İbadet için beni zorluyorlar

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Ya tamam insanların zorlaması yanlış konu sahibi baştan biliyormuş kabul etmeseymiş o zaman. Sırf insanlar zorluyor diye yapılan ibadete ben de karşıyım
Kesinlikle canım bende karşıyım. Kimseyi ilgilendirmez. Benimle beraber cennete veya cehenneme girecek degıller ya

Üzgünüm ama bunu daha önceden düşünmeliydiniz. Evlilikte eş ile olan dünya görüşü benzerliği nasıl önemliyse, eşin ailesiyle olan dünya görüşü benzerliği de önemli. Burası Türkiye, burada aileler de evleniyor. Mesela ben açık giyinen, dindar olmayan bir insanım ve en önemli kriterlerimden birisi de eşim olacak insanın ve ailesinin benimle benzer yapıya sahip olması.

Boyle bır ayet var. Ayetler Allahın sözüdür ve Allahın her bir sözü, uyarıdır bızler ıcın. Yani örtünmekte kapanmakta farzdır
Dileyen kapanır dileyen kapanmaz kısının kendı tercihi
Bu konuda bir ayet var ancak ayette belirtilen konu bir emir ya da dini kural değildir. bunu uzun uzun anlatabilirim ama yeri değil.. dinimizin daha önemli oruç namaz gibi kuralları varken dinin sürekli örtüden ibaret sanılması da beni ayrıca üzüyor.

Bende uzun uzun konusabılirim ama suan burası yeri degıl.

Yaziyi biraz yanlış yorumladinız sanırım . Ki başlığı açan arkadaş kabul etmiş evlenmiş . Ki elin kızı değil birbirlerine eş olmuşlar. Bende zaten adil davranıyorsa kadını olarak senin hakkini gozetiyorsa kendi yapıyorsa ibadetlerini senden rica edebilir dedik lütfen çarpıtmayin diğer yorumlarima denk gelirseniz ilişkilerde adaletsizliğe çok karşı çıkan biriyim yaratmaya çalıştığınız algı hoş değil. Ki biraz araştırirsaniz kadının erkek erkeğin kadın hakları üzerine dini boyutu böyle bir hakkı olduğunu görürsünüz. Kendisinin de böyle bir hakkı var sadece erkek cinsiyetine ait değil bu hak

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…