İbadet için beni zorluyorlar

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Yanlis anlasilmasin diye belirteyim pek dindar sayilmam
Fakat kapali olsaydim,cok dindar olsaydim bana bunu soylediklerinde rahatsiz olmazdim.inanciniz cunku yaparsaniz cennete gideceksiniz diyor.e sizin cenneye gitmenizin onlara faydasi yok.sizin icin istiyorlar.bu tip kazanmak isteyen ogrenciye ders calis baskisi gibi bi sey.

İstemeden yapılan her şey zulümdür.
Açılmak istiyorsan açıl ibadet etmek istemiyorsan etme..
bu insanlar zorla din olmayacağını anlamadılar gitti.
hristyan oldum deyin hatta sizin baskınız zorlamanız beni başka dinlerin daha güzel olduğuna ikna etti deyin :)

Merhabalar arkadaşlar
Çok uzatmak istemiyorum 26 yaşındayım 2 çocuğum var kayinvalidemler ile altlı üstlü oturuyoruz. Ben eşimle evlenirken kapalı değildim ama eşimin ailesi dindar insanlar beş vakit namaz kılıyorlar devamlı kuran okuyorlar ben de ailesiz büyüdüğüm için çok bilmiyorum dinimizi eşim öğretti duaları falan sağolsun
Bir buçuk yıl önce bir kararla kapandım kapandım ama şu aralar devamlı sıkılıyorum bu durumdan sıcak hiç sevmeuen biriyim ve evden çıkamıyorum başını bağla üzerine uzun kollu giyin yani hata ettim tabi ki saygı duyuyorum sadeece ben yapamadım sanırım ama bunu eşime ben kapalı kalmak istemiyorum diyemem çünkü bu onun ve ailesi için dünyanın sonu gibi etraf ne der açılıp kapanmak ne demek bir sürü laf surat şimdilerde eşimin kizkardesi ve annesi sürekli baskı içinde namaz kıl namaz kıl namaz kıl ne zaman kilacaksin onlar böyle yapınca içimdeki heveste gidiyor bunu eşime söyleyince surat yapacağını biliyorum seninniyiligin için diyecek yani bu konuyu nasıl haledebilirim bana fikir verir yardımcı olursanız sevinirim
Allah Allah bu kadar ınanclı ınsanlarsa Dinde zorlama olmayacağını bilmeleri gerekmezmi?

Yanlis anlasilmasin diye belirteyim pek dindar sayilmam
Fakat kapali olsaydim,cok dindar olsaydim bana bunu soylediklerinde rahatsiz olmazdim.inanciniz cunku yaparsaniz cennete gideceksiniz diyor.e sizin cenneye gitmenizin onlara faydasi yok.sizin icin istiyorlar.bu tip kazanmak isteyen ogrenciye ders calis baskisi gibi bi sey.
kapalı olunca cennete gidileceği kuranın neresinde yazıyor?
kapalılara cennet garanti edildi de bizim mi haberimiz yok?

Keske esiniz sizden halden hale sokmak yerine bastan kendine ve ailesine göre birini secseymis..sizin isteyerek kapandiginiza da inanmiyorum. Dinde zorlama yoktur..tesvik etmek iyi hos, ama bunlarin ki belli ki geciyor ve baskiya dönüsmüs

Dindar insanlarin israri ve baskisi cok yorucu birsey, ustelik dinen tesfik etmek ibadete sevap oldugu icin asla vazgecmezler. Dinlinin hakkindan imam gelir 😂 bu ailenin akil aldigi bir hoca varsa gidin ona deyin, o da israr etmeyin oyle olmaz desin bu aileye. Ya da durumunuzu diyanete soru olarak atin yaniti da kocaniza kv nize gosterin. Bence ancak boyle durdurabilirsiniz baskiyi.

Bu yorum bana ban getirecek olsa da yapacağım. Dinde zorlama yoktur ayeti ibadetler için değil müslüman olup olmamakla ilgilidir. Yani inançlı olmayan birini zorla müslüman yapamayız. Müslüman birininse ibadetleri yapma zorunluluğu var ha bunu zorlamak biz insanlara mı kalmış o ayrı.
Şimdi kesin her şeyi herkesten daha iyi bilenler gelip bir ton şey söylerler ama olsun. Yapılan bu bariz yanlışlık karşısında sessiz kalamadım.
Buarada konu sahibi içinizden gelmiyorsa yapmayın ibadetleri Allah rızası için yaparız yalnız insanların sizi ibadete çağırmasında bir kötülük görmedim dindar her insan diğer Müslüman kardeşini ibadete çağırmakal yükümlüdür

Burda Müslüman kardeşi ibadete çağırmak yok ki, KV nin KPnin eşin genç bir kızı altlı üstlü sağlı sollu çevirip mecbur bırakması var, baskı var. Kız istemiyorum diyor ama seçeneği yok, burda sevap yok baskı var. Konu sahibesi ailesiz büyüdüm demiş, kızı kıstırmışlar resmen.

