Mutlu olduğum süreler kısa oluyor galiba daha burada anlatamadan bitiyor :) arkadaşlarım da beni psikolog gibi kullandığı bana onlardan sıra gelmediği için ben de buraya dadandım
Amin canım inşallah. Ben de çok sorguluyorum. Gece uykum yok sabahlıyorum düşünmekten valla.Hissettiklerinin aynısını hissediyorum sonra geçiyor sonra bian yeniden hissediyorum, geçmiyor, sonra sorgulayıp duruyorum nasıl geçecek diye. Bildiğim bişey var ki kendini değerli kılmak için öncelikle özgüvenini arttırman lazım. İnsanların seni aşağı çekmesine izin vermeden kendi özelliklerinle ilgili seni rahatsız eden eksik hissettiren her ne ise onun üstüne gitmen lazım. Ben hayatımı çocukluktan itibaren sorgulayıp nerde hata yapıyorum diye sosyal ilişkilerimin gidişatını çözümlemeye çalışıyorum. Ve görüyorum ki hep aynı tip insanları hayatıma çekmişim. Bana bişey katmayan değersiz hissettiren insanlardan uzak kalmam gerektiğini yeniden ve yeniden tecrübe ettim. Değerli hissttiren kişileri bulmak en büyük mesele evet ama değerimizi de kendimiz belirliyoruz neticede. Bir insan kendisini dışarıya nasıl yansıtırsa görünen de o’dur. Değerli olduğuna ilk önce kendin inan diğer insanlarda bu hisse kapılıp sana değerli olduğunu hissettirecektir. Allah güzel insanlar çıkarsın karşımıza.
İlgi gösteremiyorum karşıdakine inanmakta güçlük çekiyorum. Hep bir bahanem var. Yakın arkadaşlarıma göre onlarda da hata var. Çok arada kaldım ne düşüneyim bilmiyorum artık.Canım ilişkilerin hususunda ne yaparsan yap olmuyor şeklinde söylemişsin ve benim anladığım kadarıyla bu bir değil iki değil bayağı bir ilişkin bu şekilde olmuş. Bunların hepsinin ortak bir noktası var mı sence ? Yani olmamasındaki benzer veya ortak bir nokta görebiliyormusun ? Belki de sorunun çözümü ordadır ?
Öyle canım imtihan ediyor gerçekten. Hayırlı olsun Allah bir yastıkta kocatsın inşallahGüzelim bende seninle aynı dertten muzdariptir 5 sene öncesine kadar psikiyatri ye dahi gitmiştim de despresyon dedi hafif bi ilaç başladı ama kimyasal diye almadım depresyon ilaçları olsun genel psikiyatri ilaçlarının aksi etkside kişide intihar düşünceleri oluşturuyor buna dikkat et neye göre ilaç aldın kafana göre ilaç alamazsın başta şu milletle kendini kıyaslama sosyal medya insanı kandırıyor sanırsın herkes musmutlu hiç derdi kederi yok gelen taliplerde bir hayır varki olmuyor bende gelen taliplere bu olmadı şu olmadı buda olmaz diye bakar olmuştum şimdi evliyim düşünüyorum da iyi ki olmamış herşeyin hayırlısını iste bir söz var biz Allahtan isteriz verirse seviniriz vermezse iki katı seviniriz çünkü verdiği bizim istediğimizdir vermediği Allah’ın istediğidir ya herşeyin hayırlısını iste geçer bu günler benim geçti çök şükür Allah imtihan ediyor olaya böyle bak Allah sağlık versin şimdi sağlık sorunları yaşıyorum geçmişi düşündümde Ne deliymişim diyorum değmez insanlar için üzülmüşüm olmadık diye ağlamışım yanmışım sağlığın kıymetini bil üzüntüden stresten her hastalık olur sonra pişman olun
Amin canım çok sağolValla bir bulan dertli bir de bulamayan... ne diyeyim Allah tez zamanda gönlüne göre birini versin sana
Evlilik bence korkunç bir şey ama hayatımda birinin varlığını çok istiyorum. Evet çevremdekiler evli çoğunlukla ve hep onların muhabbetleri dönüyor daha da yalnızlaşıyorum böylece.Hayatınızın odağında evlilik olması çevre kaynaklı sanırım.Bekar ama mutlu bir çevreniz olsa bu kadar kafanızda yer etmez evlilik konusu.
Aslında evlilik konusu yani hasbelkader herkes bir şekilde evleniyor ama mesele bu değil kimsenin hayatida dışarıdan bakıldığı kadar fevkaladenin fevkinde değil...
Sevdiğiniz bir aktivite,hobiniz falan yokmu?
Evlilik hem bir başlangıç hem bir bitiş o güne kadar hayatı boşa geçen süre değilde o güne kadar en iyi şekilde değerlendirecek size ait bir hayat olarak düşünseniz ve yapmak istediğiniz hayata dair
aktiviteleri yapsanız.
