İç bunaltısı

Herkese toplu bi açıklama yap bence sizde toplansınlar,konuşmanın sonundada sorusu olan ya şimdi sorsun ya sonsuza kadar sussun de...biseferde kurtul...keşke yapılabilse dimii.en güzeli size ne demek...

Benim çok dedikodum yapılmış . Çok sıkıntılı bir süreç geçiriyorum . Epey bir eleme yaptım hayatımdan . İnsanlar bu dedikodu muhabbetinden ne anlıyor bilmiyorum . Herkes sanki kendi hayatları dört dörtlükmüş gibi başkasının hayatını kurcalıyor.

Mugecimm hemen hemen hemmenn kendine egitimle ilgili meşgale bul. Boşanma hakkinda soru sorduklarinda kafam su aralar....... ile meşgul de. Mesela; su sıralar mastera hazırlanıyorum o yuzden bu mesele geride kaldi de. Yani o dedikoducu tiplere başka ama senin yararina malzeme ver;-) Her halukarda konuşacaklar bari işe yarasin;-)

Bence cok iyi olmus canim bayramin bu olayların hemen uzerine gelmesi iyi tarafindan bak... tek tek uzun vadede görüp insanlarin lafini sözünü bakışlarını cekmektense 3-4 gunde hepsini gör olsun bitsin...
Sen nasilsin kendinden bahset.... gelecegi simdiden düşünüp sabrını tuketme bos yere icini daraltma her sey zamani gelince yaşanır nasilolsa...

Boşverin onu bunu. Milletin dedikodusu bitmez. Bir iki konuşurlar hakkınızda didiklerler sonra bırakırlar. Yeni gündem oluştururlar kendilerine. Biraz sıkın dişini denizleri geçtiniz derelerde boğulmayın.

Bayram is coming.
Bayramları büyüdükten sonra hiç sevemedim.
Büyüdükten sonra gerçi bir çok şeyi sevmeyi bıraktım.
Yeni boşanmış bir kadın olarak bu bayramla nasıl başedeceğimi bilmiyorum.
Kaçıp gitmek istiyorum ama bizimkiler müsaade etmiyor. İnsanların, akrabaların laf sokmalarına maruz kalmak hoşlarına gidiyor sanırım.
Dedikoduların odak noktası olacak olmam , benden başka kimin en çok canını acıtabilir ki?
Yine içimin bunaldığı, canımın sıkıldığı bir akşam.
Laf sokma, dedikodu ve kötü bakıştan kurtulma fanusu olsaydı keşke.
İçine girip ölene kadar yaşasaydım.
Hiç bir günün yaşın yılın ya da Bayram'ın tekrarı yok başkaları en fazla bir ay iki ay bilemedin üç ay konuşur sen acısını bir ömür çekersin, sakın çekme uzak dur biraz onlardan ailene de durumu güzelce izah et bence anlarlar seni tatildir gezmektir bu şekilde dağıt kafanı çok özel olduğunu ve dünyada senden bir tane daha olmadığını bilerek hareket et. Tabi en önemlisi dua

Bayram is coming.
Bayramları büyüdükten sonra hiç sevemedim.
Büyüdükten sonra gerçi bir çok şeyi sevmeyi bıraktım.
Yeni boşanmış bir kadın olarak bu bayramla nasıl başedeceğimi bilmiyorum.
Kaçıp gitmek istiyorum ama bizimkiler müsaade etmiyor. İnsanların, akrabaların laf sokmalarına maruz kalmak hoşlarına gidiyor sanırım.
Dedikoduların odak noktası olacak olmam , benden başka kimin en çok canını acıtabilir ki?
Yine içimin bunaldığı, canımın sıkıldığı bir akşam.
Laf sokma, dedikodu ve kötü bakıştan kurtulma fanusu olsaydı keşke.
İçine girip ölene kadar yaşasaydım.

Ben de büyüdükten sonra sevmez oldum Bayramları. Bütün sevdiklerim öldükten sonra. En son da annem öldükten sonra... o ölünce ne es dost kaldi ne bayramina gidecek akraba. Ben de sevmiyorum herkes kalabalik bir şekilde bayram gecirirken evde bi sessizlik bi hüzün olmasını. Kendini bi romantik komedi filminde hayal et kulak asma basrol sensin ve kazanan sen olacaksın kiralık sevgili filmini izle bayram gelmeden

Içim burkuldu. Özellikle son cümledeki isteğinizi okuyunca.

Ben daha gençken anneme kızardım. "Bizi bir fanusun içine koydun. Karnındaki gibi muhafaza etmeye çalıştın. Gerçek hayatla yüzleşince, dokununca solan çiçekler gibi olduk." Onlar geldi aklıma.

Sakın kaçmayın. Insanların sizin için acıklanacak bir durum içindeymiş gibi davranıp, içlerinden suçlar davranışlarını sessizliğinizle onaylamayın.
O evliliğin içinde olmayan kimsenin sizin için konuşma hakkı yok. Onlara bu izni, iyi yahut kötü yorum yapma hakkını vermeyin.

