Lütfen dua edin tüm bunlari biliyorum ama elimde değil teşekkür ederimCanım sen de bigün yaşlanacaksın ve onlarda iğrendiğin her şeyi sen de yapacaksın. Biraz daha merhametli ve anlayışlı olman için dua edelim…
Beş tane çocuğu var eşime zamaninda babası bakmadığı için kendini minnetkar hissediyor ve şuan onlar bizim başımızda olduğu için banada minnetkar hissediyor ona üzülüyorum hatrina ve Allah rızası için sabrediyorum sorumluluk fazla geliyor umarım sabredebilirim kimseyi kırmadan incitmeden. Sizin dusundukleriniz sıkça aklımdan geçiyor ama bu şekilde dahada zorlaşıyor hayatım. Çocukları eşimi kıskanıyor gibi zamanında baktığı için ama bize kimse fazladan bişey yapmadi. Eşim yurtlarda büyümüş sadece sahip çıkmışlar. Merhamet göstermişler. Elden ayaktan düşkün değiller bu arada. Umarım su bırkac ay çabuk geçer.Bebeğini sütten dahi kesmemiş bir anneye neden iki yaşlı insanın bakımı yüklenir ki? Üstelik iki ay boyunca! Ne zaman gidecekleri de belli değilmiş.. Elbette yaşlılara hürmet hizmet çok güzel ama bütün sorumluluğu 'geline' yüklemek nedir ya? Neden kendi evlatları dönüşümlü olarak bakmıyorlar veya bakıcı tutmuyorlar? Hadi ziyaret amaçlı sülaleyi geziyorlar diyelim :) Tek torunları eşiniz mi? Hiç sanmıyorum. Duadan sabırdan bahsetmişsiniz bir de.. Dinen kendilerine farz olanlar baksın ozaman bir zahmet :) Acaba geri çekilip eşinize evin bütün yükünü bıraksanız kaç saat dayanır...
Eşine dedesini ve nenesini baktırtmak torunluk yapmak olmuyor ama. Yine de siz bilirsiniz..Beş tane çocuğu var eşime zamaninda babası bakmadığı için kendini minnetkar hissediyor ve şuan onlar bizim başımızda olduğu için banada minnetkar hissediyor ona üzülüyorum hatrina ve Allah rızası için sabrediyorum sorumluluk fazla geliyor umarım sabredebilirim kimseyi kırmadan incitmeden. Sizin dusundukleriniz sıkça aklımdan geçiyor ama bu şekilde dahada zorlaşıyor hayatım. Çocukları eşimi kıskanıyor gibi zamanında baktığı için ama bize kimse fazladan bişey yapmadi. Eşim yurtlarda büyümüş sadece sahip çıkmışlar. Merhamet göstermişler. Elden ayaktan düşkün değiller bu arada. Umarım su bırkac ay çabuk geçer.
Kabul etmekten başka çarem yok maalesef evlendigimden bu yana eşimin anne babasi olmamasının ezikligini yaşadım yaşıyorum. Kendisi benden daha çok yoruluyor büyüklerimiz biraz anlayışlı olsa keşke..Eşine dedesini ve nenesini baktırtmak torunluk yapmak olmuyor ama. Yine de siz bilirsiniz..
Çünkü bi insana anne babası sahip cikmazsa o insan kim iyilik yaparsa minnet duyuyor, iyiliği yapan kişide karşılığini bir şekilde alıyor.. çocuklari bize ne yptinki derken eşim beni sevdi diye unutmuyor5 evladı olan insana neden torununun eşi bakar ki?
Çünkü bi insana anne babası sahip cikmazsa o insan kim iyilik yaparsa minnet duyuyor, iyiliği yapan kişide karşılığini bir şekilde alıyor.. çocuklari bize ne yptinki derken eşim beni sevdi diye unutmuyor
Kadının eli ayağı sağlam bizim için bişey yapma çocuğuna bak ben yaparım diyor ama ben bırakmıyorum ona çünkü döküleni pis olani görmuyormuş gibi davranıyor. Diğer çocukları umursamıyor böyle alışmışlar bekarken yük esimdeydi onun yanındalardi düzen böyleymiş gibi davranıyorlar kısacası herkes işine geldiği gibi davranıyor. Ayriyetten ufak tefek maddi yardım yapıp her yıllık izinde yanlarına da gidiyoruz. Ortada bir anlayissizlik var herkes kendi rahatini düşünüyor. Eşim kendiside eziliyor 24 saat çalışıp iki gün evde, iki gün çocuk bakıyor gündüz uyumuyor ben sürekli temizlik halindeyimm..Canım minnettar hissetmesi için maddi yardım yapması ve manevi olarak ziyaretlerine gitmesi her gün telefonla durumlarını sorması da yeterli. Bebeğin var sen bütün ilgini ona vermelisin.Eşin anlayış göstermiyor sana farkındamısın?Bakma vs demiyorum.Şu an bakabilecek durumda değilsin ileride şartlar değişir yardımcı olursun o başka. Kendi evleri yok mu?Diğer çocukları da yardımcı olmak zorunda senin zaten yardıma ihtiyacın var.