Neden korkuyorsun canımAmin canım inşallah çok sağol. Dua ediyorum ama nasıl edeceğimi şaşırdım bir yandan eskisi dönsün istiyorum. Bir yandan da evlilikten çok korkuyorum.
biriyle aynı evi paylaşma özel alanının olmaması korkunç geliyor bir de sevgimi gösterebilir miyim zorlanır mıyım bilmiyorum hiçNeden korkuyorsun canım
Aynen pozitif düşün deyip duruyorlar da sonuçta pozitif düşünürken de aynı şeyleri yaşadık. Nasip kısmet işi herhalde sınanıyoruz yalnızlıklaAyni hisler icindeyim. O kadar yorgunum ki kalkip birsey yapacak istek yok. Valla kimine hayat altin tepside sunuluyor. Ne bileyim iste. Surekli komedi filmleri aciyorum kafam dagilsin diye. Kitap okuuorum. Ama biraktigim an ayni. Sinavmis diyorum yasadiklarima. Galiba en cok korktuklarindan sinaniyor insan. Yalnizliktan korkardim. Yani cikti iste birileri ama olmadi. Bilmiyorum. Hani pozitif dusunce falan diyorlar. Bakiyorum o kadar pozitif degil ama hayati tikirinda. Yine de sukur deyip devam ediyorum.
Bunları hiç düşünme,sevip sevilince imkansız dediğin korktuğun her şeyi gözün kapalı yaparsın. Zamana bırak canım. Olumsuzlukları dusnumemeye çalış. Rabbim isteyen herkese hayırlı kısmetler nasip eder inşallah ❤[
biriyle aynı evi paylaşma özel alanının olmaması korkunç geliyor bir de sevgimi gösterebilir miyim zorlanır mıyım bilmiyorum hiç
Eski flörtüm bugün benim yaşındakilerin daha doğrusu 1 yaş büyüklerin evlilik için geç kaldığını söyledi. Yani ben evde kalmış kızım gözünde sanırım. Gerçekten hayatın bana vereceği bir güzellik olacağına şu saatten sonra inanmıyorum. Yanımda hayvan gibi heyecanlanan adam yavaş yavaş vazgeçti geçen hafta kıskanıyordu şimdi ise yokum ben sanki. Çok gururum incindi.Bunları hiç düşünme,sevip sevilince imkansız dediğin korktuğun her şeyi gözün kapalı yaparsın. Zamana bırak canım. Olumsuzlukları dusnumemeye çalış. Rabbim isteyen herkese hayırlı kısmetler nasip eder inşallah ❤
Psikolog arıyorum şu an canımbence senin bilinçaltını temizlemen lazım buda tek basına yapılmıyor tabi. Meşaketli iş. Korkularla başlıyorsun ilişkilerine hep acaba mı diye sorguluyorsun, hayatına cekiyorsun olumsuzlukları.
Düşünce gücü çok kuvvetli biraz araştırırsan ne demek istediğmi anlayacaksın. Saldım cayıra aman modunda takılan insanların hayatları hep tıkırında fark ettiysen.
Bende cok sorgularım, iyi biri mi beni aldatır mı beni üzer mi diye hepte basıma geldi. Son ilişkimde biraz daha relaxım şuanlık iyi gidiyor ilerisini bilemem tabi.
Kalbim çok kırık toparlanamıyorum o kadar yanlış şeyler denk geliyor ki hayatımda kendimi o kadar değersiz hissediyorum ki. Evli arkadaşlarımın her şeyine şahit oluyorum ama inanın ki benim her günüm mutsuz onlar sonra yine sarmaş dolaş oluyorlar maşallah tabi.
İlacı kendi kendime aldım doktora danışmadım ama daha önce de denemiştim her gün kullanamıyorum zaten unutuyorum.
Evime geldiğimde dört duvar görmekten bıktım. Hayatıma girip sonra çıkan insanlar beni iyice eksiye düşürdü yordular beni sırf olsun diye daha önce kaçtığım insana bile olabilir gözüyle bakmaya başlamışken sonradan onun bile olmaması artık beni yıktı
Çok şükür canım aynen ailem sağlığım yerinde maşallah. Çevremi revize etmem lazım evli arkadaşlardan uzaklaşcam öncelikleLütfen kendine bunu yapma asi olma telefon rehberine bak ya da yani başına annem babam yazıyor mu ya da yanındalar mi?Git bir sarıl kokularıni çek içine.Bir mezar taşıni öpen toprağa sarılanlar var...Aynanin karşısına geç sapasağlamsin demi herkes gibi uzuvlarin var dünyayı gören gözlerin sağlam duyan kulakların kısaca seni yaratan sana her şeyi tam vermiş kul olarak sen nasıl kullanıyorsun bunu düşün kim sana haksız yapıyor kendin.Cik disari etrafına bak mutlaka seni mutlu edecek insanlar mekanlar vardır kendine şans ver.Yeni iş okul çevre edin hatta yeni bir sevgili eş dünyani genişlet ama ben mutsuzum mutsuz olacam mutsuz kalacam deme dünyaya bakan gözlüklerinin bir tozunu al
Eskiden kalan ilaçtı canım tarihi geçmemiş bol bol almıştım evimde vardı. Arkadaşımın babası doktor ona da sordum bugün bir şey olmaz dedi. Ama sanki beni biraz tetikledi gibi birkaç gün daha bakcam.Recetesiz ilacı size kim verdi , çok şaşkınım.
Üstelik daha önceki durumunuzdan farklı.bir durumda olabilirsiniz .
Ve yine en büyük hata düzensiz kullanma. Daha ağır sıkıntılara sebep oluyor.
Kafanıza göre başlayıp birakamazsiniz.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?