• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Yarışma İbiza Tatlısı- Eti Burçak Sponsorluğunda

ASSOSyal

sosyal 🍒
Pro Üye
28 Haziran 2011
64.239
160.995
898
Selaaaammm Canım Kadınlar 🍒

Geldik yine en sevdiğim kategoriye, bir zamanların popüler olan tarifini birde ben yapayım dedim🤭 bakalım sizler beğenecek misiniz 💃🥳 ben tadına bayıldım 🤤🫠

MALZEMELER:

1000035119.webp

🍒 2 paket burçak bisküvi
🍒 1 kilo süt
🍒 1 su bardağı şeker
🍒 1 su bardağı un
🍒 1 paket kakao
🍒 2 yemek kaşığı tereyağ
🍒 1 paket çikolata
🍒 vanilya
🍒 toz krem şanti
🍒 1 su bardağı süt
🍒 muz

YAPILIŞI:

🍒 bisküvileri rondodan un haline gelene kadar geçiriyoruz. Bir yemek kaşığı tereyağı eritip bisküvi ucuna ilave edip güzelce her yerine gelecek şekilde yediriyoruz. Kullanacağımız tepsiye pişirme kağıdı yayıp bisküviyi alt tabana bardak yardımıyla iyice bastırarak yayıyoruz. Bu kısım çok önemli bisküvilerin birbirini tutması gerekiyor. Tepsiyi muhallebi olana kadar dolaba kaldırıyoruz.

1000035121.webp

🍒 süte un, şeker,kakao ekleyip ocak üzerinde devamlı karıştırarak yoğunlaşmasıni sağlıyoruz. Kivam alınca ocağı kapatip bir yemek kaşığı tereyağ ,çikolata ve vanilyalı ilave edip eriyen kadar karıştırıyoruz. Muhallebi soğumadan biskuvilerin üzerine dikkatlice yayıyoruz. Çünkü bisküviler kalkmasın, yavaşça tabanı düzeltelim. Biraz soğuyunca tepsiyi dolaba kaldırıyoruz. Bir kaç saat bekletiyoruz.
1000035123.webp

🍒 toz krem santiyi bir su bardağı sütü önce yavaş sonra hızlı şekilde çırpıp katilasmasini sağlıyoruz. Kremayida muhallebinin üzerine yavaşça yayıyoruz. Muhallebi ve krema karışmasın. Dolapta bir gece bekletiyoruz. Vakti olmayanlar iki üç saat bekletse de olur.
1000035125.webp

🍒 tatlimizi istediğimiz büyüklükte dilimliyoruz. Bir dilimi spatula ile bir parça yağlı kağıt üzerine alıyoruz. Bir ucuna tatlının eninin büyüklüğünde muz kesip koyuyoruz. Yağlı kağıt yardımıyla tatlimizi yavaşça rulo yapıyoruz. Sunum tabağına alıyoruz.
1000035131.webp

🍒 AFİYET OLSUN 🍒

1000035140.webp
1000035138.webp
1000035146.webp
1000035150.webp
1000035151.webp
1000035160.webp
1000035156.webp
1000035143.webp
1000035157.webp

Son düzenleyen: Moderatör:
Çok güzel olmuş 😍 Güzel de sarmışsın, ben yapsam kesin kırılırdı 🤣 Ellerine sağlık canım :KK60: Başarılar dilerim

Geldik yine en sevdiğim kategoriye, bir zamanların popüler olan tarifini birde ben yapayım dedim🤭 bakalım sizler beğenecek misiniz 💃🥳 ben tadına bayıldım 🤤🫠

MALZEMELER:

Eki Görüntüle 3659351

🍒 2 paket burçak bisküvi
🍒 1 kilo süt
🍒 1 su bardağı şeker
🍒 1 su bardağı un
🍒 1 paket kakao
🍒 2 yemek kaşığı tereyağ
🍒 1 paket çikolata
🍒 vanilya
🍒 toz krem şanti
🍒 1 su bardağı süt
🍒 muz

YAPILIŞI:

🍒 bisküvileri rondodan un haline gelene kadar geçiriyoruz. Bir yemek kaşığı tereyağı eritip bisküvi ucuna ilave edip güzelce her yerine gelecek şekilde yediriyoruz. Kullanacağımız tepsiye pişirme kağıdı yayıp bisküviyi alt tabana bardak yardımıyla iyice bastırarak yayıyoruz. Bu kısım çok önemli bisküvilerin birbirini tutması gerekiyor. Tepsiyi muhallebi olana kadar dolaba kaldırıyoruz.