Görmemesi vs yaşlılıktan da olur onlar bu durumu eleştirmemek lazım.Yetişemiyorsanız eşinize söyleyin arada temizlikçi alın evinize.Kadının eli ayağı sağlam bizim için bişey yapma çocuğuna bak ben yaparım diyor ama ben bırakmıyorum ona çünkü döküleni pis olani görmuyormuş gibi davranıyor. Diğer çocukları umursamıyor böyle alışmışlar bekarken yük esimdeydi onun yanındalardi düzen böyleymiş gibi davranıyorlar kısacası herkes işine geldiği gibi davranıyor. Ayriyetten ufak tefek maddi yardım yapıp her yıllık izinde yanlarına da gidiyoruz. Ortada bir anlayissizlik var herkes kendi rahatini düşünüyor. Eşim kendiside eziliyor 24 saat çalışıp iki gün evde, iki gün çocuk bakıyor gündüz uyumuyor ben sürekli temizlik halindeyimm..
Temizlikçi gelirse beni eleştirir çamaşır çok yıkıyorum diye elektrik gidiyor dedi. Hergun cagirsam temizliici anca yetişir onada maddi durumum el vermez geçen bı gün tuvalet yıkamadim mola yerlerindeki tuvaletler gibiydi oturma yerinde bile b.k vardı. Abartısız sadece bir gundeGörmemesi vs yaşlılıktan da olur onlar bu durumu eleştirmemek lazım.Yetişemiyorsanız eşinize söyleyin arada temizlikçi alın evinize.
Yaşlılarda oluyor görmemişlerdir dikkat etmemişlerdir bunlar olağan şeyler.Ananem de bizde yıllarca kaldı aynı şekildeydi.Öğürebilir, geğirebilir çok normal bunlar.Onları bu şekilde kabullenin eşiniz temizlesin tuvaleti belirtin durumu.Yardımlaşarak yapın. Bu kadar titiz davranmamanızı öneririm ve eleştirimeyin çünkü kınadığınız şey bir gün sizin de başınıza gelir.Tek çözüm eşinizle seyahat planı vs bişey yapın evden uzaklaşacağınız bir durum oluşturun böylelikle onlar da belki evine döner.Hergün ağlayın kendimi iyi hissetmiyorum diyin birkaç günlüğüne bir yere gidelim değişikliğe ihtiyacım var vs tarzı duygu sömürüsü yapın eşinize belki işe yarar.Temizlikçi gelirse beni eleştirir çamaşır çok yıkıyorum diye elektrik gidiyor dedi. Hergun cagirsam temizliici anca yetişir onada maddi durumum el vermez geçen bı gün tuvalet yıkamadim mola yerlerindeki tuvaletler gibiydi oturma yerinde bile b.k vardı. Abartısız sadece bir gunde
Yılmadan cevap verdiğiniz için teşekkür ederim sanırım paylaşmaya ihtiyaç duydum bugun daha güçlüyüm teşekkürler dediklerinizi denemeyi düşünüyorum anneme gidicem iki günlüğüne en azındanYaşlılarda oluyor görmemişlerdir dikkat etmemişlerdir bunlar olağan şeyler.Ananem de bizde yıllarca kaldı aynı şekildeydi.Öğürebilir, geğirebilir çok normal bunlar.Onları bu şekilde kabullenin eşiniz temizlesin tuvaleti belirtin durumu.Yardımlaşarak yapın. Bu kadar titiz davranmamanızı öneririm ve eleştirimeyin çünkü kınadığınız şey bir gün sizin de başınıza gelir.Tek çözüm eşinizle seyahat planı vs bişey yapın evden uzaklaşacağınız bir durum oluşturun böylelikle onlar da belki evine döner.Hergün ağlayın kendimi iyi hissetmiyorum diyin birkaç günlüğüne bir yere gidelim değişikliğe ihtiyacım var vs tarzı duygu sömürüsü yapın eşinize belki işe yarar.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?