- 28 Haziran 2011
- 64.250
- 161.008
- 898
Selaaaammm Canım Kadınlar 
Geldik yine en sevdiğim kategoriye, bir zamanların popüler olan tarifini birde ben yapayım dedim
bakalım sizler beğenecek misiniz 
ben tadına bayıldım 

MALZEMELER:
2 paket burçak bisküvi
1 kilo süt
1 su bardağı şeker
1 su bardağı un
1 paket kakao
2 yemek kaşığı tereyağ
1 paket çikolata
vanilya
toz krem şanti
1 su bardağı süt
muz
YAPILIŞI:
bisküvileri rondodan un haline gelene kadar geçiriyoruz. Bir yemek kaşığı tereyağı eritip bisküvi ucuna ilave edip güzelce her yerine gelecek şekilde yediriyoruz. Kullanacağımız tepsiye pişirme kağıdı yayıp bisküviyi alt tabana bardak yardımıyla iyice bastırarak yayıyoruz. Bu kısım çok önemli bisküvilerin birbirini tutması gerekiyor. Tepsiyi muhallebi olana kadar dolaba kaldırıyoruz.
süte un, şeker,kakao ekleyip ocak üzerinde devamlı karıştırarak yoğunlaşmasıni sağlıyoruz. Kivam alınca ocağı kapatip bir yemek kaşığı tereyağ ,çikolata ve vanilyalı ilave edip eriyen kadar karıştırıyoruz. Muhallebi soğumadan biskuvilerin üzerine dikkatlice yayıyoruz. Çünkü bisküviler kalkmasın, yavaşça tabanı düzeltelim. Biraz soğuyunca tepsiyi dolaba kaldırıyoruz. Bir kaç saat bekletiyoruz.
toz krem santiyi bir su bardağı sütü önce yavaş sonra hızlı şekilde çırpıp katilasmasini sağlıyoruz. Kremayida muhallebinin üzerine yavaşça yayıyoruz. Muhallebi ve krema karışmasın. Dolapta bir gece bekletiyoruz. Vakti olmayanlar iki üç saat bekletse de olur.
tatlimizi istediğimiz büyüklükte dilimliyoruz. Bir dilimi spatula ile bir parça yağlı kağıt üzerine alıyoruz. Bir ucuna tatlının eninin büyüklüğünde muz kesip koyuyoruz. Yağlı kağıt yardımıyla tatlimizi yavaşça rulo yapıyoruz. Sunum tabağına alıyoruz.
AFİYET OLSUN 

Geldik yine en sevdiğim kategoriye, bir zamanların popüler olan tarifini birde ben yapayım dedim

MALZEMELER:

YAPILIŞI:

Son düzenleyen: Moderatör: