İbadet için beni zorluyorlar

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Esmanur7816

Üye
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
16 Ocak 2021
81
86
8
30
Merhabalar arkadaşlar
Çok uzatmak istemiyorum 26 yaşındayım 2 çocuğum var kayinvalidemler ile altlı üstlü oturuyoruz. Ben eşimle evlenirken kapalı değildim ama eşimin ailesi dindar insanlar beş vakit namaz kılıyorlar devamlı kuran okuyorlar ben de ailesiz büyüdüğüm için çok bilmiyorum dinimizi eşim öğretti duaları falan sağolsun
Bir buçuk yıl önce bir kararla kapandım kapandım ama şu aralar devamlı sıkılıyorum bu durumdan sıcak hiç sevmeuen biriyim ve evden çıkamıyorum başını bağla üzerine uzun kollu giyin yani hata ettim tabi ki saygı duyuyorum sadeece ben yapamadım sanırım ama bunu eşime ben kapalı kalmak istemiyorum diyemem çünkü bu onun ve ailesi için dünyanın sonu gibi etraf ne der açılıp kapanmak ne demek bir sürü laf surat şimdilerde eşimin kizkardesi ve annesi sürekli baskı içinde namaz kıl namaz kıl namaz kıl ne zaman kilacaksin onlar böyle yapınca içimdeki heveste gidiyor bunu eşime söyleyince surat yapacağını biliyorum seninniyiligin için diyecek yani bu konuyu nasıl haledebilirim bana fikir verir yardımcı olursanız sevinirim

Neden başkası için kapandınız ki ? Ne olursa olsun kendinizden taviz vermemeliydiniz, vermişsiniz.

Açılmak istiyorum demeyeceksiniz açılma kararı aldım deyip tepkilerine bakmadan uygulayacaksınız, o kadar.

Bu durum onlar için dünyanın sonuysa da sizi ilgilendirmez bir tane hayatınız var keyfinize bakın

Merhabalar arkadaşlar
Çok uzatmak istemiyorum 26 yaşındayım 2 çocuğum var kayinvalidemler ile altlı üstlü oturuyoruz. Ben eşimle evlenirken kapalı değildim ama eşimin ailesi dindar insanlar beş vakit namaz kılıyorlar devamlı kuran okuyorlar ben de ailesiz büyüdüğüm için çok bilmiyorum dinimizi eşim öğretti duaları falan sağolsun
Bir buçuk yıl önce bir kararla kapandım kapandım ama şu aralar devamlı sıkılıyorum bu durumdan sıcak hiç sevmeuen biriyim ve evden çıkamıyorum başını bağla üzerine uzun kollu giyin yani hata ettim tabi ki saygı duyuyorum sadeece ben yapamadım sanırım ama bunu eşime ben kapalı kalmak istemiyorum diyemem çünkü bu onun ve ailesi için dünyanın sonu gibi etraf ne der açılıp kapanmak ne demek bir sürü laf surat şimdilerde eşimin kizkardesi ve annesi sürekli baskı içinde namaz kıl namaz kıl namaz kıl ne zaman kilacaksin onlar böyle yapınca içimdeki heveste gidiyor bunu eşime söyleyince surat yapacağını biliyorum seninniyiligin için diyecek yani bu konuyu nasıl haledebilirim bana fikir verir yardımcı olursanız sevinirim
Eşinin ailesi kötü insanlar öncelikle bunu bil. Namaz kıl başını ört baskısı ne demek ya. En başından içinden gelmeyen şeyleri kabul ederek hata yapmışsın. Madem o kadar dindarlar dinde zorlama yoktur bundan haberleri var mı. İşlerine gelen konularda dindarlar işlerine gelmezse yok sayıyolar belliki. İşin zor valla.

Neden başkası için kapandınız ki ? Ne olursa olsun kendinizden taviz vermemeliydiniz, vermişsiniz.

Açılmak istiyorum demeyeceksiniz açılma kararı aldım deyip tepkilerine bakmadan uygulayacaksınız, o kadar.