Arkadaşım da böyleydi. Evliliğinin mahremiyetini her anlamda korudu. Sonuç? Dünyanın en mükemmel erkeğini boşadığı için suçlu olan oldu.

Belki de düşündüğün gibi olmaz..
Amcamlarla hicc aramız yoktur hiç görüşmeyiz. Oğlunun başına kötü bi olay geldi, çok yanlış bisey yaptı ve hapse girdi. Yengemle karşılaştigmz bigun annem üzüntüsunu dile getirdi destek olmak istedi. Ama yengem bizi öyle tersledi ki, hatta buna sevindiğimizi iddia etti. Annem yine de acılı diye, anlayışla karşıladı. Sonra yengem pişman oldu yaptığına geldi özür diledi...
İnsanlar böyle zamanlarda hemen savunma kalkanı oluşturuyor kendine. Herkes durumuna seviniyor zannediyor. Tamam belki sen kimse destek olmak için bile sormasın istiyosun ama bugün görmeseler yarın görünce soracaklar. Herkes bi aradayken, kimseyi de kırmadan net bi şekilde konuyu kestirip atarsin. 'Sağolun ilgilendiğiniz için ama bu konu benim için kapandı, konuşmayacgm' dersin. Zamanla herkes alışır, unutur.

13439234_1030470853698199_361852091921224595_n.webp

İşte bu kadar net.

Konularınızı biliyorum ama boşandığınızı yeni öğrendim, hakkınızda hayırlısı olsun. Maalesef sürekli birşeyler söyleyip can sıkmaya çalışan insanlar olacaktır ama takmamaya çalışın. Ya da en azından bu bayramlık ailenizi ikna edip tek başınıza kafa dinleyin, eminim iyi gelecektir.

Muge emin ol insanlar en cok kendi dertlerine kafa yoruyor; kimse sandigimiz kadar bizim yasamlarimizin uzerinde durmuyor. O yuzden ne kadar cabuk kalabaliga karisirsan bu yersiz korkularini o kadar cabuk atlatirsin. Goruceksin aslinda cok da anormal bir durum yok. Hayat aynen devam ediyor.
Is hususunda ise acele etme derim. Senin ailenin durumu iyi degil miydi? Ben senin yerinde olsam 1 yil yurt disinda dil egitimi alirdim mesela. Hem ortam degisikligi cok iyi gelir, hem de ogrenmek insani mutlu ediyor. Is hayatina artisi olmasi da cabasi.

Keşke beni gördüklerinde de benim hayatıma ilgi duymadıklarını belli etseler canım. Maalesef, canımı illa ki sıkacak bir şeyler bulup soruyorlar.
Ailemin durumu iyi ama bu saatten sonra bana para verin okul için yurt dışına gideceğim diyemem. Gururuma yediremem onu, çalışıp bir an önce paramı kazanmak istiyorum. Senelerce koca eline baktım zaten, artık para yüzünden babama bile minnet etmek istemez hale geldim.

Mugecimm hemen hemen hemmenn kendine egitimle ilgili meşgale bul. Boşanma hakkinda soru sorduklarinda kafam su aralar....... ile meşgul de. Mesela; su sıralar mastera hazırlanıyorum o yuzden bu mesele geride kaldi de. Yani o dedikoducu tiplere başka ama senin yararina malzeme ver;-) Her halukarda konuşacaklar bari işe yarasin;-)

Canım haklısın, yeni bir gündem maddesi bulmadıkça bu konu asla kapanmayacak.
Parasını verip yakışıklı zengin gözüken bana çok aşıkmış gibi olan bir adam tutsam mı filmlerdeki gibi :)
Tam bomba olur :)

Bence cok iyi olmus canim bayramin bu olayların hemen uzerine gelmesi iyi tarafindan bak... tek tek uzun vadede görüp insanlarin lafini sözünü bakışlarını cekmektense 3-4 gunde hepsini gör olsun bitsin...
Sen nasilsin kendinden bahset.... gelecegi simdiden düşünüp sabrını tuketme bos yere icini daraltma her sey zamani gelince yaşanır nasilolsa...

Görmekle bitmiyor ki her gördüklerinde sokacak lafları var maalesef! :(
Ben iyiyim canım sadece insanlar yoruyor.

bu yaşta izin mi alcan. ya çek git ya da akrabalarla beni karşılaştırmayacaksınız diye şart koş. mügiş ben sana daha önce de söyledim bu kadar ağırbaşlı olma, çirkefe bağlamadıkça seni ezen çok olur

:) Çok tatlısın.
İnan kendimce çirkeflik yapıyorum bende ama sanırım çirkefliğiminde bir sınırı var. Annem ağlayıp zırlayınca yalvarınca susup kalıyorum. Napıyorsanız yapın dıyıp cekıp gıdemedım ıste :(

Keşke beni gördüklerinde de benim hayatıma ilgi duymadıklarını belli etseler canım. Maalesef, canımı illa ki sıkacak bir şeyler bulup soruyorlar.
Ailemin durumu iyi ama bu saatten sonra bana para verin okul için yurt dışına gideceğim diyemem. Gururuma yediremem onu, çalışıp bir an önce paramı kazanmak istiyorum. Senelerce koca eline baktım zaten, artık para yüzünden babama bile minnet etmek istemez hale geldim.

