İç bunaltısı

Haklısın hayatım, net ve ters olmam gerekiyor sanırım ama belli de olmuyor ki ya... Aslında sıkıntının çoğu annemden kaynaklanıyor. İnsanlara saçma sapan konuşup laf veriyor. Bir kere aldatıldığımı uçan kuş bile biliyor başta aile içinde kalcaktı yakın akrabalar sonra konu komşu derken herkes oldu. İftara gitmiştik, tanımadığımız bir aile de vardı. Yengemin arkadaşı yani kadın, bana boşanmamı bildiğini söyledi.Evet boşandım filan dedim sıradan bir olaymış gibi takıldım, kadın ben sallamıyorum diye başladı sorular sormaya ve bana "keşke kocanı elde tutmaya çalışsaydın yazık olmuş" dedi.
Muhtemelen yengem ona "iyi bir kocası vardı" diye anlattı.

İşte böyle şeyler. Can sıkmaya değmez biliyorum ama ne bileyim. Sıkılıyor yinede.

işte öyle dediği zaman sizinle mezheplerimiz bayagi farklı benimki sizinki kadar geniş değil diyecektiniz
böyle cevap vermezsen susmazlar
anneniz de aşırı hatalı

Ya da yapabilirsen kızım sana söylüyorum gelinim sen anla yapabilirsin. Mesela tv de magazin programı gördün başla yardirmaya. İnsanlar boş. İşleri güçleri yok. Başkalarının hayatindan kime ne? Siyasetten anlamazlar, sanattan anlamazlar ama dedikodu dedin mi maşallah...Hatta işi bu ne varosluktura kadar getir bence;-)

Müge hatun, bu bayram bir tatile gitsetmişsin iyiymiş, ailen biraz abartmis ama sen takma kafana. Çünkü sen suçlu değilsin, hatta Sorana söyle, aldattı affetmedim diye. Sen çok kafa kadınsin, muhabbeti istediğin yöne çekebilirsin. Milletin ne düşündüğü hiç önemli değil gerçekten.

Ben su anda Medine deyim, birazdan teheccude gideceğim ve Sana dua edecegim

Canım bu kadar matem yeter karaktersız bı adam yuzunden bu kadar yıpratma kendını laf skacak bısı yok gurulu kadınsın hazmetmedın bsandın ne var bunda basını dık tut utanması ve laf yemesı gereken sen degılsın aıken dgruyu yapmıs bsandın dıye kendını hayattan syutlayacak halın yok bırak elalem ne derse desın sen guclu ol saglam bas yere hanı o baslardakı dık kadın nerde senın dahada guclenmen lazım dahada aktıf olmn lazım artık neselenme zamanı yas bıttı kalk sılkelen kendıne acımıyrsan anana babana acı senı byle grdukce onlarda uzuluyrdur azıcık rahat ol bırak elalem ne derse desın o elalem hep bısıler der zaten sen neden cekınıyrsun cekınecek bıseyın yok azıcık ınsan ıcıne karıs laf sktugunu sanan zavallılarla muhattap olma susma herkese ver lafını

Bayram is coming.
Bayramları büyüdükten sonra hiç sevemedim.
Büyüdükten sonra gerçi bir çok şeyi sevmeyi bıraktım.
Yeni boşanmış bir kadın olarak bu bayramla nasıl başedeceğimi bilmiyorum.
Kaçıp gitmek istiyorum ama bizimkiler müsaade etmiyor. İnsanların, akrabaların laf sokmalarına maruz kalmak hoşlarına gidiyor sanırım.
Dedikoduların odak noktası olacak olmam , benden başka kimin en çok canını acıtabilir ki?
Yine içimin bunaldığı, canımın sıkıldığı bir akşam.
Laf sokma, dedikodu ve kötü bakıştan kurtulma fanusu olsaydı keşke.
İçine girip ölene kadar yaşasaydım.

Laf sokani dedikodu yapani ' bunun da bu dünyadaki cezasi bu. Böyle bir kissilige sahip olmaya mahkum. 'Diye düsünün.
tutup terbiye edemezsiniz ya. Sizi üzmese baskasini üzecek.

Canım bitti mi tamamen? Gözün aydın diyorum... Eminim yaşadığın durum şu anda zordur.. Keşke biyerlere kaçabilse idin.. Kimin ne düşündüğünün ne önemi vardı ki önemli olan senin iyi olman.
Arkadaslarınla haberleş de gündüz çık dışarıya bence. Annen de arkadaşlarıyla deyşversin, senin hakkında ki konuşmaları da anlatmasın annen sana.
Eşime kızıp boşanmayı düşündüğüm anlar gözümde hep devleşiyor kime ne diyeceğim mevzusu.. Tam empati yapamıyorum elbet birebir yaşamadığım için ama az çok anlıyorum milllet şiddeti ilgisizliği aldatmayı sineye çekip evliliğini devam ettiriyor, hıncını da buna katlanmayan güçlü kadınlara bok atmakta buluyor..

Hepsi geçecek, bu bayram herkesi görmüş konuyu da atlatmış olursun.. Aslında yine söylüyorum senin için zor bir süreçti şimdi konu komşu bıdı bıdısını çekmenin hiç sırası değildi, kim ne derse desin sen fırsat buldukça çık dışarı..