Eki Görüntüle 3659352
🍒 süte un, şeker,kakao ekleyip ocak üzerinde devamlı karıştırarak yoğunlaşmasıni sağlıyoruz. Kivam alınca ocağı kapatip bir yemek kaşığı tereyağ ,çikolata ve vanilyalı ilave edip eriyen kadar karıştırıyoruz. Muhallebi soğumadan biskuvilerin üzerine dikkatlice yayıyoruz. Çünkü bisküviler kalkmasın, yavaşça tabanı düzeltelim. Biraz soğuyunca tepsiyi dolaba kaldırıyoruz. Bir kaç saat bekletiyoruz.
Eki Görüntüle 3659353

🍒 toz krem santiyi bir su bardağı sütü önce yavaş sonra hızlı şekilde çırpıp katilasmasini sağlıyoruz. Kremayida muhallebinin üzerine yavaşça yayıyoruz. Muhallebi ve krema karışmasın. Dolapta bir gece bekletiyoruz. Vakti olmayanlar iki üç saat bekletse de olur.
Eki Görüntüle 3659354

🍒 tatlimizi istediğimiz büyüklükte dilimliyoruz. Bir dilimi spatula ile bir parça yağlı kağıt üzerine alıyoruz. Bir ucuna tatlının eninin büyüklüğünde muz kesip koyuyoruz. Yağlı kağıt yardımıyla tatlimizi yavaşça rulo yapıyoruz. Sunum tabağına alıyoruz.
Eki Görüntüle 3659355

🍒 AFİYET OLSUN 🍒

Eki Görüntüle 3659356 Eki Görüntüle 3659357 Eki Görüntüle 3659358 Eki Görüntüle 3659359 Eki Görüntüle 3659360 Eki Görüntüle 3659361 Eki Görüntüle 3659362 Eki Görüntüle 3659363 Eki Görüntüle 3659364
🙄

Allahtan çilek bulamadın. Bulsaydın ne olacaktı acaba?🙄

Elinize emeginize sağlık, çok güzel olmuş 😍.
Başarılar diliyorum💐.

Ellerine sağlık beybi şunu asla şöyle saramam 😂

MALZEMELER:

Eki Görüntüle 3659351

🍒 2 paket burçak bisküvi
🍒 1 kilo süt
🍒 1 su bardağı şeker
🍒 1 su bardağı un
🍒 1 paket kakao
🍒 2 yemek kaşığı tereyağ
🍒 1 paket çikolata
🍒 vanilya
🍒 toz krem şanti
🍒 1 su bardağı süt
🍒 muz

YAPILIŞI:

Eki Görüntüle 3659352
Eki Görüntüle 3659353

Eki Görüntüle 3659354

Eki Görüntüle 3659355

🍒 AFİYET OLSUN 🍒

Eki Görüntüle 3659356 Eki Görüntüle 3659357 Eki Görüntüle 3659358 Eki Görüntüle 3659359 Eki Görüntüle 3659360 Eki Görüntüle 3659361 Eki Görüntüle 3659362 Eki Görüntüle 3659363 Eki Görüntüle 3659364
Ellerine sağlık canım. Ben zaten böyle bir mükemmellik bekliyordum senden 😍

Bugün manavda gördüm, muhtemelen pazarda da vardır.
Manavlara bakmış mıydın?

Kendine haksızlık ediyorsun, bence güzel olmuş.❤️❤️
Manava bakmak hiç aklıma gelmedi yasom, marketlere ve pazara baktım 🥴 pazarcida bitti artık dedi. Kısmetimde yokmuş, süs yapacaktım ama olmadı 🤔

Teşekkür ederim yasocaaniimm inş olmuştur 🙈🥰🍒🍒🍒🫶😘

Back
X