Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Ay müthişSelaaaammm Canım Kadınlar
Geldik yine en sevdiğim kategoriye, bir zamanların popüler olan tarifini birde ben yapayım dedimbakalım sizler beğenecek misiniz
ben tadına bayıldım
MALZEMELER:
Eki Görüntüle 3659351
2 paket burçak bisküvi
1 kilo süt
1 su bardağı şeker
1 su bardağı un
1 paket kakao
2 yemek kaşığı tereyağ
1 paket çikolata
vanilya
toz krem şanti
1 su bardağı süt
muz
YAPILIŞI:
bisküvileri rondodan un haline gelene kadar geçiriyoruz. Bir yemek kaşığı tereyağı eritip bisküvi ucuna ilave edip güzelce her yerine gelecek şekilde yediriyoruz. Kullanacağımız tepsiye pişirme kağıdı yayıp bisküviyi alt tabana bardak yardımıyla iyice bastırarak yayıyoruz. Bu kısım çok önemli bisküvilerin birbirini tutması gerekiyor. Tepsiyi muhallebi olana kadar dolaba kaldırıyoruz.
Eki Görüntüle 3659352
süte un, şeker,kakao ekleyip ocak üzerinde devamlı karıştırarak yoğunlaşmasıni sağlıyoruz. Kivam alınca ocağı kapatip bir yemek kaşığı tereyağ ,çikolata ve vanilyalı ilave edip eriyen kadar karıştırıyoruz. Muhallebi soğumadan biskuvilerin üzerine dikkatlice yayıyoruz. Çünkü bisküviler kalkmasın, yavaşça tabanı düzeltelim. Biraz soğuyunca tepsiyi dolaba kaldırıyoruz. Bir kaç saat bekletiyoruz.
Eki Görüntüle 3659353
toz krem santiyi bir su bardağı sütü önce yavaş sonra hızlı şekilde çırpıp katilasmasini sağlıyoruz. Kremayida muhallebinin üzerine yavaşça yayıyoruz. Muhallebi ve krema karışmasın. Dolapta bir gece bekletiyoruz. Vakti olmayanlar iki üç saat bekletse de olur.
Eki Görüntüle 3659354
tatlimizi istediğimiz büyüklükte dilimliyoruz. Bir dilimi spatula ile bir parça yağlı kağıt üzerine alıyoruz. Bir ucuna tatlının eninin büyüklüğünde muz kesip koyuyoruz. Yağlı kağıt yardımıyla tatlimizi yavaşça rulo yapıyoruz. Sunum tabağına alıyoruz.
Eki Görüntüle 3659355
AFİYET OLSUN
Eki Görüntüle 3659356 Eki Görüntüle 3659357 Eki Görüntüle 3659358 Eki Görüntüle 3659359 Eki Görüntüle 3659360 Eki Görüntüle 3659361 Eki Görüntüle 3659362 Eki Görüntüle 3659363 Eki Görüntüle 3659364
Ben yaptıysam herkes yapar,acele etmemek iki güne yaymak gerekiyormuş canimBen de saramam diye hiç denemedim.
Olsa da yesekYok kuzu ben böyle şeylerle uğraşamam darlanırım gerilirimAma güzel güzel yerim
![]()
Kendine haksızlık ediyorsunSenin dilin ne söyler nazommo kadar diil ama sağolasın, sevdiğinizden biliyorum
senin ibizan benimkini döver
Cansın
![]()
Sapşiksin yaa, biraz ter atarsın ama kesin yaparsın kuskomYok kuzu ben böyle şeylerle uğraşamam darlanırım gerilirimAma güzel güzel yerim
![]()
Yaptıkça alışıyorsun dimi nazomKızlar pişirme kağıdı ile çok kolay ve zevkli oluyor sarması, mahrum kalmayın, ben bir ara sık yapıyordum.![]()
Ben saray sarması denedim bir kaç kezBen de saramam diye hiç denemedim.
Evet hassas canım yavaş hareket etmek gerekiyor biraz ,çok dağılmaya müsaitBende saramayabilirim..
Hassas o sarma kısmı bence.
![]()
Evet belli oluyorEvet hassas canım yavaş hareket etmek gerekiyor biraz ,çok dağılmaya müsait![]()
İçimdeki olmadı diyen sosyali döv nazomKendine haksızlık ediyorsun![]()
Aynı teknik. Muhallebisi katı olmalı ve bayağı dinlenmeli. Ben akşamdan yapıp ertesi gün sarıyorum.Ben saray sarması denedim bir kaç kezHepsi kırıldı
Rulo pastayı güzel yaparım bak
![]()
Bende o sabır yokAynı teknik. Muhallebisi katı olmalı ve bayağı dinlenmeli. Ben akşamdan yapıp ertesi gün sarıyorum.
Tereciye tere satıyorum ben de![]()
Rulo pasta hiç kırılmıyor senin canom, işte o yüzden yaparsın diyorum. Çünkü bence ruloyuda sarmak zorBen saray sarması denedim bir kaç kezHepsi kırıldı
Rulo pastayı güzel yaparım bak
![]()
Denersem haber ederimRulo pasta hiç kırılmıyor senin canom, işte o yüzden yaparsın diyorum. Çünkü bence ruloyuda sarmak zorbu daha yumuşak sadece
Su soğuk ama girince alışıyorsunEvet belli oluyor
Dikkat isteyen aşama orası.
Bende öyle yaptım nazom, dün yapıp dolaba attım. Bugün sardımAynı teknik. Muhallebisi katı olmalı ve bayağı dinlenmeli. Ben akşamdan yapıp ertesi gün sarıyorum.
Tereciye tere satıyorum ben de![]()
Cidden mi canom yaa inanamıyorum biliyor musunBende o sabır yok![]()
Gece gece tatlı konusu acılır mıOlsa da yesek![]()