Bayram is coming.
Kaçıp gitmek istiyorum ama bizimkiler müsaade etmiyor. İnsanların, akrabaların laf sokmalarına maruz kalmak hoşlarına gidiyor sanırım.
Dedikoduların odak noktası olacak olmam , benden başka kimin en çok canını acıtabilir ki?

Mecbur değilsiniz
Bence bu bayram kendinizi fanusa kapatma özgürlüğü verin gidebileceğiniz bir otel bir pansiyon vs mutlaka vardır tatil yöresinde dinlenseniz bi üç beş gün mis gibi

Maddi imkanın yoksa bi arkadaşına gitsen bari
Benim arkadaşım olsan sarıp sarmalardım hemen ,yazık yahu niye zor duruma sokuyor ailen seni bu kadar.. yorar ki insanı ..

Tam olarak bu aklımdan geçen.
images.webp

Haklısın hayatım, net ve ters olmam gerekiyor sanırım ama belli de olmuyor ki ya... Aslında sıkıntının çoğu annemden kaynaklanıyor. İnsanlara saçma sapan konuşup laf veriyor. Bir kere aldatıldığımı uçan kuş bile biliyor başta aile içinde kalcaktı yakın akrabalar sonra konu komşu derken herkes oldu. İftara gitmiştik, tanımadığımız bir aile de vardı. Yengemin arkadaşı yani kadın, bana boşanmamı bildiğini söyledi.Evet boşandım filan dedim sıradan bir olaymış gibi takıldım, kadın ben sallamıyorum diye başladı sorular sormaya ve bana "keşke kocanı elde tutmaya çalışsaydın yazık olmuş" dedi.
Muhtemelen yengem ona "iyi bir kocası vardı" diye anlattı.

İşte böyle şeyler. Can sıkmaya değmez biliyorum ama ne bileyim. Sıkılıyor yinede.
Bilmez miyim annelerin bu huyunu, ben hamileliğimi bile saklıyorken annemin bir yoldan geçen adama anlatmadığı kalmıştı düşük yaptığımı! Kendince üzüntülerini paylaşıyorlar ama koca kadınlar insanların ne kadar art niyetli konuştuklarını anlamıyorlar..

Mügüşüm annen istediği kadar ağlasın ortalığı yıksın sen onu dinleme :) en önemli şey senin rahat ve huzurlu olman şu dönemde milletin bıdı bıdısını çekmek zorunda değilsin.

Elalem elalem öfff bizene yani değil mi

Tez zamanda bir is bulursun da daha rahat ve özgür davranabilirsin. Eger ailen buna imkan vermiyoraa au an icin sadece insnlara karsi rahat gibi görünmek, sorduklari soru ve cevaplarda gecti gitti diyebilmelisin. Inşallahinsanlarla en az sekilde mmuhatap olursun.

Bayram is coming.
benim bir akrabam iki kez ayrıldı hatırladım kadarıyla laf sokan olmadı .laf sokan olursa agzının payını ver ve aptıgının yanlıs oldugunu söyle .senin bir sucun yok canım sen artkk özgür bir bekarsın . rahatla . hayatına istediğin gibi yön verebilirsin

senin adina gercekten uzuldum. gundem konusunun senin kalbinin ,gururun nekadar kirildigi, olaylari ve insanlari sana nasil unuttururuz cabasi, en hizli sekilde nasil toparlariz mugemizi olacagi yerde millet ne der diye agitlar yakan bi anne ve dedikodu pesinde kosan yakinlar..
annem icin herseyi yaparim ama bu olay gelse basima ve boyle tepkilerle karsilassam tek kelimesini dinlemem net...
bir cirpida bosanip enerjini emen bu adamdan kurtuldugun icin tebrik ederim.. simdi acisa da guzel gunler seni bekliyor ..

Mügişim kaç gel bana,tatil yap kal bende.Denize 50 metre evim,gel dağıtalım kafaları.
:KK200:

Bayram is coming.
Offf of arkadaşım aynı durumdayız. Ama bir farkla benim 2 çocuğum var ve 2. Boşanmam . İlkinde anlaşmazlık ikinci de aldatılma. Nisan ayında boşandım ilk Bayram'ımız çocuklarımla. Annemlerde tatildeyiz, 2 yıldır burda oturuyorlar yani geçmişimi kimse bilmiyor çevrede amaa geçen yıl birlikte geldiğimiz o yılanı tanımışlardı. Geldiğimiz gün 4 yaşındaki kızıma baban gelmedi mi diye sordu bir teyze, cevap vermedi. Gelmedi dedi babam. Yarın bayram etraftan gelecekler ve ben ya ayrıldığımı anlatıcam ya da bir bahane bulucam 9 günlük tatile neden kocasız geldiğime. Nereye kadar saklanır bilmiyorum ama şu an kimseye birşey anlatacak modda değilim. Akrabalar biliyor bu şehirde değiller neyse ki. Oooff off. Gelmesin kimse istemiyorum yaa

Ben boşanalı daha 5 gün oluyor.
Her şey çok taze.
Bayramı gectim; bayramdan sonra abimin düğünü var. Asıl düğünde kime ne anlaticam. Kimin dedikodusunà malzeme olucam belli değil.
Bu konu beni de çok bunaltiyor.
Dert anlatmak istemiyorum kimseye.
Ama dedikoduya susamış akbabalar gelsin...

Back
X