İsteyerek yapmak ayrı bir meziyet fakat sizden namaz kilmanizi rica eden insanlar kendileri kılıyor ve kul hakkına girmiyorsa sizin de halkınıza riayet edip adil davranıyorsa kırmayın onlar kılarken en azından eşlik edin Rabbım zamanla hidayeti nasip eder inşallah sallah ama siz gayret edin . İnanın her nefse zor kapanmak, namaz kılmak vs. Ama eşiniz bunu sizden isteyebilir dinen hakkı var baskı olsun istemiyorsanız siz namaz vakti namaz kılmayı onlardan önce teklif edin siz teklif ettiğiniz için baskı bj nebze de olsa azalır. Riya yaparak gözlerine girin gibi algılamayın sadece namazı sevmeye çalışın inanın kötü birsey istemiyorlar. Hatta çoğu kadın keşke şöyle tutup kolumdan hadi namaza diyecek eşim dostum akrabam olsa diye iç geçirir .
Maşallah kız sana valla içimden Allah razı olsun dedim Allah senin gibilerin sayısını artırsın millet resmen yoldan çık demenin yolunu arıyor kızcağızı ısındıracak yerde onlar kötülük ediyor diyerek birde soğukluk koyuyorlar gönlüne

Burda Müslüman kardeşi ibadete çağırmak yok ki, KV nin KPnin eşin genç bir kızı altlı üstlü sağlı sollu çevirip mecbur bırakması var, baskı var. Kız istemiyorum diyor ama seçeneği yok, burda sevap yok baskı var. Konu sahibesi ailesiz büyüdüm demiş, kızı kıstırmışlar resmen.
En başından kabul etmeseydi. 🤷🏻‍♀️

Bu bir bahane değil cherry ya
Madem boyun eğmeyi seçti,yaptığınin arkasında dursun bu da bir seçimdir...
Bana kalsa konu sahibine git açıl resti çek diyeyim ama o ışık burda yok...bunca seyden gocunmadı şimdi niye sorun ediyorsa

Bu yorum bana ban getirecek olsa da yapacağım. Dinde zorlama yoktur ayeti ibadetler için değil müslüman olup olmamakla ilgilidir. Yani inançlı olmayan birini zorla müslüman yapamayız. Müslüman birininse ibadetleri yapma zorunluluğu var ha bunu zorlamak biz insanlara mı kalmış o ayrı.
Evet ayet buna yonelık haklısın bende katılıyorum canım ama Müslüman olupta yınede zorlayarak baskı ıle yaptırılan bi ibadet ne kadar dogru olur.
Yanı bu kapi hemen hemen bu ayetin cok dogru oldugunu her anlamda ortaya çıkarıyor bence.

kapalı olunca cennete gidileceği kuranın neresinde yazıyor?
kapalılara cennet garanti edildi de bizim mi haberimiz yok?
Kuran da örtünün diyor ya hani onu kastedmiş olabilir mi ki acaba Bi düşünseniz ayrıca cennet cehennem mevzu değil günaha girmesin diye uğraşıyor aile

İsteyerek yapmak ayrı bir meziyet fakat sizden namaz kilmanizi rica eden insanlar kendileri kılıyor ve kul hakkına girmiyorsa sizin de halkınıza riayet edip adil davranıyorsa kırmayın onlar kılarken en azından eşlik edin Rabbım zamanla hidayeti nasip eder inşallah sallah ama siz gayret edin . İnanın her nefse zor kapanmak, namaz kılmak vs. Ama eşiniz bunu sizden isteyebilir dinen hakkı var baskı olsun istemiyorsanız siz namaz vakti namaz kılmayı onlardan önce teklif edin siz teklif ettiğiniz için baskı bj nebze de olsa azalır. Riya yaparak gözlerine girin gibi algılamayın sadece namazı sevmeye çalışın inanın kötü birsey istemiyorlar. Hatta çoğu kadın keşke şöyle tutup kolumdan hadi namaza diyecek eşim dostum akrabam olsa diye iç geçirir .
dinen nerede hakkı var pardon?
kitabın neresinde yazıyor?
böyle böyle resmen kadınlara baskıyı normalleştiriyorsunuz, dinen erkeğin böyle bişey isteme hakkı kitapta yazmaz.
illa dindar eş isteyen gidip zaten dindar olan kadınla evlenecek elin kızına din baskısı yapmayacak..
bu kafa yüzünden ülke gelişmediği gibi bol bol münafık yaratıyoruz baskıyla zorlamayla..

En başından kabul etmeseydi. 🤷🏻‍♀️

Bu bir bahane değil cherry ya
Madem boyun eğmeyi seçti,yaptığınin arkasında dursun bu da bir seçimdir...
Bana kalsa konu sahibine git açıl resti çek diyeyim ama o ışık burda yok...bunca seyden gocunmadı şimdi niye sorun ediyorsa

Kabul etmeyip ne yapacak peki, ben kabul etmiyorum KV dedi bu kızçe diyelim. KV de tutup kolundan attı sokağa. Nereye gidecek, ne yapacak?

kuran'da örtünün dendiği iddia edilen ayetlerde kesin bir emir belirtilmez.
😳😳😳 Boyle bır ayet var. Ayetler Allahın sözüdür ve Allahın her bir sözü, uyarıdır bızler ıcın. Yani örtünmekte kapanmakta farzdır
Dileyen kapanır dileyen kapanmaz kısının kendı tercihi

Evet ayet buna yonelık haklısın bende katılıyorum canım ama Müslüman olupta yınede zorlayarak baskı ıle yaptırılan bi ibadet ne kadar dogru olur.
Yanı bu kapi hemen hemen bu ayetin cok dogru oldugunu her anlamda ortaya çıkarıyor bence.
Ya tamam insanların zorlaması yanlış konu sahibi baştan biliyormuş kabul etmeseymiş o zaman. Sırf insanlar zorluyor diye yapılan ibadete ben de karşıyım

sadece ibadetle cennete gidileceği de kitapta yazmaz hele gönülden gelmeyen birilerine şirin gözükmek için yapılan ibadetle değil cennet iman bile kazanılmaz..
Sadece ibadetle cennete gidin demedim.inancli birine ibadet icin tesvik sorun olmamali dedim.ben rahatsiz olmzdim dedim

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X