Canım haklısın, yeni bir gündem maddesi bulmadıkça bu konu asla kapanmayacak.
Parasını verip yakışıklı zengin gözüken bana çok aşıkmış gibi olan bir adam tutsam mı filmlerdeki gibi :)
Tam bomba olur :)
Wuhuuu havalisin bebeğim :KK59: Onu bilmem ama önemli olan şu; sallama...Yani söyle anlatayim; ex i sallama...konu komsuyu sallama...hatta anne babandan baska akrabayida sallama. Kisa ve net cevap ver. Ayrıntıya girme. Eğer üzüldük falan derlerse de ben uzulmedim de gec ama bunu cidden inanarak söyle. Yani sen kötü bir şey yapmadin ki. Hata yapmadın boşanarak. Onlara hayatim devam ediyoru hissettir. Ne yapıyorsun derlerse de mastera hazirlaniyorum de mesela. İngilizce mi ilerletiyorum de. Onlar uzulmedigini ve güleryüzlü olduğunu görünce zaten istediklerini alamamis olacaklar. İnsanlar sen izin verdiğim kadar hayatına müdahele eder unutma:super:

Küçük Ablam nişanlısından ayrıldığında büyük ablam kolundan tuttuğu gibi tatile götürmüştü Niğde'ye. Maksat milletten uzaklaşmak saçma bakışlara maruz kalmamaktı. Aileniz biraz bencillik mi yapmış. Böylesi bir imkan olsa keşke.. Uzaklaşsanız. Özellik böylesi zamanlarda bir kurtarıcı gibi biri gelse de sizide götürse..

Mesela ne gibi laf sokuyorlar? Örnek ver hemen kalkani hazirlayalim ;-)

Wuhuuu havalisin bebeğim :KK59: Onu bilmem ama önemli olan şu; sallama...Yani söyle anlatayim; ex i sallama...konu komsuyu sallama...hatta anne babandan baska akrabayida sallama. Kisa ve net cevap ver. Ayrıntıya girme. Eğer üzüldük falan derlerse de ben uzulmedim de gec ama bunu cidden inanarak söyle. Yani sen kötü bir şey yapmadin ki. Hata yapmadın boşanarak. Onlara hayatim devam ediyoru hissettir. Ne yapıyorsun derlerse de mastera hazirlaniyorum de mesela. İngilizce mi ilerletiyorum de. Onlar uzulmedigini ve güleryüzlü olduğunu görünce zaten istediklerini alamamis olacaklar. İnsanlar sen izin verdiğim kadar hayatına müdahele eder unutma:super:

Haklısın hayatım, net ve ters olmam gerekiyor sanırım ama belli de olmuyor ki ya... Aslında sıkıntının çoğu annemden kaynaklanıyor. İnsanlara saçma sapan konuşup laf veriyor. Bir kere aldatıldığımı uçan kuş bile biliyor başta aile içinde kalcaktı yakın akrabalar sonra konu komşu derken herkes oldu. İftara gitmiştik, tanımadığımız bir aile de vardı. Yengemin arkadaşı yani kadın, bana boşanmamı bildiğini söyledi.Evet boşandım filan dedim sıradan bir olaymış gibi takıldım, kadın ben sallamıyorum diye başladı sorular sormaya ve bana "keşke kocanı elde tutmaya çalışsaydın yazık olmuş" dedi.
Muhtemelen yengem ona "iyi bir kocası vardı" diye anlattı.

İşte böyle şeyler. Can sıkmaya değmez biliyorum ama ne bileyim. Sıkılıyor yinede.

Haklısın hayatım, net ve ters olmam gerekiyor sanırım ama belli de olmuyor ki ya... Aslında sıkıntının çoğu annemden kaynaklanıyor. İnsanlara saçma sapan konuşup laf veriyor. Bir kere aldatıldığımı uçan kuş bile biliyor başta aile içinde kalcaktı yakın akrabalar sonra konu komşu derken herkes oldu. İftara gitmiştik, tanımadığımız bir aile de vardı. Yengemin arkadaşı yani kadın, bana boşanmamı bildiğini söyledi.Evet boşandım filan dedim sıradan bir olaymış gibi takıldım, kadın ben sallamıyorum diye başladı sorular sormaya ve bana "keşke kocanı elde tutmaya çalışsaydın yazık olmuş" dedi.
Muhtemelen yengem ona "iyi bir kocası vardı" diye anlattı.

İşte böyle şeyler. Can sıkmaya değmez biliyorum ama ne bileyim. Sıkılıyor yinede.
Öyle bir şey dendiginde iki seçenek var ya ifadesiz ifadesiz suratına bak ya da benim hayatim benim kararim de geç bu kadar. Benim hayatım benim kararim ama annenle ciddi ciddi konuş herkese her şeyi anlatmasin

Back
X