla! da söz konusu diildi..
Ama konuyu görünce içimi dökmek istedim..
Çevremdeki eşimin dostumun hısım akraba arkadaşlarımın getirdiği hediyeleri saymıyorum bile..
3 görümcem ve 2 eltimden + kaynanam
hiç bir şey ama hiç bir şey bir çorap dahi.. hani pazarlara dökerler yaa 50 kuruşa bunu bile görmedim..
Bukadar aç gözlü insanlar içinde hala evliliğimi devam ettirme çabasıyla cebelleşmekteyim..
Bayramlarda görümcem benim eşimden para ister..
__ eşim e sen bana para ver ben oğluna verim diye..
oğluma vericeği parayı eşimden alır..
Düşünün artık bunlar aklıma geldikçe defalarca iğreniyorum hepsinden nefret ediyorum..
Gözlerini toprak doyurur inş..

Back
X