Bu durum onlar için dünyanın sonuysa da sizi ilgilendirmez bir tane hayatınız var keyfinize bakın
İşte bu kadar 👏🏻

İsteyerek yapmak ayrı bir meziyet fakat sizden namaz kilmanizi rica eden insanlar kendileri kılıyor ve kul hakkına girmiyorsa sizin de halkınıza riayet edip adil davranıyorsa kırmayın onlar kılarken en azından eşlik edin Rabbım zamanla hidayeti nasip eder inşallah sallah ama siz gayret edin . İnanın her nefse zor kapanmak, namaz kılmak vs. Ama eşiniz bunu sizden isteyebilir dinen hakkı var baskı olsun istemiyorsanız siz namaz vakti namaz kılmayı onlardan önce teklif edin siz teklif ettiğiniz için baskı bj nebze de olsa azalır. Riya yaparak gözlerine girin gibi algılamayın sadece namazı sevmeye çalışın inanın kötü birsey istemiyorlar. Hatta çoğu kadın keşke şöyle tutup kolumdan hadi namaza diyecek eşim dostum akrabam olsa diye iç geçirir .

Merhabalar arkadaşlar
eşiniz de örtünmenizi istedi yani?

üzerine bir de namaz kılmanız için de zorluyor mu sizi?

kv-kp ne diyor onları takmayın da, eşinizin madem böyle hassasiyetleri var,en başından kendi kriterlerini karşılayan biriyle evlenseymiş madem...

sinir oluyorum insanları sonradan değiştirmeye çalışıp, zorla bir şeyler dayatan insanlara...

ibadet yaratıcı ile kul arasındadır, zorla olmaz.

yerinizde olsam istediği kadar surat assın eşiniz,ona durumu sakince açıklar ve saygı duyması gerektiğini,böyle yaparak fayda değil aksine zarar sağlayıp sizi daha da uzaklaştırdığını söylerdim... ve geri adım atmazdım.

Bu yorum bana ban getirecek olsa da yapacağım. Dinde zorlama yoktur ayeti ibadetler için değil müslüman olup olmamakla ilgilidir. Yani inançlı olmayan birini zorla müslüman yapamayız. Müslüman birininse ibadetleri yapma zorunluluğu var ha bunu zorlamak biz insanlara mı kalmış o ayrı.
Şimdi kesin her şeyi herkesten daha iyi bilenler gelip bir ton şey söylerler ama olsun. Yapılan bu bariz yanlışlık karşısında sessiz kalamadım.
Buarada konu sahibi içinizden gelmiyorsa yapmayın ibadetleri Allah rızası için yaparız yalnız insanların sizi ibadete çağırmasında bir kötülük görmedim dindar her insan diğer Müslüman kardeşini ibadete çağırmakal yükümlüdür

Merhabalar arkadaşlar
Nasıl bir aile olduğunu biliyor musunuz. Başta dik durmalıydınız. Eşiniz istemiş kapanmışsınız. Aile istemiş ibadet yapmışsınız. Bu Allah ile kul arasında olan şeyleri başkasının demesiyle yapmışsınız. Onları da alıştırmışsınız bu duruma. Bir yerden başlayarak bu duruma dur demeniz lazım

Çirkef tarafım diyor ki: Sık gırtlaklarını döv bir güzel
Kibar tarafım diyor ki: Onlara de ki günahsa bana günah. Günah bireyseldir. Siz benim günahımdan sorumlu olmayacaksınız. Sİzin zorunuzla kılarsam Allah için değil sizin rızanız için kılmış olacağım. Bunun vebalini kabul ediyor musunuz?

Merhabalar arkadaşlar

İçinde bulunduğunuz durumda olmak istemezdim. Zorlamanın hiç bir türünden hoşlanmam.
İşin odak noktasını bırakıp, durumu hazmedip icsellestirmeden yani neyi neden yaptığınızın bilincinde olmadan bir karar verip uygulamissiniz. Ne yapılır sorusuna cevabım yok. Aslında var ama yok.

Sizin adınıza üzüldüm. Evlenirken sizi bilmiyorlar mıydı, evlendikten sonra insanları neden değiştirmek istiyorlar anlayamıyorum. Açılın veya şunu yapın diyemem çok hassas bir konu ama bundan sonra daha dik durmanız gerekecek.

Sıcağa ya da kıyafetlere bahane bulmayın da açıkça içimden gelmiyor diyin.

Zira kapalılar icin de gayet serin kiyafet seçenekleri söz konusu...

Neyse cici görüneceğim diye uslu uslu böyle bir baskıya evet derseniz mutsuz olmanız kaçınılmaz olur.
Esinize demeniz gereken şuydu: Beni böyle sevdin evlendin. Şimdi üzerime gelmeye hakkınız yok.
Hepsi bu kadar.

Bu saatten sonra guzellikle çözülmeyecek birileri kırılacak yüzde yüz. Ya siz ya da onlar..

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X